על ההבדל בין "אשתדל" ל-"אעשה"

על ההבדל בין "אשתדל" ל-"אעשה"

אחת התכונות החלשות שלי היא חוסר היכולת להתחייב. כשאני מבטיחה לעצמי משהו, אני בדר"כ גם מסייגת אותו ב"אני אשתדל". יש הבדל מהותי בין "אני אעשה" את זה ואת זה היום ובין "אני אשתדל" לעשות את זה. רוב הסיכויים שהדבר יתרחש אם נעשה ולא אם נשתדל. כיום כשאני כבר מודעת לתכונה הזאת שלי, אני מוצאת את עצמי משתמשת יותר ב"אעשה" ופחות ב"אשתדל". ואיך זה אצלכם? ומה אתם אומרים לעצמכם בקשר לשנה החדשה ולתחומים שאתם רוצים לשנות אצלכם?

בוזיקית

New member
קלעת בול!

אני באמת טיפוס שמתברבר ומשתדל ועוד מתפלאת ששום דבר לא זז... האם הדכאון שלי גורם לי ללאות הזאת ולחוסר המוטיבציה או שבדיוק להיפך? הביצה והתרנגולת... מעניין...

זה כ"כ נכון אבל

אצלי, גם כשאני אומרת אני יעשה אני נוטה לדחות כי הרבה יותר נוח פשוט לא לעשות...

BU BP

New member
יעל -האם יש הבדל בין התחייבות לעצמך

להתחייבות לאחרים? אני דווקא מוצאת שקל לי יותר להתחייב לעצמי ופחות לאחרים . במילים אחרות : אני מבטיחה להשתדל כאשר מבקשים ממני משהו שאני לא בטוחה שאצליח לבצע, וזאת דרכי לעדן אכזבות. לעצמי לעומת זאת אני לא עושה הנחות - מעצמי אני דורשת חד וחלק - לבצע!

א ס י ת

New member
יעל, אני מעולם לא משתמשת במילה

אשתדל. אם אני יכולה לעשות אני אומרת שאעשה. ואם אני לא יכולה לעשות, אני אומרת שאני לא יכולה. אצלי זה מאוד ברור. לי ולאחרים. אני לא מדברת על דברים קטנים, אלא על פרויקטים ממש גדולים. התחייבתי ועמדתי בזה. אם מישהו אומר לי שהוא ישתדל, אני יודעת שהוא לא יעשה את זה. אני גם לא תמיד מאמינה להבטחות. כי יש כאלה שמבטיחים ולא מקיימים. אז גם הבטחות אני לוקחת בעירבון מוגבל. אני מאמינה רק לעשייה. בעיני, האדם הוא מה שהוא עושה, ולא מה שהוא מדבר. אני אישית אוהבת לשמוע אחרים מדברים. אבל היכולות שלהם נמדדות בעשייה. אפילו עשייה קטנה זאת עשייה. ואם אפשר להתמיד אז זה הכי טוב.

למעלה