על הדת

אושר מ

New member
על הדת

תגידו, לדעתם קשר בין בחור דתי (כאילו שומר מצוות, שומר נגיעה וכו'), לבין מישהי חילונית יכול להצליח? הסבר פרט נמק והבא דוגמאות.

HyPeR SoNiC

New member
ברור! למה לא?

אם הם מקבלים אחד את השני כמו שהם ומסוגלים להיות במערכת יחסים אחד עם השני אז למה לא?

מיטללל

New member
לא בטוחה

זה נורא בעייתי וצריך להיות מלווה עם פול סבלנות וויתוריים הדדיים... אין לי כוח לפרט עם דוגמאות :)

A n d r i a n a

New member
לדעתי....

זה לא ילך... זה קשה מאוד.... דורש יותר מדי ויתורים לשני הצדדים.. את תרצי לצאת בשבת, הוא לא יכול. את תרצי לחבק אותו, וזה אסור. הואירצה שתשמרי שבת איתו, את לא תהיי מסוגלת. לדעתי זה יותר מדי שני עולמות נפרדים

אושר מ

New member
אני תכלס מסכימה

זה גורר ויתורים משני הצדדים, או ויתור מאוד גדול מצד אחד על ההתפשרות. והאמת שאחרי שדאלתי אתה שאלה הזו, חבר סיפר לי שלמישהי ששנינו מכירים יש חבר דתי, והוא עכשיו הוריד את הכיפה בשבילה...

דווקא זה כל היופי

וזה מה שיוצר את האיזון שכולם מחפשים במערכת יחסים. כל השבוע הוא יכול לצאת איתה, ובשבת שתפנה קצת זמן לחברות. לפעמים מגע רק הורס. למה שהוא ירצה שהיא תשמור שבת?

h e n y

New member
ממממ

זה מאוד קשה... מאוד... זה אכן דורש הרבה וויתורים מהצד, היא נגיד תרצה לצאת למעודונים והוא לא,ועוד כול מינה דברים כאלה...
אח שלי למשל{הוא דתי} בחיים לא ייצא עם חילוניה, כי הוא בחיים לא רוצה להיות עם מישהי שיוצאת למעודונים או לובשת לא צנוע
אבלללללללללללללללללללללללללללל אם אוהבים כול דבר יכול להצליח

יש כל מיני דרגות בדת.

אני לא אומרתת שזונת צמרת תצא עם הרב הראשי של חיפה ויהיה סיפור אהבה מקסים. כמו בכל מערכת יחסים, עם כל שיקול אחר, יהיה קשה, אבל הכל תלוי בשניהם.

אפשרי...

אבל רק אם באמת באמת משקיעים בקשר ומוכנים לוותר ולהתפשר. כי בדברים כאלה בד"כ גם המשפחה מתערבת <במשפחות הדתיות> וזה דיי קשה כי הם מפעילים המון לחץ. אני מכירה 2 דוגמאות לכך: 1. בתיכון הייתה לי מישהי בכיתה שהיה לה חבר דתי ובעקבות לחץ מהמשפחה שלו הם התחתנו <באמצע י"ב...> והיא חזרה בתשובה <כיסוי ראש,חצאית..וכו'> 2.אני מכירה זוג,שהוא בא ממשפחה דתית,היא מחילונית והם הסתדרו...הם התחתנו,מאוהבים,חיים חיים חילוניים והמשפחה שלו עדיין תומכת בו ובקשר איתו <והוא עוד בא ממשפחה ממש דתית...אבל שוב,זה תלוי במיקרה הספציפי,לו יש מזל שככה קיבלו אותו>

אושר מ

New member
ובשני המקרים שציינת הם לא הגיעו

לאיזון כלשהו. באחד הבחורה חזרה בתשובה בשבילו, ובשני הוא חזר בשאלה בשבילה.

למעלה