על הומאופטיה
שלום מעיין היקרה, שלום לכולכן, יצא לי לבקר בפורום מספר פעמים אולם מעולם לא חשבתי שאוכל לתרום משהוא משלי. היום בניגוד לעבר נכנסה בי המחשבה ש "ד. הגיע הזמן שתיתן משהו מעצמך, מה זה רק לשבת ולקרא כל היום
" והפורום שלכן באמת דינמי ומלא התרחשויות. זה קורה לאחר שקראתי את הדרמה ששידרה מעיין בשידור חי, כך יוצא שאת 'הקורבן' של תרומתי הצנועה לפורום זה
אני אכתוב בלשון נקבה אולם הדברים מיועדים לאוזן של המין השני באותה מידה, פשוט חשבתי שהמין היפה זכאי לקרא את הדברים בלשונן הן. ובכן הנושא עליו רציתי לכתוב לא עלה בשום פורום מסוג זה בו נתקלתי עד היום ונקרא הומאופטיה. אני מניח שרובכן שמעתן את השם אך בדומה לי (לפני קרוב לשנתיים), לא יודעות בדיוק במה מדובר. אז אנסה להסביר בשתים וחצי מילים ואני לא מעוניין בשום פנים ואופן להצטייר כמומחה לנושא. מה שאני מספר הוא מתוך ידע והתנסות אישית שלי בלבד. הומאופטיה היא מדע (לא בדיוק במובן המודרני) רפואי, היא פילוסופיה שעוסקת באיזון, איזון של גוף האדם. היא מביטה על כל יצור חי במבט כולל, מה שנקרא תפיסה הוליסטית, המאפיינת גם את הרפואה הסינית לדוגמא (הדיקור), תפיסה שאומרת שצריך לטפל בגורמי המחלה ולא בסימפטומים שלה כלומר לטפל בחוסר האיזון שגרם לאותה מחלה ולא להתעסק בפריחה שהופיעה על העור, לדוגמא. כל אדם שאינו מאושר בחייו אינו מאוזן. אדם שאינו מתעורר בבוקר עם חיוך, עם שיר בלב, אינו מאוזן ואני מודע לעוצמת הדברים שכתבתי כאן, אבל זו אינה טעות ואני עומד מאחוריהם. כמובן שאין המדובר באדם שכל חצי שעה חוטף בעיטה בראש מכוון שהוא בשבי הסורי, שכן אדם זה, 'כל' שנדרש ממנו הוא לצאת לחופשי, אלא אדם שהגורם לאומללותו נמצא בתוכו ואינו גורם חיצוני. כמובן שקיימות דרגות שונות של חוסר איזון, וחוסר האיזון של אדם המנסה להתאבד גבוה לעין שיעור מזה של אדם שאינו מרוצה מחייו אך אינו אומלל. להומאופטיה מספר גרסאות שהתפתחו במהלך השנים, היכרותי שלי היא עם ההומאופטיה הקלאסית בה אופן הטיפול הוא פגישות בנות חצי שעה ועד שעה בה המטופל מספר למטפל כל מה שקורה בחייו, פשוט כל מה שעולה על דעתו. המטפל אינו שואל שאלות, (אלא במקרה ונדרשת הבהרה לנקודה כל שהיא הקשורה לדבריו של המטופל) אינו מנחה, רק מקשיב ורושם לעצמו נקודות. הוא יושב מול מחשב המריץ תוכנה שמעבדת את הסימפטומים ומוציאה רשימה של רמדי (remedy ,'התרופה' ההומאופטית שנראית כמו כדורים לבנים קטנים) שעשויות להתאים לאותו מטופל ועל סמך ניסיונו מחליט מה לתת. תדירות המפגשים היא פעם בחודש לכל היותר, כאשר ככל שעובר הזמן היא יורדת לפעם בחודשיים ואף יותר (פעם בשנה) ובכל פגישה ניתן רמדי מסוג אחד בלבד.
שלום מעיין היקרה, שלום לכולכן, יצא לי לבקר בפורום מספר פעמים אולם מעולם לא חשבתי שאוכל לתרום משהוא משלי. היום בניגוד לעבר נכנסה בי המחשבה ש "ד. הגיע הזמן שתיתן משהו מעצמך, מה זה רק לשבת ולקרא כל היום