על הנקה
,לידה
וחיות אחרות

אמאאור

New member
על הנקה../images/Emo182.gif,לידה../images/Emo95.gifוחיות אחרות

בזמן האחרון אני רואה המון נשים מניקות. פתאום הן בכל מקום- בקניון, במתנ"ס, בגינה, מסתובבות עם תינוק מחובר לשד מתחת לחולצה, וזה כל כך מרגש בעיני! ממש אפשר לראות עלייה משמעותית במספר המניקות. והרי הנקה היא משהו שמצד אחד "חוזר לאופנה" ויתרונותיו הברורים מהוללים בקולי קולות, אבל מצד שני זה ענין של מודעות, ובחירה, וברוב המקרים (לפחות בהנקות אחרי לידה ראשונה) יש גם קשיים שצריך לעבור בדרך עד שההנקה מתגבשת טוב. אותו הדבר, בניואנסים אחרים, בנושא הרחבת אופציות הלידה- יש גם מרכזי לידה, לידות בית וכד'. פתאום אנשים נפתחים לעוד אפשרויות, יש להם יותר ממה לבחור. ואני תוהה: האם אתן חושבות, שהמודעות של נשים להנקה גדלה, כשם שהמודעות לנושא של לידה פעילה משתנה? האם אתן חושבות שהאחד משפיע על השני? איך אתן רואות את העתיד בחדרי הלידה ובלידות הבית, נאמר בעוד חמש או עשר שנים?

האסון של רמדיה הזניק בצורה משמעותית

את מספר הנשים הבוחרות להניק, אבל העליה במספר הזה התחילה עוד לפני כן. היום מעודדים נשים להניק, גם בטיפת-חלב, ולא כפי שהיה כשילדתי את בכורי, שאחות נחמדה אחת אמרה לי שלא אצליח להניק, ואחות אחרת יעצה לי, ברוב טובה, להוסיף מטרנה, כדי שלא יהיה לי קשה כל-כך, ולבסוף גם הודיעה לי, שהתנוק שלי לא עוה טוב במשקל, ואני כל-כך עייפה- כדאי להפסיק להניק..... כך יצר שאת בכורי הנקתי שלושה שבועות (
)בלבד, את בני השני הצלחתי להניק שלושה חודשים
, ואילו בהריון השלישי החלטתי לא לוותר, ועם בטן שבקושי רואים הגעתי למפגשי לה-לצ'ה, כדי לקבל מידע ומוטיבציה. כך התמדתי לאורך ההריון, ונחשו מה
הנקתי את האפרוחית שלי במשך שנה וחצי
מה שאומר שהכנה מוקדמת, ידע ומוטיבציה- אפשר להצליח- הרי נועדנו להניק . לכל מי שתמה על שאני מתמידה בהנקה ולא נותנת אפילו קצת מטרנה בלילה
, או קצת מים ביום
, הייתי עונה:" הקב"ה בכבודו ובעצמו הכין לה את האוכל שהכי מתאים לה מכל הבחינות- ואני אלך ואתן לה מטרנה
" לגמול אותה היה לא פשוט.... אבל זה כבר סיפור אחר....

רואה מסביבי ממודעות הולכת וגדלה

קצרה בזמן בשל הבובון שצמוד אלי... אני ממש רואה איך מסביבי חברות ומשפחה מדברות על איך יניקו לפחות חצי שנה\שנה (כל אחת וה"מינימום" שלה) ואלו בנות שלדעתי לפני כמה שנים היו עונות "לא יודעת אם בכלל אניק" והבנות שכנראה היו עונות שיניקו - מניקות וחולמות\ממשות טנדם אני אישית - אם היו אומרים לי לפני 3 שנים שאני אניק ילד בן כמעט 3 וטנדם עם אחיו - הייתי צוחקת לבן אדם בפרצוף ושולחת אותו להסתכלות זה לא היה במעולם המושגים שלי בכלל... אני חושבת שלראות נשים מניקות פעוטות ממש שינה אצלי את התפיסה ומשנה אצל בנות אחרות... כנ"ל לגבי לידה טבעית ברגע שנחשפתי לאפשרות הזו זה תפס אותי ועכשיו כשאני מדברת עם חברות אני רואה מה זה עושה להן - איך פתאום הרעיון הופך לאטרקטיבי להן הלוואי שזו אכן מגמה ושרק נראה יותר בוחרות בדרך הזו

rjf

New member
אני יכולה רק להשוות את חוויות

ההריון ולידה שלי (שמתרחשות עכשיו ובשנתיים וחצי האחרונות)(מתחילת ההריון הראשון) לאלא של אחותי גיסתי וחבורתי שלרובם הילדים הקטנים הם כבר באמצע יסודי (אני התחלתי מאוחר קצת) הגישה שלי למידע בגלל האינטרנט הרבה יותר גדול - אני חוקרת את הדברים ובודקת ושואלת ונחשפת הרבה יותר ממה שהן נחשפו והרבה יותר בקלות. לפני 10 -12 שנים אניפורמציה על לידה קבלת מהרופא שלך ומספר או שתיים. (בדרך כלל הספר של בר) ואני חושבת שיש לזה ולקלות הזאת באינפורמציה הרבה השפעה על הדרך בה אנשים בוחרים ללדת. - אני מודה - עם לא הייתה גישה קלה אינפורמציה בטח גם אני הייתי עושה את הדברים בדרך היותר "מקובלת" ההנקה גם הייתי יותר קשה לי כי לא היו לי מקורות אינפורמציה ולא הייתי יודעת על לה לצה... וכו

כייף לראות את העליה הזו

אני זוכרת את עצמי יושבת בטיפת חלב ומניקה כשמסביבי המון אמהות ובקבוקים. היתה לי ההרגשה שאני האמא המניקה היחידה בסביבה. ועוד מניקה תאומים - חיה מוזרה במיוחד. כשהתחלתי להעביר את הסדנאות להכנה להנקת תאומים, הופתעתי מהצמא האדיר בנושא. היום כבר נכנסות לי בנות לפורומים לחפש את הסדנא הבאה. אין לי ספק שאחד משפיע על השני. אם כי בתאומים יש הרבה יותר בנות שמשתכנעות ללכת על קיסרי מראש. קשה להלחם נגד מסע ההפחדה שקיים ברוב בתי החולים בנושא הזה.

למעלה