על הדמיון באימון

צביקה38

New member
על הדמיון באימון

הדמיון הוא מרכיב חשוב מאד בבנית החזון באימון וביכולת לראות את עצמך מצליח עוד לפני שהצלחת מאחר וידוע שהצלחה או שינוי נוצרים קודם כל בראש ורק לאחר מכן במציאות. אחת הבעיות של אנשים מבוגרים היא שהם כבר לא יודעים או מתקשים לדמיין ולכן הם מתקשים לבנות את החזון. כאשר נדרשתם כמאמנים בקורסי ההכשרה לחשוב על חזון חלק לא קטן התקשה לדמיין ולכן מציאת החזון בתום השיעור היתה הארה לכל אחד וזו גם הסיבה שמציאת החזון הוא אחד מרגעי הפסגה באימון. ניתן להסיק מכך שהדמיון אכן קיים בכל אחד ומה שצריך הוא לחפש אותו בתוכנו למטרות שונות ולא רק לאימון.אני מציע לכל מאמן להתאמן בדמיון על מנת לשפר את היכולות האישיות ולאחר פיתוח שיטות כניסה לעולם הדמיון להנחיל אותם למתאמן. לא מדובר בעבודה קלה למרות שהיא נשמעת כזו , כאימון אני מציע לנסות היום לדמיין לעצמכם היכן תהיו בעוד 30 שנה במשך 5 דקות.המוח שלנו מסוגל לבצע חישובים מסובכים אבל בגלל שאנו לא מאמנים אותו לדמיין הוא הופך לעצל בתחום הזה ומעדיף לעבור למחשבות קלות ופשוטות יותר. קחו 5 דקות למחשבה שונה ותראו כיצד המחשה מוסטת....אל תוותרו.... כן....זה לא פשוט ו5 דקות מתגלות לפתע זמן רב אבל מה שמתחיל בדרך מאולצת הופך עם הזמן להרגל ומתמידים טבע שני. דמיון מוצלח ושבוע נפלא לכולם צביקה ברגמן

hayapollak

New member
השימוש בדמיון

מודרך הוא אחד הכלים היותר טובים שמסייע למתאמן להפעיל את שרירי הדמיון ומשמש מנוף חיוני שעובד על תת- ההכרה של כל אחד (מאמן, מתאמן)ומאפשר "ליצור" תוצאות חיוביות. בדרך כלל אני מוצאת משפט קצר שמבטא את המטרה והתוצאה ומבקשת לחזור עליו מספר פעמים ברציפות (לפחות 10) רצוי בבוקר מיד בהתעוררות הראשונית וכן בשעת שינה - לפני ההרדמות. דוגמא - אני מרזה 10 ק"ג,מרגישה בריאה ומאושרת. אני משקיע בלימודים יש לי ציונים טובים ואני מצליח. אני יוצא לפנסיה מוקדמת,אני לומד משפטים אני מאושר.

tlingit

New member
דברייך עוררו אצלי שאלה, אם אפשר ../images/Emo13.gif

אני לא כל כך מצליחה להבין איך אמירה כמה פעמים של משפט מסייעת... (הכוונה למה שתיארת לחזור ולומר 10 פעמים משפט כלשהו בבוקר/בערב) זו לא פעם ראשונה שנתקלתי בהצעה כזו, אבל אני לא מצליחה לראות איך זה עובד. האם תוכלי להרחיב קצת (או כל מי שמשתמש בשיטה הזו)? מה הרעיון והתובנות שעומדים מאחורי זה? מה זה עושה, ובעיקר: איך?

hayapollak

New member
כן, אני אשמח להסביר בקצרה

על מדיטציה כולם כבר שמעו, ויש דרכים רבות לעשות מדיטציה אך העיקרון של מדיטציה הוא אחד. מדיטציה פירושה - התבוננות (עצמית) אנחנו יושבים נינוחים,עוצמים עיניים, רגליים וידיים מונחות בהרפיה, נושמים עמוק ונושפים עמוק ולאט. זוהי פעולה של הרפייה - של הגוף לאט לאט תוך כדי נשימה עמוקה וגוף רפוי, לחץ הדם יורד גם ראשנו מתרוקן,והמוח המוח עובר לעבוד על גלי אלפא אלו הם גלים שונים מאשר בתפקוד רגיל - אלו הם גלים שדומים למה שקורא לנו כשאנחנו ישנים.כתוצאה מכך נפסק הדו שיח הפנימי שלנו - אנחנו מתרוקנים ממחשבות, הרגשות, כעסים, ואט אט מתנתקים מהמצב הרגעי בו היינו נתונים. עכשיו זהו הזמן של התבוננות פנימית - מדיטציה. בזמן הזה אנחנו עושים עבודה פנימית - ויש לכך דרכים רבות מאד וכולן מביאות תוצאות. במצב של מדיטציה אפשר לעבוד על כל נושא שאנו בוחרים על תכונות שלנו, על שליחת אנרגיה חיובית,(אגב המדיטציה כשלעצמה מאד ממלאת באנרגיה חיובית - ולאחריה מרגישים רעננים ונינוחים) על מסרים שאנחנו רוצים לשלוח לאחרים וכו, יש מדיטצית ריפוי, יש מדיטציה לפי צבעים, יש מדיטציה להתרגעות, לאיזון, במצב של מדיטציה אנחנו יכולים לראות ולהבין דברים שלא ניתן במצב רגיל משום שאיננו מאוזנים, הרגש והשכל שולחים לנו כל הזמן פקודות או תחושות, ואנחנו לא מצליחים להקשיב לעצמנו. זה הסבר קצר ולא מדעי על עניין המדיטציה. היה לי חשוב להסביר משום שהטכניקה של דמיון מודרך מתחילה שם - בזמן מדיטציה כשפועלים גלי האלפא שלנו. אגב בהחלט ניתן לעשות תרגילי דמיון מודרך בשכיבה נינוחה על הגב, במיטה, לפני ההרדמות ו/ או מיד ביקיצה. הדניון המודרך - זוהי דרך שהממודט בוחר לעצמו לעשות על מנת לכוון את עצמו למטרה אליה הוא שואף. הוא יוצר בתוכו ובדמיונו את "האמת" אליה הוא רוצה להגיע. אגב - גם בהליכה (ספורטיבית ביום או בערב מצויין לנשום ולנשוף עמוק נשימות מדיטציה - וכשהגוף מאוזן והדו שיח נפסק - לומר את המשפט שבוחרים - זו ממש מנטרה) אם זה עובד או לא - כדאי לנסות ולהיווכח. אני יודעת שזה אכן עובד. במצב של גלי אלפא במוח זו פשוט טכניקה לעבוד דרך תת-ההכרה על הגוף,מח, שכל ,רגש ולכוון - את המכונה הנפלאה הזו למטרה שרוצים להשיג.זה פשוט משחרר חסימות בגוף ובנפש. הטכניקה הזו ידועה מאד אצל מטפלים רוחניים ואלטרנטיביים וג'וליה קמרון שכתבה את הספר דרך האמן - אף משתמשת בטכניקה הזו - בכתיבה. כלומר, היא ממליצה מיד בבוקר ברגעי התעוררות ראשונים, לשלוף מחברת או פנקס ועט ולכתוב לפחות 10 פעמים את משפט המטרה שהאדם בוחר - שוב ברגעים ראשונים של ערות, מכיוון שאז המח עדיין בגלי אלפא. מצטערת על הסבר ארוך, מקווה שעוררתי סקרנותך. אני על כל פנים לפני שנים (רבות) השתתפתי בהמון סדנאות מדיטציה שונות ודמיון מודרך ועד היום אני משתמשת בטכניקה הזו ככלי עזר. גם ללא מטרה מסויימת - אני בבוקר מתעוררת ומאחלת לעמני (לפחות 10 פעמים) יום פורה ומוצלח, יום של אהבה, לי וליקירי נתינה וקבלה, וכו'. תחושת ההתעוררות במצב כזה - שונה לגמרי מהתעוררות עצבנת לקול השעון המעורר......

hayapollak

New member
בעניין הטכניקה

שכחתי לציין, לא חייבים לומר את המשפט שבחרנו בקול רם, אפשר בהחלט בלחישת שפתיים ומי שכבר ממש מיומן, אומרת זאת בלב (צריך ריכוז רב). ואם את רוצה לבדוק אם זה עובד.. אני מציעה לך כל לילה לפני השינה, במיטה, בשכיבה על הגב, בעיניים עצומות להכנס לרגיעה, לנשום עמוק ולנשוף ארוכות מספר פעמים ואז לומר - אני מבקשת לזכור בבוקר את החלום שאני חולמת בלילה. אני בטוחהה שאחרי ימים ספורים - תתחילי לזכור את חלומותייך היטבב. ואגב - החלומות זו שפה נהדרת שבאה לומר לנו דברים על עצמנו גם היא מתת-ההכרה. וכשזוכרים חלום ומבינים אותו - זה גם כן כלי מצויין שבא לספר לנו דברים על עצמנו.

היגד

גם אני משתמשת בטכניקה של היגד ומקורה באמת גם מכוונים מסטיים. השימוש שאני עושה בו, ולמדתי במסגרת שימוש במודל ניוז לחניכה, מדבר על מאות פעמים בכדי ליצור reframing הטבעה מחדש- משפט שבא לבטל תפיסה מעכבת המונעת השגת תוצר או קידום מיוחל. הצורך במאות הפעמים הוא בכדי להתגבר על ברירת המחדל הקימת במוח למחשבה הקודמת התוקעת, כזו שעברה במוחנו לאורך שנים עשרות אלפי פעמים ויצרה ערוץ של קשרים חשמליים ויצירת ערוץ חדש אלטרנטיבי(פיסית) המתאים ונכון עבורנו. דוגמא- 'אני גרועה במתמטיקה'. תיקון (ההיגד)- 'מיום ליום אני משתפרת בהבנה ובביצועי תרגילים במתמטיקה'. ברור שצריך להתאים בדיוק לנסיבות וכו. חשוב לי ביותר לציין שעל אף הריח הרוחני הנודף מהענין הוא לחלוטין מדעי ולא ארעיף עליכם את הבטויים המדעיים, אולם ניתן לקרוא על כך.בשנה האחרונה קראתי מאמר בעיתון בוגרי הטכנין המתאר מחקרים עכשויים בתחום במוסד ודן ביצירת קשרים חדשים במוח ובמהירות היחסית שניתן ליצרם.

hayapollak

New member
אכן יש הרואים

את המח ופעילותו כדיסק קשיח שיש בו דפוסים קבועים ועל מנת לשנות (תיכנות) יש צורך ליצור דיסק חדש עם ההרגל הרצוי. אגב בהיבט הרוחני - וגם ברוח "הקבלה" לשפה, למילים יש כח גדול מאד (מכאן גם מקור התפילות) השפה היא יצירה של המחשבה לא בכדי אומרים - כל מעשה במחשבה תחילה. ויש משמעות גדולה מאד למחשבות חיוביות ולביטויין בשפה, בשפתיים, במילים וכן במילה הכתובה. כשאדם מתחיל לרצות משהוא והוא מבטא זאת במלל, הוא בעצם קורא לאנרגיות שביקום לעזרה, והוא מתחיל לעשות דברים (בלי להרגיש) שמקרבים אותו למטרה. יש על כך המון ספרות רוחנית והדברים פשוט קורים. אנשים פחות רוחנייםן כאלו שקשה להם להאמין במה שלא נראה נוטים להשתמש במונח דמיון מודרך מכיוון שיש לכך הסבר מדעי. לצורך תרגיל המחשה - למי שבא לו לנסות - מי שנוהג לעשות "הליכה" רגלית, אני מציעה בזמן ההליכה לעשות תרגילי נשימה ונשיפה, וכאשר מרגישים שהדו שיח הפנימי פסק והמח "ריק" ממחשבות להתחיל לחשוב על צבע מסויים צהוב למשל - תוך כדי חשיבה והתרכזות בצבע, לפתע תראו המון דברים צהובים - שקודם לא ראיתם - למשל מכוניות צהובות בכביש, אנשים שחולפים בחולצה צהובה, כובע צהוב, שלטים בצהוב וכו' הוכחה לכך שכשהמח מתכוון למטרה מסויימת - בתדר הנכון - זה עובד. אשמח לשמוע ממי שינסה - מה קרה.

הרעיון מאחורי התהליך

הוא פשוט והעשיה פשוטה עוד יותר (אם נותנים לה מקום אמיתי). השאלה היא מי שולט על המחשבות שלנו (היינו - מי שולט על המוח) מי מעצב את המחשבות, את התוכן, הכיוון וכו'. אם נניח שזו המציאות סביבנו (חינוך, הורים, ארועים) ולנו אין תפקיד - אז באמת אין טעם לנסות ולשנות דפוסי חשיבה או פרדיגמות ואם נחליט שאנחנו הבעלים על התכנים והחשיבה - אז תעלה שאלת השאלות - איך (לעזאזל...) עושים את זה. לפסיכולוגיה יש שיטות משלה לתפיסה הבודהיסטית יש שיטה משלה לזן בודהיסטים גם שלהם ולקבלה גם מתוך כך - גם לכל מאמן תהיה השיטה שלו. היגד הוא אחת השיטות שמכוונת לבעלות של אדם על תכני המוח שלו מדיטציה היא שיטה נוספת וכו'. השאלה היא מי את מאמינה שמעצב את הלכי החשיבה שלנו - ה"מציאות סביבנו" (כי אז, את צודקת. איך טעם ואין הגיון בהיגדים) או אנחנו. אני מאמינה גדולה בהיגדים. רוב הגישות האימוניות שאני מכירה תומכים בכך וכל אחד יוצר לו את המסגרת הרלוונטית עבורו (האחד בכתיבה השני באמירה בלב השלישי תוך כדי מדיטציה והרביעי גם וגם וגם וגם. אני, אגב, קוראת לזה - משפט מעצים ועוד לא נתקלתי באדם שאימץ את השיטה ולא חווה הבדל. השאלה היא כמובן שאלת האמון וההתמדה. בהצלחה ענת

tlingit

New member
תודה לשתיכן על ההסברים ../images/Emo140.gif

בין שני ההסברים יצרתן תמונה ברורה יותר של הנושא
גילי, האם יש קישור או שניים שתוכלי לתת לנו, להרחבה?

Yin

New member
דמיון

אין צורך להתאמן על דמיון, לכולם יש את זה. יש צורך להוריד את כל החסימות שמפריעות לדמיין, בעיקר פחדים. מאמן יכול לעזור למתאמן לדמיין באופן הדרגתי - בהתחלה רק איך נראים שולחן העבודה והכיסא עליו הוא יושב בעוד X זמן, אח"כ את הריצפה והמוזיקה שברקע ורק בסוף מה כתוב בניירות שעל השולחן. כנ"ל גם בפלחים אחרים של החיים. כמו, קודם איך נראה האוטו ורק אח"כ לאן נוסעים.... לגבי מחשבות קלות ופשוטות שהמוח עובר אליהן, זו דרכו של הגופנפש להתגונן מפני שינויים. תהנו

צביקה38

New member
yin אני מכבד דבר אבל חולק על דעתך

אם נביט בילדים ,בציורים שהם מציירים,בסיפורים שהם מספרים נוכל לראות כי מלאים בדמיון הם.לעומתם המבוגרים טרודים ועסוקים כל כך במטלות היום יום שאין להם את הזמן והרצון לדמיין וזה לאו דווקא קשור לפחדים אלא פשוט זמן,חשק והפיכת האדם במרוצת הזמן לציני ,רציני וטרוד. לדעתי יש מקום להתאמן על כך הן בדמיון מודרך והן בדמיון באופן אישי\ יום נפלא צביקה

ליפט

New member
מסכימה עם כלכם

זה נכון שלכל אדם יש את היכולת לדמיין וכולם גם עושים את זה כל הזמן. מספיק שאתה באמצע יום עבודה נזכר הילד שלך, אתה משתמש בדמיון לראות משהו שלא קיים כרגע במציאות שלך. אני גם מסכימה שלהיות טרוד, זה סוג של חסימה, להיות ציני זו חסימה ועוד איך. הציניות, בעיני משרתת, מקום מפוחד אפילו. ובנוגע למנטרות - התנסיתי בכל מה שכתבה חיה פולק ואני גם עובדת כך עם לקוחותיי וזה עובד באופן מדהים. אצלי ממנטרים יותר מ- 10 פעמים ביום. העבודה הזו מחלחלת חזק לתת המודע שלנו והופכת להיות חלק מהשיח הפנימי. כולנו מכירים בכוחו של השיח הפנימי. בתחילה זה יכול להשמע מזויף ומלאכותי אך תוך מספר ימים עד שבועות קורים דברים מדהימים. אני ממליצה ללקוחוותיי לומר משפטים שהם בוחרים או כאלה שאני מציעה להם, במהלך כל היום ולקשר אותם לתמונה ויזואלית כלשהי (העתיד כבר כאן). זה טוען אותנו באנרגיות נפלאות, שומר אותנו בפוקוס על המטרה ומכוונן אותנו לבחירות ראויות. מומלץ לקרוא ספרות בנדון ולהתנסות.

Yin

New member
לפעמים, במקום לתקן

את המנוע, או לחזק אותו, אפשר פשוט להוריד את בלם היד.

למעלה