על הייטק - וועדי עובדים

אני זוכרת שלפני כמה שנים, היה דיון רועש במיוחד על הניסיונות של עובדים באמדוקס להתאחד בועד - והשאלה שעלתה שם לגבי האם להקים ועד בתמיכתה של ההסתדרות (שהיתה מאוד שמחה לדריסת רגל ראשונית בתחום ההייטק) או בועד תחת חסותה של ההנהלה (סתירה פנימית מסוימת).

העובדה שהיוזמה עלתה באמדוקס לא מפתיעה - מדובר על חברה שכבר במשבר של 2001 היתה ידועה בגלי הפיטורים הרבים והגדולים שלה, ושמאז 2003 או 2004 מעבירה באופן עקבי חלק משמעותי מהעבודה שלה להודו על חשבון העבודה בישראל. במצב כזה, לעובדים הרסבים בחברה, במיוחד לותיקים ולכאלו שידעו שהסיכוי שלהם למצוא תפקיד נוסף בהייטק נמוך - קל לראות בהתאגדות דבר טוב.

ועכשיו מסתבר שבחברת ״פלקס״ עובדים רבים החתיטו להתאגד תחת ההסתדרות הפעם. לפי התגובות, פלקס ממש כמו אמדוקס, היא לא בהכרח חוד החנית של ההייטר אלא חברה שנחשבת לכזו עם תנאים גרועים למדי לעובדים.

מה דעתכם על הנושא? האם היוזמה הזו של התאגדות עובדים בהייטר תתפשט בתעשיה, או שאולי היא תשאר בדיוק בחברות שהן גבוליות בהייטק והתנאים בהן פחות טובים מלכתחילה?
 
פלקס (או בשמה הקודם פלקסטרוניקס) היא מפעל, נראה לי שזה טוב בעיקר לכותרת בעיתון. בהקבלה לעולם, זה כמו לשאול אם זה שבפוקסקון (החברה שמרכיבה לאפל את האייפונים) קם ועד עובדים יגרור אחד כזה גם באפל...
 

ai27

Well-known member
פלקסטרוניקס זאת חברת ייצור, לא חברת הייטק:
חברות הייטק מעבירות אליה את קווי הייצור שלהן כקבלני משנה - בגלל שהן רוצות לייצר/להרכיב בארץ באיכות טובה - וזו ההבטחה של פלקסטרוניקס.
כשהחלופה הבולטת היא לייצר בסין (במחיר נמוך משמעותית ובאיכות גבוהה, אבל לא בארץ, ועם סיכון לגניבת-ידע),
לפלקס יש ייתרון מקצועי נוסף - זו חברה בינלאומית: העברת קו הייצור ממדינה אחת לאחרת - מתבצעת בהליך קל יחסית

חברות ייצור - זה היעד הקלאסי של וועדי עובדים:
עובדים שם פועלים בשכר נמוך מאוד, עם דרישת מקצועיות מינימלית ובמשמרות - הכי רחוק מהייטק שיש,
ועדיין - בחברה רב-לאומית דבר כזה יכול להוביל בקלות - לצמצום המפעל למינימום: קווי חירום והקמת קו ייצור על מנת לשכפלו במדינות אחרות

כך שההליך יכול להתפוצץ בקלות בפרצופם של העובדים
 
למעלה