על החיים

גרטרוד

New member
על החיים

שאלה לי, אולי היא קצת אוף טופיק לפורום הזה. (וכוונו אותי דרך אגב אם אני טועה בסוגיות שאני מעלה). כמה מכם, אחרי שהתגרשתם, עברו מין כיול כללי מחדש? ואני ארחיב ואסביר - היה משהו בריסוק הזה של החיים שגרם לי ועדיין גורם (פאק, זה תהליך ארוך) להעמיק במסע לתוך עצמי. כאילו לקחתי החלטה לא מודעת להרים כל אבן ואבן של הנפש שלי, להוציא כל עקרב ונחש ולפצפץ להם את הראש. זאת כנראה משימה בלתי אפשרית ותמיד יסתתרו פה ושם שדים מן העבר שלא אצליח לאתר אבל כבר שנתיים וחצי שאני באירגון מחדש שלא נגמר. זה מדהים, זה מרתק וזה נורא מתיש ובעיקר כל הזמן מלווה אותי התחושה שעד שלא אגמור את הסדר החדש הזה לא אוכל להכנס שוב לקשר מחייב (בגללי לא בגלל הפרטנר, מי שהוא לא יהיה). בזמן האחרון מרגישה שדברים סוף סוף נופלים למקומם החדש, מקווה שאני רואה את סוף הכאוס אם לא את סוף הדרך. זה נשמע לכם מוכר? מהדהד למישהו? ובוקר טוב בהזדמנות זו גרטרוד

yogibear

New member
גרטרוד...

אני אמנם רק כשנה אחרי שעזבתי את הבית, ואני לא מצליח לארגן את עצמי ... בשנה הזו ידעתי עמקי צער והרי אושר שלא חוויתי מעולם. למדתי כי כמות העצב והדמעות שבי עלו על מה שידעתי וחוויתי מעולם. נוכחתי לדעת כי לפרק משפחה יכול להיות אחד התהליכים הכואבים המבלבלים והמרסקים ביותר שאדם יכול לחוות. כל שכתבת אכן מוכר בהחלט.

בוקר טוב

כמו שכבר נאמר לא פעם ע"י יודעי דבר בכל פרידה יש משהו סופי (כמו מות). ולכן יש צורך באבל,בתקופה הזאת כל אחד עושה חשבון נפש כואב כועס ולפעמים קצת נוקם,יש כאלה שנוברים בסיבות ועושים סדר ומגלים דפוסי התנהגות ומשתדלים להגיע למודעות בכדי לא לחזור על אותם סיבות אשר הביאו למשברים. ישנם שלא בוחרים להתמודד עם השאלות הקשות ומיד קופצים לזרועות האחר ומתנחמים איתו. גרטרוד, זה בהחלט מוכר לי ולדעתי את בהחלט בדרך נכונה וטובה ואין לי ספק שאחרי שתסיימי את עיבוד האבל תצאי לדרך חדשה הרבה יותר מחוזקת ומודעת. בהצלחה וברוכה הבאה.

blonda3

New member
חשבון נפש תמידי../images/Emo45.gif

כל יום מחדש כן זה קרה לי זה עדיין קורה ואצלי זה כבר 10 שני לאחר הפרידה אמנם היה כבר קשר נוסף רציני מאז אבל זאת לא היתה חתונה מתי אנחנו בשלים לפרק ב' או האם בכלל......? אין לי תשובות. דווקא בענין הזה לפעמים נוטה להאמין בגורל.

גרטרוד

New member
הי בלונדה

אני לא יודעת אפילו עד כמה זה קשור למתי יגיע פרק ב'. כוונתי היא שברור לי לחלוטין שאני פשוט לא רוצה פרק ב' במתכונת הנפשית בה הייתי נתונה בפרק א'. מודה שזה קצת תוקע אותי כרגע ולפעמים אני חושדת בעצמי שזה פשוט פחד ולא שום דבר אחר. אבל נדמה לי שלא. נדמה לי שאני צודקת ויש פה דרך לעבור.

rolan

New member
../images/Emo36.gif../images/Emo26.gif מבולבלים

גרטרוד יקרה
קראתי ולא האמנתי... כאילו אני כתבתי את זה לפני 4 שנים
זאת התקופה פחות או יותר בה עברתי תהליך דומה... סביב תחילת גיל ה 40 לחיי נפרדתי ממי שחשבתי שהוא אהבת חיי, זה היה משבר נוראי... ראי הפוסט שכתבתי למיקי... תוך כדי התהליך עברתי טיפול נפשי מדהים. בזכותו (התהליך) למדתי, בניתי ועיצבתי את עצמי מחדש. הרגשתי שמתוך ההריסות של 2 המערכות שעברתי, אני בונה את עצמי - חזקה, ברורה, יציבה והחלטית. התהליך הזה לא קל... אם את עושה אותו, אני בטוחה שאת יודעת על מה אני מדברת ומבינה בעצמך לאן פנייך מועדות. דעי לך, בסוף הדרך יש פרס
הפרס הוא את עצמך בדמות שתהיה לך חדשה ומפתיעה ואיתה תוכלי לעשות ככל העולה על רוחך והשמיים הם הגבול
בהצלחה

*יערית

New member
כל מילה../images/Emo59.gif

וכמו שאומרים"דיבריי חכמים נאמרים בנחת"
יש פרס.....וואו אהבתי

גרטרוד

New member
הו, רולן רולן

שימחת את ליבי עד מאוד. כן, אכן זה התהליך שאני עוברת. כבר הייתי בטיפול בעבר אבל איכשהוא הפעם זה אחר לגמרי. עמוק, צורב, סלעים משתברים, אבק מכסה את הכל ורסיסי אבנים עפים לכל עבר. בזמן האחרון אני דווקא מרגישה שחלק מהלבנים הכי בסיסיות שלי נופלות סוף סוף למקומן הנכון. זה מרגיש מאוד מאוד מוזר, מאוד מאוד נחוץ, מאוד מעייף ומאוד מפחיד. כי מה? ואם אחרי כל זה עדיין יהיה חרא? או ששוב יהיה חרא? (למרות שליבי מנבא לי אחרת). ימים משונים אין ספק. מאוד שמחה לקרוא שיש פרס בסוף, מקווה שלפרס הזאת גם מחכה אי שם אהבה ראויה.
תודה תודה

rolan

New member
לא יכול להיות חרא.... אופסססס

מבסיס איתן, יציב שנבנה על יסודות מוצקים ועמוקים יכול להבנות מבנה חדש, טוב, רב משמעות - בשום אופן לא חרא
ואת יודעת מה, אני לא רוצה להבטיח לך, אבל מה שתקריני אחר כך, יביא לך את האהבה הראויה. הנה גם אצלי היא באה בסופו של דבר... מממממממ וזה נהדר... אני כאן ורוצה לשמוע ממך עוד ועוד, על חויות קשות וטובות ככל שתוכלי לתאר ולשתף (גם בפרטי...) אם תרצי כמובן, בינתיים קבלי
את זקוקה להרבה כאלו עכשיו - נכון
....

blonda3

New member
../images/Emo23.gifאני לא חושבת

שיש קשר בין הטיפול או התהליך שאת עוברת לבין מציאת אהבה בעתיד או בן זוג מתאים כי זה לא דבר שמישהו יכול להבטיח לנו מראש ואני מאחלת לך שאכן תמצאי אבל התהליך הזה חשוב בכל מקרה בשבילך בלי שום קשר לבן זוג קודם כל תהיי עצמך תהי שלמה עם מי שאת תלמדי לאהוב את עצמך על כל הצדדים שבך בלי שום קשר לבן זוג ואז אם וכאשר הוא יבוא האחד המתאים יהיה לך הרבה יותר קל גם לאהוב אותו ולהשאר איתו.....

בלונדה

זה לא מספיק לומר לכל אחד לאהוב את עצמו,גם מפני שצריך ללמוד זאת ולעבוד קשה...וגם לפעמים צריך ללמוד לאהוב את הזולת אפילו יותר.אהבה עצמית לא פותחת דלתות לא פעם אפילו סוגרת אותם. דבר שני ,אין הבטחות מראש ,אך הקשר הוא בהחלט קיים,טיפול מאפשר לנו להתמודד ולראות דברים שלא תמיד ניתן לראות לבד,מה רע בלקבל עזרה ולפתוח דלת לחיים טובים יותר? עזרה מקצועית מאפשרת לנו באמת לטפל בעצמנו ולא למרוח. זאת דעתי מנסיוני הדל.

blonda3

New member
יונה-דרך הטיפול../images/Emo132.gif

שגרטרוד עוברת היא כנראה גם תלמד לאהוב ולקבל את עצמה ואת הדברים שבעבר לא הסתדרו לה או שגרמו לה להיות בקשר של פרק א' של חייה שממנו היא התגרשה. ללמוד לאהוב את עצמינו יכול לקחת המון זמן. ללמוד לאהוב את הזולת-תלוי מי זה הזולת ואם את מתכונת לבן זוג..... לא הבנתי למה כתבת שאהבה עצמית סוגרת דלתות..... ואם זה כך-אולי הדלתות נסגרות למי שאינו מתאים לנו? אני דווקא חושבת שכאשר אדם אוהב את עצמו הוא יעשה הכל כדי למצוא לעצמו בן זוג שיעשה לו טוב, ושיהיה לו טוב להיות במחיצתו לכן אני לא חושבת שאהבה עצמית סוגרת דלתות...... לגבי טיפול. כל אחד בדרכו שלו בקצב שלו יכול לקבל טיפול אבל טיפול זה לא דלת קסמים את רוב העבודה אנחנו עושים בעצמינו ועם עצמינו.גם בטיפול. ובעצם-כל החיים אנחנו נמצאים בתהליך וכל החיים אנחנו מתמודדים ולומדים......

בלונד

תנסי לחשוב על מישהו שאת מכירה שאוהב את עצמו ומקבל את עצמו ,איך הוא מסתדר עם הסביבה? ועכשיו תחשבי על מישהו שמכבד את הזולת ואוהב לעזור לזולת,ועכשיו תגידי את איזה מבין שני הייצורים מושכים יותר? כן אהבת הזולת מתקבלת בברכה ובאהבה ופותחת דלתות. התכוונתי לאהבה לזולת ולא רק לבן הזוג.....פתיחת דלתות זה אומר להכרויות עמוקות יותר ורציניות יותר. אני אישית מתרחקת מאנשים שמתים על עצמם,ובכוונה הקצנתי.

blonda3

New member
יונה-התכוונת לאגואיזים?

זה שאוהב רק את עצמו? אם כן-אז אני מבינה את מה שכתבת אבל לפעמים זה שאוהב את הזולת שוכח את עצמו.....ואז... פותח דלתות גם למי שלא מתאימים לו ואז הוא נפגע.... זה קרה לנו כשהתחתנו.... ואז התגרשנו... אבל אם לא נעבור את הדרך ונלמד קצת יותר לאהוב את עצמינו נקבל שוב מערכת יחסים שבה או שינצלו אותנו או שידרכו עלינו וכו'.....

החתולית

New member
או... כמה מוכר :)

מי שמכיר אותי כאן (ויש כמה וכמה כאלה), יודע שכבר כמעט ארבע שנים אני בטיפול פסיכולוגי, שהחל במקרה לגמריי במקביל לפרידה. מאז החל הטיפול ידעתי עליות ומורדות, והיום אני אדם שמתנהל אחרת לגמריי מול החיים. השדים שמסתתרים אצל כל אחד ואחד מאתנו, מוצאים את דרכם החוצה בסופו של דבר. זו אכן עבודה קשה ומייגעת, אבל שכרה בצידה, ואני קוראת שאת רואה ברכה בעמלך. אני מאמינה שהודות לעבודה הקשה שעשיתי (ועדיין עושה), יכולתי להתחיל את פרק ב' שלי (יום אחד אולי אספר את כל הסיפור הארוך והמייגע הזה שלי). אני מאמינה שהודות לעבודה הקשה הזאת, אני היום במקום אחר לגמריי מאשר הייתי לפני שלוש שנים. אני מאמינה שבזכות העבודה הקשה שלי, החיים שלי נראים אחרת וגם אני :) ותודה לחמדה הפסיכולוגית שהביאתני עד הלום :)

rolan

New member
חתוליתי, אין שום דבר שקורה לנו

במקרה... הטיפול הפסיכולוגי והפרידה - לא במקרה... ספרי, ספרי לנו את הסיפור, מעניין לשמוע קצת סיפורים חדשים... תמסרי גם ממני
לחמדה הפסיכולוגית שהביאתך עד הלום...

החתולית

New member
מקרה ועוד איזה מקרה :))

אספר כעת בקיצור רב. הגעתי אל הפסיכולוגית שלי כשעוד הייתי עם האקס שלי. היא היתה אמורה להיות היועצת לזוגיות הקורסת שלנו (איזו בדיחה). קיבלתי עליה המלצות מהפסיכולוגית של הבן שלנו. שבוע אחרי המפגש הראשון איתה, נפרדנו, אבל אני המשכתי ללכת אליה, כי מצאה חן בעיני. השאר???? השאר היסטוריה :))))) אז נכון שזה לא מקרה שנפרדנו, נכון שזה לא מקרה שהלכתי לטיפול. אבל זה בהחלט מקרה ששני הדברים הגיעו יחד, כי הרי לא התכוונתי במודע (כי ברור שבתת מודע זעקתי לפרידה). כמו שאמרתי... אחרי שארגיש יותר נוח על הכורסא של הפורום, אספר את כל הסיפור שלי (שבעצם לא מאד מסובך ובהחלט יש לו סוף טוב). אם אספר הכל עכשיו.... מה אספר לכם אחר כך ????

rolan

New member
עכשיו את מבינה למה התכוונתי../images/Emo35.gif

שזה עזר לך לברוח מהזוגיות הקורסת... קיבלת ממנה כח וברחת... זה גם מה שקרה לי... ותאמיני לי יקירתי, יהיה לך עוד הרבה מה לספר... את רק בתחילת הדרך...
לילה טוףףףףףףףףף

למעלה