על הכיבוש הישראלי בהתחלויות

על הכיבוש הישראלי בהתחלויות

מה לדעתכם עומד מאחורי הרצון הישראלי (המטופש, יש לומר..) להחזיק בשטחים ולסכן חיי חיילים ?

aviel931

New member
הרצון לשלוט על שטחי מולדתנו

וזה לא כיבוש וההתנחלויות הן מפעל מוברך

aviel931

New member
מאז שיהושוע כבש את הארץ

מאז ששאול הקים את הממלכה(שבירתה היתה בבנימין אאלט) מאז שדוד הומלך בחברון מאז שדוד כבש את ירושלים וקבע אותה למרכז השלטון הישראלי מאז שאנחנו עם.

antreprize

New member
יהושע? יהושע חנקין? הוא לא כבש שום ארץ.

כל השטחים שהוא קנה נקנו בצורה חוקית למדי, ללא שימוש בכוח. ד"א, אם הוא כן כבש את הארץ, זה מפריך את טענתך שלא מדובר בכיבוש. אנחנו עם בערך 100-150 שנים. מתי דויד הומלך בחברון? איך אתה יודע שוהא באמת הומלך שם? איך אתה ידוע שהוא כבש את ירושלים? היית שם? אין שום ממצאים ארכיאולוגיים שמהווים הוכחה ישירה לקיומו(כתובת תל דן מזכירה את בית דויד, אבל זו לכל היותר עדות עקיפה).

aviel931

New member
אנחנו עם 100-150 שנה?בור

וקודם כל הפלסטינים עם פחות זמן. מי שהיה ממיסדי אשף, קרא לא מעט לפני זה לא"י "סוריה הדרומית".סתם לידע כללי. הנה הוכחה אחת http://www.haaretz.com/hasite/spages/1076831.html דוד המלך http://www.notes.co.il/ben-hateva/12979.asp וזה מצאתי בדקה בגוגל לעם העברי-יהודי היסטוריה ארוכה ואתה לא תכחיש אותה!

antreprize

New member
אתה בור.

הפלסתינים עם פחות זמן, אבל אנחנו לא מדברים על הפלסטינים. זרטל טוען שיש קשר בין האתרים האלה לכיבוש הארץ, אבל הוא (בכתבה) לא מציג שום הוכחות לכך. יכול להיות שהשבטים התכנסו שם לפני הכניסה לארץ, ויכול להיות שהם סתם התכנסו שם, בלי לבוא משום מקום ובלי לכבוש שום מקום. אין בקישור השני שום הוכחה לקיומו של דויד המלך. יש שם רק פסקה אחת שבה מתוארת מציאת ארמון, שנטען שהיה שייך לדויד (אבל בפסקה הזאת שום הוכחה שהוא אכן היה שייך לדויד ולא למלך אחר). לעם העברי הסטוריה ארוכה מאוד ואיני מכחיש אותה, כל מה שאני טוען זה שהיא נקטעה לפני מאות שנים.

antreprize

New member
כל מה שאני טוען זה שמאות השנים שמפרידות

בינינו ובין היהודים הקדמונים לא מאפשרות להתייחס אלינו ואליהם כאל אותו עם.

noamgk

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

אופיר, מה שלום כדור הארץ? יהושע חנקין, גמרת אותי...
שמע, הטירוף ההזייתי שלך לצאת נגד עובדות קיימות שמוסכמות על כולם הוא מעניין, אבל זה לא מה שיפטור את צד ההיגיון הטהור שבוודאי טוען שעליך לבלות בבית חולים לחולי נפש. העם היהודי הוא הכי עם בעולם, אין יותר "עם" ממנו. והדבר הכי טיפשי מצדך לעשות - כן, אפילו יותר מלהכחיש את כדוריותו של כדוה"א, לקשר בין פיצוץ אוכלוסין והומואים ולהפיל את נטל העדות על המין הגברי - זה להכחיש את קיומו של העם היהודי ואת ההתפתחות שלו לכל אורך ההיסטוריה האנושית.

מה זאת אומרת?

ארץ ישראל , על פי הגדרתנו, כוללת גם את השטחים האלו . בדיוק כמו שגרמניה , צרפת , אנגליה וכן הלאה וכן הלאה הזיזו גבולות במלחמות והכריזו ששטחים אלו הם שלהם. אני בעד החזרת שטחים , אבל זה נושא כל כך גדול שאין לי כוח להתחיל איתו עכשיו

noamgk

New member
אמרת שאתה גר ביו"ש,

לא מפריע לך שימסרו את ביתך למען השלום הקדוש? ובכללי, תוכל להסביר לי למה אדם ששכל בקודקודו יחפוץ במסירת שטחי מדינתו לאויביו הגרועים ביותר?

אתה מאוד סטיגמטי

היו גם אנשים שעברו מרצונם ,כדי להביא "שלום", בפינוי קטיף. אמרתי שאני לא אכנס , אז לא אכנס.

yaakii

New member
שום דבר, חוץ מ

העובדה שהיום אנחנו נלחמים על השטחים ואם נוותר עליהם אז מחר נלחם על הערים הקיצוניות ומחרתיים על ערי המרכז. העובדה שהשטחים שייכים לנו ולא לערבים העובדה שאחנו חיים שם

yaakii

New member
זה בדיוק מה שאני חושב-

שהתמונה יותר מורכבת ולכן זה טיפשי לומר שהרצון הישראלי לשמור עלהשטחים ובכך לסכן חי חיילים הוא טפשי. זה לא סתם רצון לעוד פיסת אדמה מסכנה.

Feanor75

New member
לא מאמין בעמים טובים ורעים אבל,

העם הפלשתיני זו המצאה של הזמן האחרון, זה שקר שאין לו שום אחיזה בהיסטוריה של המקום הזה. מעט יהודים תמיד היו פה ברצף עוד מתקופת הבית השני. מקור הערבים בחצי -האי ערב, וכמה פלאחים גם נדדו משם והשתקעו בישראל, שהייתה רוב הזמן שממה עד ששבו אליה יהודים מהגלות והחלו בבנייתה.

Feanor75

New member
אהה

2 מדינות? אולי. אבל את זה צריך לעשות עם הסכם שראוי להיכתב. והסכם כזה אי אפשר לעשות עם אנשים שלא רוצים לעשות שלום, כמו החמאס (שמייצג די נאמנה את רצון העם הפלשתיני) שלא מסתירים את כוונתם להשמיד את ישראל. ההיסטוריה מראה שדיקטטורים מפרים כל הסכם שהם חותמים עליו.

antreprize

New member
הויכוח הזה הוא מאוד נחמד, אבל לא רלוונטי.

המציאות היא שיש לך פה שנים עמים שזאת המולדת שלהם.

למעלה