על היפוך התפקידים של הדחף המיני והאוריינטציה המינית בחיי המין והפעילות המינית בעת הפרעת חשק מיני מוגבר-מאמר מדעי פסיכולוגי-סקסולוגי של מאור פז, גאון

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
בפסיכולוגיה וסקסולוגיה.

הדחף המיני הוא דבר שמופיע לראשונה כאילו כמו מעצמו במהלך תחילת גיל ההתבגרות, וזאת כתוצאה של השינויים הפיזיולוגיים שאותם עובר הגוף, ובהם ההתפתחות המינית.

משמופיע הדחף המיני, הוא גורר אחריו את האוריינטציה המינית, או בשפת ההדיוטים, הנטייה המינית.

עם התעוררות הדחף המיני בעקבות השינויים הפיזיולוגיים אותם עובר הגוף, הנטייה המינית מתעוררת ומופיעה לראשונה. אם קודם לא היה עניין מיני או רומנטי בבני המין השני, ובמיוחד הבנים לצורך הדוגמה, במיוחד בגילאים הצעירים יותר, כמו לדוגמה גילאי הגן, חשבו שבנות הן מכוערות, הרי שעכשיו השתנו הדברים, והבנים והבנות הופכים לבעלי עניין מיני ורומנטי אלו באלו.

לאחר מכן, ומאותו הרגע ואילך, מתהפכים תפקידי הדחף המיני והאוריינטציה המינית, ומשתקעים בתפקידם החדש והקבוע, ואילו קודם לכן זאת הייתה הפיזיולוגיה, שהעירה לראשונה את הדחף המיני, שהעיר לראשונה את הנטייה המינית, מעתה ואילך, ולתמיד, זאת תהיה בעיקר הנטייה המינית, שבמצבים הנורמליים ואצל האנשים הנורמליים, על-פי רוב תעיר את הדחף המיני, והדחף המיני יתעורר על-ידי הנטייה המינית. למרות שעדיין יכול וממשיך להתעורר דחף מיני מידי פעם בפעם לא כתוצר של הנטייה המינית אלא כתוצר של התעוררות פיזיולוגית של הגוף, כמו לדוגמה עם זקפת הבוקר אצל גברים, אבל ככלל אצבע, ומאותו הרגע ואילך, ובלפחות שני שליש מהמקרים ויותר, אם לא שלושה רבעים מהמקרים ויותר, קודם נראה פורנו באינטרנט, או נראה אישה יפה או גבר יפה, כל אחד ואחת לפי טעמם, או נפנטז פנטזיה מינית על אישה יפה או גבר יפה וכל הדברים שהיינו עושים איתם, ורק אז הדם יעשה את דרכו אל איברי הרבייה, האיבר הגברי יזדקף, והאיבר הנשי יתרטב, מה שמהווה ונקרא בקיצור, "התעוררות הדחף המיני".

ואם בכל זאת ובמיעוט המקרים מתעורר דחף מיני בגלל פיזיולוגיה או מגע או מה שלא יהיה, זה לא כאילו זאת טעות או שזה לא תקין או משהו. אני רק מסביר איך זה קורה בדרך כלל. בדרך כלל זאת תהיה הנטייה מינית שתעיר את הדחף המיני.

ועכשיו, כדי שהדחף המיני יתעורר, וכדי שזה יקרה בדרך הרגילה, כלומר דרך האוריינטציה המינית, אלו צריכים להיות אנשים אחרים שמותאמים לאוריינטציה המינית שלנו. ככה שאם אני לדוגמה גבר הטרוסקסואל, גבר שנראה טוב לא יעורר בי שום דבר. כך גם אישה מכוערת. ואם אני אישה הטרוסקסואלית, אישה אישה נראית טוב לא תעורר בי שום דבר, וכך גם לא גבר מכוער.

הבנו את הקונספט? יופי. ממשיכים. ועכשיו, בגלל הקשר הדו-כיווני שבין הדחף המיני לאוריינטציה המינית, קשר דו-כיווני מכיוון שבכוחו של הדחף המיני להעיר את האוריינטציה המינית, כפי מה שקורה לדוגמה לראשונה ובתחילת גיל ההתבגרות, וגם במידת מה לאחר מכן, כאשר מופיע דחף מיני בגלל התעוררות פיזיולוגית בגוף (לדוגמה זקפת הבוקר) שיכולה לגרור אחריה התעוררות רגעית של הנטייה המינית כי עכשיו נחשוב על אנשים מושכים (כפי הנטייה המינית שלנו) ורק עוד יותר נידלק, ובוודאי ובוודאי שבכוחה של הנטייה המינית להעיר את הדחף המיני, הרי כפי מה שאמרנו, זה מה שקורה ברוב המקרים, אפילו ברוב הגדול, בגלל הקשר הדו-כיווני הזה, הן הדחף המיני והן האוריינטציה המינית חשופים להשפעות אחד מן השני, ויכולים להשתנות ולהתעצב מחדש כפי השינויים בצד השני.

ועכשיו, לגמרי במקרה הזדמן לי להכיר אדם שסובל מהפרעת חשק מיני מוגבר. הוא חושב על סקס. כל יום, כל היום. הוא חושב על זה הרבה יותר מידי, מפנטז על זה ללא סוף, ומדבר על זה ללא הפסקה, עד לכדי הכבדה והתשה של עצמו וסביבתו, ותוך כדי עירור תחושות חוסר נוחות בכל הסובבים אותו והפרעה למהלך חייו התקין. עוד חשוב לציין שמדובר באדם בגיל השלישי, המצוי בערוב ימיו, ובמקום שהדחף המיני יפחת לו במעט, הוא ממשיך להיות גדול מאוד מאוד, בצורה בלתי סבירה, ובלתי תקנית, כפי מה שעל-פי רוב ולשם ההשוואה לא נראה גם לא אצל גברים בני 18. עוד מעניין לציין, שאותו אדם שאני מכיר, ותקשיבו טוב לזה, הוא סוטה מין ברמה קשה מאוד, שגם יצא לו שם של סוטה מין, בגלל כל מעלליו וכל נטיותיו. אותו אדם סובל מריבוי של אוריינטציות מיניות. הוא אוהב הכול מהכול, ורוצה הכול מהכול. הוא נמשך להכול, והוא נמשך לכולם. נשים וגברים, צעירים וזקנים, ואפילו ילדים. הוא גם אמר פעם שאין לו בעיה ללכת גם עם טרנסג'נדרים. הוא גם אפילו אמר לי פעם אחת, שכשהוא דלוק, מבחינתו הוא מסוגל לעשות את זה גם עם המיקרוגל שבמטבח ביתו, אילו זה יהיה הדבר שיביא אותו לסיפוקו, אם כי הדבר האחרון כנראה היה בדיחה, למרות שכן קיימת פאראפיליה של משיכה מינית למוצרים טכנולוגיים, אם כי היא נדירה במיוחד, וכאמור, החלק האחרון כנראה היה יותר בדיחה ממציאות.

בכל מקרה, וכאמור, האיש סובל מריבוי נטיות מיניות, ובאופן כללי, הסטנדרטים שלו ברצפה. הוא מוכן ללכת עם כולם, מכל הקטגוריות שהוזכרו, חשוב לציין, תחת מגבלות החוק, לא מדובר בעבריין, בלי קשר לפרט הספציפי מתוך אותן קטגוריות שעליהן דובר. רק מתוך מה שידוע לי, ורק מתוך מעשיו בפועל ואני כבר אפילו לא מדבר על הנטיות כשלעצמן, אני יכול לספר לכם שהוא הלך עם צעירות והלך עם זקנות, שכב עם נשים יפות ושכב עם נשים מכוערות, שכב עם נשים נשואות, שכב עם חולות נפש, שכב עם זונות לפני מה שזה היה לא חוקי, ולבסוף, הוא הלך גם עם נשים לא יהודיות מחוץ לדתו, עד לכדי נישואים איתן והבאת ילדים גויים עם אותן נשים וגידולם של אותם ילדים גויים, תוך כדי בגידה בדתו ובעמו, בכל אבות אבותיו אלפי שנים לאחור, ותוך כדי שהוא ככל הנראה גורם להוריו להתהפך בקברם, שזה כבר דבר שבמיוחד במדינתנו מתייחסים אליו בחומרה יתרה, ושבמיוחד ודווקא עבורו כאיש ימין קיצון וכאדם בעל זיקה לדת השומר כשרות לדוגמה, היה אמור להיות דבר קשה, מזעזע, ובלתי ניתן להעלאה על הדעת, ואפילו את זה הוא עשה, ועד כדי כך הוא הרחיק לכת, הכול בשם סיפוק התאווה המינית האדירה והמשתוללת שיצאה משליטה לפני עשורים, וששולטת בו במקום שהוא ישלוט בה, מה שמביא אותו לשכב עם כל מה שזז, ולשלם על הדרך מחירים כבדים, כמו לדוגמה מחלות מין שקרוב לוודאי הוא חטף ולא מספר עליהן, רדיפות שהוא נרדף על-ידי נשים חולות נפש שהוא זרק מכל המדרגות ושבמשך שנים לאחר מכן הטרידו אותו בצורה קשה, אובססיבית וחולנית תוך כדי שהוא צריך להתחנן בפניהן שיעזבו אותו במנוחה ושהוא לא מעוניין, נשים שהוא שכב איתן וניסו לעקוץ אותו וכיוצא בזה, תוך כדי שלאחר תשלום כל המחירים האלו, הוא ממרר בבכי גדול על מר גורלו ועל כל סבלו, רק בשביל לא ללמוד שום דבר ולשוב לסורו, ממש כאילו היה בהמת השדה, הנשלטת על-ידי דחפיה במקום שהיא תשלוט בהם, כמו מה שבני-אדם עושים. למרות שבעצם ועכשיו כשאני חושב על זה, ראיתי פעם תמונה שלו ובתמונה היה מרחק גדול מידי בין העיניים והוא גם נשם מהפה אז אני מניח שבסוף זה הכול מסתדר |פנים|

הצעתי לאותו אדם להיוועץ בפסיכולוג, שלאחר מכן יפנה אותו לפסיכיאטר לשם קבלת כדורים מתאימים, ואף הוספתי והמלצתי לו לפנות לסקסולוג, אך האיש כה רגיל להפרעה שלו, כה מורגל בה, וכל-כך למד להכיר את עצמו ככה ולאהוב את עצמו ככה, שהוא למעשה למד לאהוב את הבעיה שלו ואת ההפרעה שלו. במיוחד כאשר מדובר בהפרעה שהיא לא סתם הפרעה, אלא הפרעה שמרגישה טוב כאשר הוא עושה את הכל-כך הרבה סקס הזה ומאונן את כל האוננות הזאת, מה שכמובן מרגיש טוב, מה שהופך את עצם ההפרעה עצמה ומימושה לסוג של התמכרות שגורמת לו לאהוב את ההפרעה, להשלים איתה, לקבל אותה, ואף לראות בה דבר נורמאלי. בכל מקרה, לא יכולתי שלא לשים לב לדבר מאוד מעניין אצל אותו אדם. גם הפרעת חשק מיני מוגבר, וגם ריבוי אוריינטציות מיניות וסטנדרטים נמוכים מאוד, שלא להגיד לא קיימים?

מה הסיכוי שקיום כל הדברים האלו יחדיו באותו אדם זה צירוף מקרים? אז זהו, שכנראה לא מאוד גבוה, וכל הבעיות האלו כנראה קשורות, וזה גרם לי לחשוב, ופתאום הבנתי, והגעתי להארה הזאת, והגעתי למסקנה הזאת, שמה אם הפרעת דחף מיני מוגבר, ובגלל הדחף המיני המאוד גדול שהיא גורמת לו, היא דבר שמשבש את כל יחסי ומאזן הכוחות בין הדחף המיני לאוריינטציה המינית, ומה אם זה דבר שמשבש את הקשר הנכון והתקני שביניהם?

כי הקשר הנכון והתקני שביניהם, הוא שחיי המין והפעילות המינית, יונעו על-ידי הדחף המיני והאוריינטציה המינית, כאשר האוריינטציה המינית ובעת מפגש עם אנשים המותאמים לאותה אוריינטציה מינית או פנטזיות מיניות מתאימות או פורנו מתאים, מניעה ומדליקה את הדחף המיני בערך בין 66.6% מהפעמים ל-75% מהפעמים, והפיזיולוגיה ובעת מגע פיזי או התעוררות ספונטנית מניעה ומדליקה את הדחף המיני בין 25% מהפעמים ל-33.3% מהפעמים, וכאשר האוריינטציה המינית היא הדבר העיקרי המכווין את הדחף המיני ומנחה אותו בין שני שליש לשלושה רבעים מהמקרים אצל כל אדם נורמאלי, וכאשר היא הדבר העומד בבסיס ובראשית חיי המין והפעילות המינית, אפילו עוד מלפני הדחף המיני, שסה"כ זה הגיוני כי היא זאת שמעירה את הדחף המיני רוב הפעמים וגוררת אותו אחריה.

אבל מה אם, וזה בעצם מה שהצלחתי להבין בהתבסס על היכרותי עם אותו אדם, דחף מיני מוגבר מעלה את כוחו של הדחף המיני אל מול האוריינטציה המינית, מתגבר עליה, ותופס את המושכות, בתור הדבר העיקרי והמרכזי המוביל את חיי המין והפעילות המינית? מה אם דחף מיני מוגבר הוא דבר שפשוט מגביר את החשיבות של הדחף המיני, ולכן בהכרח מפחית בחשיבות של האוריינטציה המינית, בוודאי באופן יחסי אליו, ואולי גם במונחים מוחלטים ואבסולוטיים, בתור הדבר המוביל את ההתנהגות המינית ואת החיים המיניים?

יותר מכך, ומה אם על אותו משקל של עצם זה שבמערכת יחסים תקינה בין הדחף המיני והאוריינטציה המינית, כאשר האוריינטציה המינית חזקה יותר מהדחף המיני, כפי מה שצריך להיות וכפי מה שנכון שיהיה, וכאשר האוריינטציה המינית מובילה אחריה את הדחף המיני, ובכך למעשה שולטת בו, מתעסקת בו ומעצבת אותו לפי רצונה, מה אם על אותו משקל, ולאחר היפוך התפקידים כביכול שאותו אני משער ומסיק אצל אנשים בעלי דחף מיני גבוה בצורה חריגה, מה אם חשיבות האוריינטציה המינית בפעילות המינית ובחיי המין לא רק פוחתת, אלא גם האוריינטציה המינית עצמה משתנה? כי מה אם כשהדחף המיני גדול, מה שחשוב בעיני אותו אדם עם הדחף המיני הגדול, זה סיפוק הדחף המיני העז והמשתולל, וזה לא משנה עם מי? כי מה אם כשהדחף כה גדול, והן הסבל בעקבות אותו דחף מיני והן הדחף והצורך של אותו דחף מיני הם כה גדולים, שלאדם בעל הדחף המיני המוגבר פשוט לא אכפת יותר, וכל מה שחשוב הוא האורגזמה, הסיפוק וההקלה של העול?

ככה שלבסוף ולסיכום, מה אם דחף מיני מוגבר גורם גם לתפיסת המושכות והיפוך התפקידים של הדחף המיני והאוריינטציה המינית בחיי המין והפעילות המינית, גם להפחתת חשיבות האוריינטציה המינית אל מול הדחף המיני, במונחים יחסיים וייתכן שאף אבסולוטיים, וגם לשינוי האוריינטציה המינית, והוספת עוד ועוד אוריינטציות מיניות יותר ויותר "קשות" ו"חמורות", ככל שהדחף המיני יותר חזק, הבעיה הופכת יותר חמורה, הטעם ממשיך להתרחב, והסטנדרטים ממשיכים לרדת?

ועכשיו בטח תגידו לי, "אוי, מאור, איזה טיפשון, טיפש מטופש אתה. לא מסיקים מסקנות מדעיות ומגיעים לאמיתות מדעיות בגלל ובהסתמך על מקרה אחד. צריך לעשות מחקר מסודר!".

אבל רגע, מה? חשבתם שהאיש הזה הוא הדוגמה היחידה שיש לי?

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
מה בנוגע לפדופילים? נמצא במחקרים שלפדופילים יש דחף מיני מוגבר בהשוואה לאנשים אחרים. עוד נמצא במחקרים שלרוב הפדופילים אין העדפה של מין באשר לקורבנות שלהם, והם ברובם יהיו בסדר עם לתקוף מינית גם ילדים בנים וגם ילדות בנות. צירוף מקרים? לא נראה לי. צירוף מקרים זה אולי היה יכול להיות בנוגע לבן-אדם האחד ההוא שאני מדבר עליו, אבל ברגע שיש לי דוגמה שנייה, והדוגמה השנייה היא בעצם קבוצה שלמה של עשרות מיליוני אנשים, הרוב הגדול מאוד סובל מדחפים מיניים מוגברים, ואיכשהו יותר מחמישים אחוז מהם ביסקסואלים למרות שאחוז הביסקסואלים באוכלוסייה הכללית עומד על כמה אחוזים בודדים אז...

טוב, נו, כמה אני יכול להאכיל אתכם בכפית? תתחילו להסיק את המסקנות שלכם לבד :)

ואם זה לא מספיק יש את בני הנוער. מדובר על מאות מיליוני אנשים, שמצויים בתקופה הכי חרמנית בחיים, ושלמרות שעל-פי מחקרים רק 10% מהאוכלוסייה הם להט"ב, עשרות אחוזים מהם, בקלות עשרים או שלושים אחוז או משהו, יש לבטים באשר לנטייתם המינית, והם רוצים להתנסות מינית ברמה כזאת או אחרת עם בני המין הזהה, למרות ש"משום מה" ובתקופות חרמניות פחות בחיים, לדוגמה לפני גיל ההתבגרות, לדוגמה אחרי גיל ההתבגרות, זה לא קורה להם.

הראיות עומדות לצידי. כך גם ההיגיון הישר (למרות שחבר טוב ויקר, דוקטור (או שאולי הוא פרופסור? הוא אף-פעם לא אמר לי בדיוק) לפיזיקה באוניברסיטת תל-אביב, אמר לי לא פעם שלכל אחד יש הגיון ישר אחר.

לנוכח כל האמור לעיל, אני כנראה צודק בהשערותיי ומסקנותיי. עכשיו רק נותר לקוות דבר אחד. שלא חשבו על הדברים האלו לפניי, ושלא הגעתי באופן בלתי תלוי להישגים שאחרים הגיעו אליהם זה מכבר לפניי.

בכל מקרה, מה דעתם של החברים?

על החתום,

מאור פז,

גאון פסיכולוגיה,

גאון בסקסולוגיה.

למעלה