על ההבדלים בין מדענים לקונספירטורים

על אתר הידען

מניסיוני עם אתר "הידען" של אבי ביליזובסקי - הוא מסנן ומוחק תגובות שלא מתאימות לאני מאמין שלו. בעבר השקעתי רבות בתגובות שם, אך לאחר שראיתי שהוא משתמש במחיקה סלקטיבית כדי לחזק את המסר שלו, הבנתי שאין טעם. אבי מאמין שהוא האח הגדול האחראי המגן על הציבור מפני תגובות שעלולות לגרום לו לא להתחסן, למות, ואז זה ישב על המצפון שלו. זה היה ההסבר שלו, פחות או יותר. "הידען" איננה יכולה להיות פלטפורמה לדיון חופשי וככזאת פסולה בעיני.

Markup

New member
מן הסתם תגובות מתלהמות גם אתה מוחק וזה בסדר

לגבי השאר, אז יש מקומות בהם יש חילוקי דעות מדעיים (למשל האם יש חיים תבוניים בכוכבים אחרים) וכאן יש מקום לדעות לכאן ולכאן, ויש מקומות בהם "חילוקי" דעות הצטמצמו כבר לקבוצת אנשים לא מקצועיים שמתמודדת מול המציאות, (למשל האם מערכת השמש היא הליוצנטרית או גיאוצנטרית, היה לי ויכוח כזה, בחיי) וזריעת ספקות לא מבוססים או שמבוססים על פסאודו-מדע וכשלים שונים, גורמת נזק ומחזירה אותנו אחורה. אפרופו אינטגריטי מדעי שאתה דורש, האם יש לך כבר פרמטרים לפרסום ידיעות באתר שלך?

מסיט את הדיון?

מהיכן אתה יודע האם התגובות אותן לא פרסם אבי שם, או שפרסם ומחק לאחר מכן, היו "מתלהמות"? והרי כתוב לך בפירוש, מפי אבי עצמו, מה הסיבה שלו לצנזורה הסלקטיבית. לא עברתי על שום קוד אתי, תקנון, רוח טובה, דרך ארץ או כל מידה אחרת של דיון מכבד. מה מביא אותך להניח שהגבתי בהתלהמות?? מה הקשר לחילוקי דיעות??

הנה לך, דוגמא נוספת, בה אתה יכול לראות את התגובות שלי המצונזרות. האם אתה מבחין בהתלהמות? פגיעה בגורם כלשהו? שפה לא מכבדת? עבירה על תקנון YNET? האם יש לך הסבר מדוע התגובות הללו צונזרו? האם אתה סומך על YNET שמביאים לך את הדיון הציבורי כפי שהוא לאחר שאתה רואה התנהגות זו?

האם ראית כאן בפורום אי פעם שתגובה שלא עברה על התקנון המפורסם כאן נמחקה?

Markup

New member
אני מתייחס רק לתגובות שצילמת.

כמו כן לא ידוע לי על ביקורת לפני פרסום כמו שיש באתרי חדשות. בכל אופן, אם עברת על קוד או תקנון או לא, זה נתון בוודאי להחלטת מנהל האתר. באופן כללי אני לא בעד מחיקת תגובות אלא אם הן מכילות ממש קללות, ג'יבריש סתמי וכיוב' או מנוגדות לחוק. YNET הוא אתר אחר עם שיקולים אחרים, ובוודאי לא אתר עם אוריינטציה מדעית.

אגב תגובתך "לא ניתן להימנע מהמחשבה שמערכה זו הינה מתוכננת ומכוונת, ומתאימה להמלצות שקיבל משרד הבריאות בעבודה (המוכרת לנו) ובה המלצות שיווקיות ותקשורתיות על דרכי ההתמודדות עם הארגון שלנו.", איפה ההמלצות הללו? הגיע אליך מסמך כלשהו?

פולספגן

New member
פרסמתי תגובה שם ונראה אם תשרוד

התגובה היא למה שפרסמתי כאן באתר כפי שאפשר לראות בקובץ הדפסת המסך המצורף.

תגובה אחת - לא מגדם מייצג :)

גם לי היו תגובות שפורסמו ותגובות שנמחקו.
כמו כן, סביר להניח שדיון ישן שלא מרכז סביבו דיון ער, לא כל כך מעניין...

פולספגן

New member
במקרה הזה הוא מייצג, כי תגובתי כבר נגנזה

כמו כן, הוא ניצל את ההזדמנות וגם מחק 2 תגובות שהיו לפני של מיכאל רוטישלד והגרה (ראה צילום מסך בתגובתי הקודמת).

הגולשים כמובן יכולים לראות את תגובתי בתגובתי הקודמת שעשיתי את הדפסת המסך ולראות שאין דופי בה, אלא רק קישור לסרטון שמראה את האמת על פרשת ווייקפילד.

למעלה