על המחבת שמן זית, גמבה אדומה קוביות, גזרי פלפל ירוק חריף, לימון כבוש, קצת מלח, כורכום ופלפל שחור

ליד כדורי מוצרלה וביצה קשה
3 פרוסות לחם דגנים מחוממות על תנור
קפה שחור עם קנמון וחווג', וטיפה חלב
ושבעתי עד הלילה

(את חכמת הארוחה הקטנה למדתי במזרח אז זה מחייב לאכול בכל 3 שעות, כך שגם בלילה אני טורח, נרגע, וממשיך את מה שאני עושה בלילה)
 

דגלמנגל

Well-known member
ליד כדורי מוצרלה וביצה קשה
3 פרוסות לחם דגנים מחוממות על תנור
קפה שחור עם קנמון וחווג', וטיפה חלב
ושבעתי עד הלילה

(את חכמת הארוחה הקטנה למדתי במזרח אז זה מחייב לאכול בכל 3 שעות, כך שגם בלילה אני טורח, נרגע, וממשיך את מה שאני עושה בלילה)
את "חוכמת הארוחה" המטוגנת, לומדים מהג'אנק שמכינים ברחוב.
אם במקום זה, תכין לעצמך סלט ירקות טריים, מלוא הקערה, תשבע לאותו פרק זמן וגם תהיה קצת יותר בריא.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
את "חוכמת הארוחה" המטוגנת, לומדים מהג'אנק שמכינים ברחוב.
אם במקום זה, תכין לעצמך סלט ירקות טריים, מלוא הקערה, תשבע לאותו פרק זמן וגם תהיה קצת יותר בריא.
מי שאוכל רק סלטים בלבד, מחסיר מעצמו המון חלבון ובסוף יהפוך למישהו עם מראה אנורקסי.
 

lemner40

Well-known member
בשום מקום לא נאמר רק סלטים, רק שאת הארוחה המזיקה, שבחרת, מלבד הביצה, אפשר היה להמיר בסלט בריא.
כדי שגבר בוגר יקבל מספיק חלבון מביצה הוא צריך לאכול המון ביצים
המינימום חלבון שאדם בוגר צריך לצרוך הוא 0.8 גרם לכל קילוגרם משקל
וגבר שמתאמן צריך לפחות 1.2 גרם
כך שגבר ששוקל 80 קילו
צריך לצרוך בכל יום לפחות 96 גרם חלבון
בביצה גדולה יש כ7 גרם חלבון
מה שאומר שאדם צריך לאכול 14 ביצים
 

דגלמנגל

Well-known member
כדי שגבר בוגר יקבל מספיק חלבון מביצה הוא צריך לאכול המון ביצים
המינימום חלבון שאדם בוגר צריך לצרוך הוא 0.8 גרם לכל קילוגרם משקל
וגבר שמתאמן צריך לפחות 1.2 גרם
כך שגבר ששוקל 80 קילו
צריך לצרוך בכל יום לפחות 96 גרם חלבון
בביצה גדולה יש כ7 גרם חלבון
מה שאומר שאדם צריך לאכול 14 ביצים
תודה על החשבון - המפורט והמיותר. הצבעתי על הביצה כעל מזון בריא. לא היתה לי שום כוונה, לספק לאיש חלבון, באמצעות ביצים.
 
את "חוכמת הארוחה" המטוגנת, לומדים מהג'אנק שמכינים ברחוב.
אם במקום זה, תכין לעצמך סלט ירקות טריים, מלוא הקערה, תשבע לאותו פרק זמן וגם תהיה קצת יותר בריא.
לא כל הזמן מטגן, זה משתנה בהתאם לירקות שאני מוצא אצל הירקן היקרן שלי
הוא מביא ירקות ממדינות אחרות כי בארץ כבר אין שטחי גידול בגלל הבנייה לחרדים
הירקות שלו בזמן האחרון מותשים אחרי יום אחד במקרר אצלי ואז חייבים לטגן אותם
 

רוב הזמן נח

Well-known member
לא כל הזמן מטגן, זה משתנה בהתאם לירקות שאני מוצא אצל הירקן היקרן שלי
הוא מביא ירקות ממדינות אחרות כי בארץ כבר אין שטחי גידול בגלל הבנייה לחרדים
הירקות שלו בזמן האחרון מותשים אחרי יום אחד במקרר אצלי ואז חייבים לטגן אותם
הירקות לא מסריחים מכל התרופות וההורמונים שמזריקים להם?
 

דגלמנגל

Well-known member
אבל בישראל אוכלים הרבה בשר ועוד יותר הרבה עוף. ורוב האנשים לא מתלוננים שהם מסריחים.
כי הם באמת לא מסריחים. ההורמונים והתרופות, שמזריקים לבעלי החיים, בעודם בחיים, אינם משנים את טעם הבשר.
מה שכן משנה את הטעם, הוא הכשרתו הדתית של הבשר.
 
הירקות לא מסריחים מכל התרופות וההורמונים שמזריקים להם?
לא, אבל היתה הרעשה בעתונים על זיהום בירמוך והפסיקו לתקופה להביא ירקות מירדן עד שזה גרם למשבר דיפלומטי. לבנתיים לא שמעתי שיש בארץ בילהרציה או whatever אז כל ריח בירקות הוא דמיון
 

lemner40

Well-known member
ליד כדורי מוצרלה וביצה קשה
3 פרוסות לחם דגנים מחוממות על תנור
קפה שחור עם קנמון וחווג', וטיפה חלב
ושבעתי עד הלילה

(את חכמת הארוחה הקטנה למדתי במזרח אז זה מחייב לאכול בכל 3 שעות, כך שגם בלילה אני טורח, נרגע, וממשיך את מה שאני עושה בלילה)
כמה הערות
1. לא שמת במחבת גמבה
כי לא מגדלים בישראל גמבה
בעבר כן, היום לא
שמת פלפל אדום לא גמבה.
זה ירק אחר
2. כל בישול של מנה וטיגון צריך להתחיל עם טיגון של בצל, שום או שניהם.
3. כתבת "גזרי פלפל ירוק חריף"
לא ברור אם שמת גזר, פלפל או ירוק חריף
אגב, הפלפלים האדומים בישראל והירוקים הם אותו ירק, אחד היה יותר זמן על הצמח.
4. אם אתה מנסה לטגן משהו במחבת, על תשים ביחד לימון כבוש, הוא מלא נוזלים וימנע טיגון.
5. אם שמת חוויאג, אין צורך לשים גם קנמון
בחוויאג יש קנמון
6. חוויאג זה תימני
הם לא שותים קפה עם חלב
 

רוב הזמן נח

Well-known member
כמה הערות
1. לא שמת במחבת גמבה
כי לא מגדלים בישראל גמבה
בעבר כן, היום לא
שמת פלפל אדום לא גמבה.
זה ירק אחר
2. כל בישול של מנה וטיגון צריך להתחיל עם טיגון של בצל, שום או שניהם.
3. כתבת "גזרי פלפל ירוק חריף"
לא ברור אם שמת גזר, פלפל או ירוק חריף
אגב, הפלפלים האדומים בישראל והירוקים הם אותו ירק, אחד היה יותר זמן על הצמח.
4. אם אתה מנסה לטגן משהו במחבת, על תשים ביחד לימון כבוש, הוא מלא נוזלים וימנע טיגון.
5. אם שמת חוויאג, אין צורך לשים גם קנמון
בחוויאג יש קנמון
6. חוויאג זה תימני
הם לא שותים קפה עם חלב
מה ההבדל בין פלפל אדום לגמבה?
 

רוב הזמן נח

Well-known member
כמה הערות
1. לא שמת במחבת גמבה
כי לא מגדלים בישראל גמבה
בעבר כן, היום לא
שמת פלפל אדום לא גמבה.
זה ירק אחר
2. כל בישול של מנה וטיגון צריך להתחיל עם טיגון של בצל, שום או שניהם.
3. כתבת "גזרי פלפל ירוק חריף"
לא ברור אם שמת גזר, פלפל או ירוק חריף
אגב, הפלפלים האדומים בישראל והירוקים הם אותו ירק, אחד היה יותר זמן על הצמח.
4. אם אתה מנסה לטגן משהו במחבת, על תשים ביחד לימון כבוש, הוא מלא נוזלים וימנע טיגון.
5. אם שמת חוויאג, אין צורך לשים גם קנמון
בחוויאג יש קנמון
6. חוויאג זה תימני
הם לא שותים קפה עם חלב
בחוויאג למרק אין קינמון.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
לפי ה- AI גמבה זה זן של פלפל אדום מתוק.

"מקור המילה: המילה "גמבה" הגיעה אלינו מזן איטלקי של פלפל אדום שנקרא "גמבו". זן זה היה פופולרי בישראל בשנות ה-70 וה-80, אך לא נמצא בשימוש נרחב כיום."
 
כמה הערות
1. לא שמת במחבת גמבה
כי לא מגדלים בישראל גמבה
בעבר כן, היום לא
שמת פלפל אדום לא גמבה.
זה ירק אחר
2. כל בישול של מנה וטיגון צריך להתחיל עם טיגון של בצל, שום או שניהם.
3. כתבת "גזרי פלפל ירוק חריף"
לא ברור אם שמת גזר, פלפל או ירוק חריף
אגב, הפלפלים האדומים בישראל והירוקים הם אותו ירק, אחד היה יותר זמן על הצמח.
4. אם אתה מנסה לטגן משהו במחבת, על תשים ביחד לימון כבוש, הוא מלא נוזלים וימנע טיגון.
5. אם שמת חוויאג, אין צורך לשים גם קנמון
בחוויאג יש קנמון
6. חוויאג זה תימני
הם לא שותים קפה עם חלב
החוויג שאני משתמש מורכב מזנג'ביל וציפורן
 
למעלה