על הנאציזם

על הנאציזם

בחברה של האינואיטים בקוטב הצפוני( בטעות קוראים להם אסקימוסים, זהו שם גנאי שהאינדינאינים הצמידו להם ופרושו קניבלים), היו מוציאים להורג את הבלתי מסוגלים לעבוד. משהיה אדם מגיע למצב שלא יכל לעבוד הוא היא עוזב את הקולקטיב ללא אוכל ופורש לקור כדי למות. זה לא היה נאציזם, ומי שמשווה מעשה זה לנאציזם מעיד על עצמו שאינו מבין מה היה הנאציזם. גם מדינת ישראל, עליה ניתן לאומר שהיא מדינה קולונילאיסטית ואף אימפריאליסטית, וקביעה זו תהיה נכונה. חברה בה יש ניצול מעמדי ויחס מעמדי מחפיר לחלקים גדלים של העם וזה יהיה נכון, אינה חברה נאצית. הנאציזם אינו סתם אכזריות, שכן תכונה זו מלווה חברות מעמדיות שונות לאורך כל ההיסטוריה. הנאציזם היתה התנועה הזעיר בורגנית ההמונית, שהתגייסה כדי לבלום את המהפכה הפרולטרית, במדינות קפיטליסטיות מפותחות במצב של משבר עמוק, בו לא יכלה הבורגנות לשלוט באמצעים הרגילים שלה-דהינו דרך אשליות פרלמנטריות. הנאציזם בניגוד למשטרים צבאיים אלימים למשל, לא רק דיכאה את המוני הפועלים ואת הזכויות הדמוקרטיות הפורמליות, אלא הצליחה לעשו מה ששום תנועה ריאקציונית אחרת לא הצליחה והוא לעשות אטומיזציה של תנועת הפועלים. הנאציזם מצליח לעלות לאחר שהייתה תנועה מהפכנית שיצאה משליטת הבורגנות, אולם לאור העדר הנהגה מהפכנית לניניסטית, היא נבלמה, ואז המוני הזעיר בורגנות המשתוללת פנו כנגד מעמד הפועלים אותו הן האשימו במשבר

קוכולין

New member
הקומוניסטים תרמו לעליית הנאצים

בכך שסירבו לשתף פעולה עם הסוציאל-דמוקרטים בחזית שמאלית מאוחדת. מעבר לכך, הקומוניסטים היו דומים לנאצים בתמיכתם בטוטליטריזם, בדיכוי הפרט ובמשטר אימים. בכך ניתן להשוות בהחלט בין אוּלבריכט ובין היטלר. ההבדל היה שהקומוניסטים הגרמנים, עם כל רצחניותם, לא התכוונו ולא ביצעו רצח עם.

TaL53

New member
יש סברה

שסטלין במכוון מנע מן הקומוניסטים הגרמניים להקים קואליציה נגד היטלר ובכך העלה את היטלר לשלטון במטרה לגרום למלחמה בין גרמניה למערב ובכך להתיש את אירופה.

armbruster

New member
אי אפשר להשוות בין אולבריכט להיטלר

גם אם מדובר בשני משטרים טוטליטאריים. אולבריכט היה השליט מטעם סטאלין ויורשיו במז' ברלין ולא רודן מטורף וחסר מעצורים כמו היטלר. חוץ מזה שאי-אפשר להשוות את הרצחנות של שני המשטרים. המשטר במז' גרמניה גם לא היה הגרוע שבין המשטרים הסטאליניסטיים. למשל, לא היו שם חיסולים המוניים כמו בפולין או משפטי ראווה מהסוג של משפטי פראג.

Boogieman

New member
שאלה.

האם רוזה לוקסנבורג תמכה ב"טוטליטריזם, דיכוי הפרט ומשטר אימים"? או שאתה מניח שזה מה שהיה קורה אלו הקומוניסטים היו מגיעים לשלטון? את כתבי לוקסנבורג קראתי אי אז בתיכון, אבל אני לא זוכר משם תמיכה בדברים הנ"ל, אם אני לא זוכר נכון, בבקשה תתקן אותי.

mishauli

New member
ביטול עונש מוות, חופש דיבור ודפוס,

איסור דיפלומטיה חשאית. כינוס האסיפה המכוננת - אלה סיסמות הבולשביקים לפני שתפסו את שלטון. מה עשו מיד לאחר מכן - ידוע לכולנו.

Boogieman

New member
זה נכון בהחלט.

רק שלוקסנבורג לא היתה בולשביקית, וגרמניה היא לא רוסיה. בכל אופן, כל זה בתחום הספקולטיבי, אני שאלתי על הדיעות שלה. עד כמה שאני זוכר, היתה מחלוקת בינה לבין לנין, רק ששכחתי על מה בדיוק.

armbruster

New member
רוזה תקפה את הדיקטטורה הבולשביקית

בחיבור על המהפכה הרוסית שכתבה לפני מותה. אבל היא ניסתה לתפוס את השלטון בגרמניה כמו הבולשביקים בהפיכה מזויינת שייצגה מיעוט עוד יותר קטן מהמיעוט הבולשביקי ברוסיה. זה מראה שהדמוקרטיה היתה בשבילה אמצעי שימושי ולא עניין עקרוני. מה היה קורה אילו, זאת ספקולציה. אך אין סיבה להניח שמהפכה קומוניסטית בגרמניה היתה פחות טרוריסטית מאשר ברוסיה. החברים של רוזה שתפסו את השלטון במינכן לזמן קצר ב-1919 ביטלו את החרויות הדמוקרטיות והפעילו טרור נגד מתנגדיהם בדומה לבולשביקים.

Y. Welis

New member
תמיד מרתק איך האידיאולוגיות האלה

- קומוניזם, נאציזם ושאר הקיצוניות, תמיד טענו ששורש כל הרע הוא בבורגנות (כמושג כלכלי וחברתי), בשעה שהיא זו שהביאה את הקידמה (עיור, תיעוש ומדע) לאנושות והבסיס האיתן לדמוקרטיה, שלא לומר שכל אותם אידיאולוגים השתייכו אליה מלכתחילה. מין נקמנות מוזרה. אגב פרישה של זקנים אל מחוץ לשבט מקובלת בעוד מקומות (גם ביפאן היה מנהג כזה), ולא ניתן להגדיר אותה כ'הוצאה להורג', כי הפורש עשה כן על דעת עצמו.

טשאפק

New member
עוד אי דיוק

מקור המילה אסקימו אינו ידוע בוודאות, אך לא נתקלתי בהשערה לפיה המשמעות המקורית היא קניבלים. יש השערה שהשם נגזר משם שמשמעו "אוכלי בשר נא".

למעלה