על הישגים בלימודים ופערים...

על הישגים בלימודים ופערים...

היום התפרסמו בתקשורת שוב ההישגים העלובים של ילדי ישראל במתמטיקה ובהבנת הנקרא. הסיבה לכך - פערים כלכליים - מי שמסוגל למממן חינוך איכותי לילדיו, הילדים שלו מצליחים בלימודים. לעומת זאת מי שלא מסוגל לממן את החינוך בבתי הספר היוקרתיים ונאלץ לשלוח את ילדיו לבתי ספר "פשוטים", הילדים שלו נכשלים. כמובן שאח"כ, אותם ילדים שנכשלו בלימודים, יתקשו לרכוש מקצוע רווחי, ויהיו עניים כמו הוריהם. האם זו לא סיבה מדוע על המדינה לדאוג להקטנת הפערים הכלכליים?

invalid user

New member
אז זהו, שלא.

כמעט כל המורים בארץ חרא, ושיש חרא של מורים כי יש עודף מורים כי השמאלנים שביננו רוצה שנהיה מדינה קומוניסטית זה מה שיוצא. הפתרון: לפטר את כל המורים, המנהלים וכל האחראים במשרד החינוך. לעשות לכולם מבחנים חדשים, לעשות סינון בין כולם ולהתחיל מהתחלה ושיהיה לכם יום נפלא

doresh shalom

New member
תגיד לי השתגעת או משהו

לפטר את כל המורים אתה פסיכי או משהו... הטענה שכמעט כל המורים חרא היא דמגוגיה (שנשמעת כמו טענה של ילד בן 11 שהרגע קיבל תעודה מלאה בנכשלים) רוצה לדעת למה הממוצע נמוך בגלל 11 קיצוצים בתקציב החינוך ובגלל שהכסף שכן מגיע למשרד הולך לכל מיני מפקחי שמפקחים על המפקחים של המפקחים שמפקחים על בית הספר XYZ אכן יש מספר מסוים של מורים לא מקצועיים אבל לא רובם חוץ מזה איך אדם בעל תואר שני (או ראשון) ירצה לגשת למקצוע ההוראה אחרי שהוא רואה את השכר העגום ואת יחס ההורים/תלמידים למורים כיום להיות מורה זה כמעט כמו להיות זונה

Zack DA

New member
רגע, רגע

להגיד שהמורים שלא מתאימים למערכת הם אחוז זניח מהמורים זה זילות בהבנה הלוגית של המציאות. צריך, לדעתי, באמת לפטר בהדרגה מורים ולהקטין את מספר המורים בחצי. המורים שישארו ילמדו פי 2 ויקבלו שכר פי 2.

../images/Emo128.gif בלתי אפשרי! ../images/Emo128.gif

אמא שלי מורה ואני רואה כמה היא עובדת, היא כל היום עובדת! היא מלמדת 20 ומשהו שעות בשבוע ולא הגיוני שיכפילו לה את זה. לפי דעתי לא צריך לקצץ בחינוך, אלא לתת יותר כסף! כן, למה מורה בארץ מרוויח קרוב למשכורת של עובד זבל? (ואני לא כל כך מגזים..) שאלה אחרת- מורה ממוצע צריך לעבוד עוד שעה בבית כל יום בנוסף למה שהוא מלמד ומקבל משכורת, בעוד שמחנך ממוצע עוד 50% מהזמן שהוא מקבל עליו כסף, אז איך אתם רוצים להכפיל למורים את שעות העבודה?! נראה לכם הגיוני שמורה יחנך שתי כיתות? אני פה באופן חד פעמי, תמצאו אותי במסרים. תודה. נ.ב. כן, ואני שמאלן מאניק, למרות שזה לא קשור (ואני לא קומוניסט...)

Zack DA

New member
LOL !!!! ../images/Emo13.gif

20 שעות בשבוע זה הרבה ? המממממ למות מצחוק.

אפרת*

New member
הקטנת מס' המורים= הגדלת הכיתות

משיעורי מתמטיקה אולי בכל זאת למדתי משהו... הקטנת מס' המורים בחצי= הגדלת מס' התלמידים פי 2 כלומר, במקום שילמדו 30-40 תלמידים בכיתה, ילמדו מעל 55... אלא אם כן יש לכם כוונה שמורה אחד ילמד מעל 500 תלמידים בו זמנית [כלומר, באותה שנת לימודים] ויפול באופן סופי תחת העומס... פתרון קסם אחר?

Zack DA

New member
מה פתאום.... הכיתות נשארות אותו

הדבר. כדי להחזיק כמות כיתות מסוימת (נגיד עם מספר קבוע של תלמידים בכתה) צריך כמות מסוימת של שעות עבודה של מורים. נפטר חצי, אבל המורים יתרמו את אותו מספר השעות שהיה קודם. את באמת צריכה ללמוד קצת מתמטיקה....

invalid user

New member
תגובה ממי שמכיר את המערכת מקרוב:

כן, לפטר את כל המורים, המפקחים, השרה, מנכ"לית המשרד ושאר החברה שאחראים למחדל, לערוך לכולם מספר מבחנים חדשים, מי שלא יעבור את המבחנים יפוטר לצמיתות, מי שכן יעבור את המבחנים יעבור סינון נוסף, איפה שיש עודף מורים יפטרו עוד מורים. אח"כ המורים ילמדו יותר שעות: לדוגמא מורה לאנגלית שמלמדת רק 12 שעות בשבוע מקבלת שכר של 45 ש"ח לשעה+ כמה שקלים ביגוד+ כמה שקלים לטלפון+ כמה עשרות שקלים לנסיעות+ השלמת הכנסה של כמה מאות שקלים. במקום זה המורים ילמדו יותר שעות ויהיו פחות הוצאות. ושיהיה לכם יום נפלא.

doresh shalom

New member
תגובה לאחד שטוען שהוא מכיר את

המערכת. לפטר את השרה ואת המנכ"לית מסכים, את מספר המפקחים לצמצם משמעותית , לפטר את כל המורים בשום פנים ואופן לא. צריך לפטר מורים שאין להם תואר ראשון(לפחות) במקצוע שאותו הם מלמדים ותעודת הוראה. לגבי מבחנים, בסדר אבל לכל מורה בתחום שלו (למשל שיעשו למורה בהיסטוריה בחינה בהיסטוריה ולא במטמתיקה). לגבי בתי ספר עם הרבה מורים לא בהכרך לפטר אלא להעביר למקומות אחרים [למשל שכונות מצוקה או כל מקום אחר]. לגבי הסינון הנוסף זו כבר הגזמה אני מאמין שאפשר לפתור הכל במבחן אחד ולא במאות שלבים שרק מאריכים את ההליך ומנציחים את הבירוקרטיה במשרד החינוך

Zack DA

New member
אם אתה מתכנן לפטר את המורים

בלי תואר ראשון, תמצא את עצמך מהר מאוד מפטר עשרות אלפי מורים....

doresh shalom

New member
ומכניס אחרים

חוץ מזה מורים ללא תואר ראשון (גם) הם אלה שהורסים את מערכת החינוך ותגיד לי איך אפשר לתת למישהו תפקיד של מורה שאין לו תואר במקצוע שהוא מלמד? זה חוסר אחריות

Zack DA

New member
האמירה שלך לגבי חוסר האחריות

בנתינת תפקיד למורים ללא השכלה מתאימה, הוא בגד התפרצות לדלת פתוחה, כלומר אמירת אמירה שהיא בגדר קונצנזוס.

invalid user

New member
אני אסביר לך עוד פעם

להשעות את כל המורים. לעבור בבתי הספר, לדבר עם הילדים וההורים וביחד יחליטו אם יש צורך לפטר את אותו מורה שהתלוננו עליו. מי שמורה חרא לפטר לאלתר.

doresh shalom

New member
לא הילדים וההורים יחליטו

אלא צוות מוסמך דגמה : אם לא למדתי כל השנה והמורה שלי רוצה להכשיל אותי אז ברור שאם ישאלו אותי מה אני חושב על אותה מורה דעתי לא תיהיה חיובית

invalid user

New member
כנראה שלא הבנת אותי.

צריך לדבר עם הילדים והוריהם ועל מורים שיש הרבה תלונות לפטר לאלתר. (סינון ראשוני בלבד) כפיש?

Zack DA

New member
אין קשר לפערים

פערים הם דבר טבעי, אך אנחנו צריכים ליצור מערכת חינוך שתתן הזדמנות הוגנת לכולם, כמו בצבא. וזה אפשרי.

למעלה