על הסף (או "איך מתחילים?")

windflute

New member
על הסף (או "איך מתחילים?")

אז ככה, כבר אינני צעירה כל כך (22), אבל יש שיגידו שטוב שהתעוררתי כל כך מוקדם. כבר שנתיים שאני לומדת פיסיקה באוניברסיטה (בת"א) ולא נהנית. חברים ומכרים ניסו להסביר לי שלא טוב לעשות דברים שלא נהנים מהם, ביחוד אם לא בטוחים בכדאיות המטרה, אבל לא יכלתי ככה סתם להפסיק ללמוד - ואם אפסיק אז מה? עבודה? דירה? לספר על הספר? כן. יום אחד בעברי בדיונון (חנות לספרים ומוצרי למידה ליד האוניברסיטה) קרץ לי ספר אחד מהמדף. "פרא" של גבי ניצן. קראתי את באדולינה, ונהניתי למרות שלא הצלחתי ליישם, ולכן הרמתי את הספר וקראתי את התקציר. נשמע מעניין, אבל אני לא קונה ספרים לעצמי בדרך כלל (בשביל מה יש ספריה), ומצבי הכספי העלוב שכנע אותי להניח את הספר בחזרה. הנחתי. צעדתי שלושה צעדים. חזרתי והרמתי. לאחר מכן שכנעתי את עצמי שהיה בסדר לקנות אותו - מעיין מתנת יום הולדת מאוחרת מעצמי לעצמי. בחזרה בחדר שלי הבטתי משתאה בעמוד הראשון, עליו התנוסס בגאון תאריך - 11.5. ה-11.5, טען התאריכון על הטלפון שלי, הוא היום. רק כשבסוף ההקדמה, בתחתית העמוד, הופיע הכיתוב "יום הולדת 22 שמח" הבנתי שיש משהו שונה בספר הזה. אכן היה. לפני שהגעתי לעמוד האחרון כבר החלטתי לעזוב את האוניברסיטה, ולעשות מעכשיו רק מה שטוב לי. מה זה קשור לפאגאניזם, אתם שואלים? ובכן, (נראה אם אוכל להסביר) הבנתי מיד שמה שאני רוצה עכשיו הוא ללמוד את העולם, אבל לא המצאות של אנשים אחרים, ידע חוויתי, אישי של הסובב אותי. ידעתי שאני רוצה להכיר את (האם מותר כבר לומר?) גאיה. אני יודעת עכשיו שאני רוצה להשתנות, ולמתוח את מרחב האפשרויות שלי עד לאינסוף שהוא שייך לו. אני רק בהתחלה. מנסה לעקוב אחרי אינטואיציות עמומות. אני הולכת יחפה אל החוף. גלים. ים. אני מתרגשת איתם. צמרות - אני רוצה לשיר בהן. יום הופך ללילה, לילה ליום. ירח. רוח. גוף. (לנסח, לנסח יותר ברור) בקיצור - החיבור לטבע חסר לי, וההכרה של הכוחות שלא נחקרו, של הזרמים העדינים של המציאות הזאת. אני רוצה להיות מאושרת בכל רגע מעצם היותי והיות העולם. אני רוצה ללמוד להקשיב לעצמי. מי? חייב להיות משהו שם בפנים. אני רוצה ללמוד ונראה לי שבכיוון הזה (פאגאניזם) אמצא את הידע, ואת עצמי. קראתי ספר אחד על וויקה "The spiral dance/Starhawk", אבל אני לא יודעת אם זו הדרך שלי ואני לא מצליחה לעשות דבר לבד. אני צריכה עזרה. שמות של ספרים פרקטיים למתחילים, קישורים, אנשים, תגובות, יתקבלו בברכה. Wf

Justin Angel

New member
ברוכה הבאה לפורום! :)

דבר ראשון, שאת אומרת תואר בפיזיקה בת"א, לאיזה תואר את מתכוונת? חד חוגי? שימושית? יש סוגים, תפרטי בבקשה :) אני תמיד שמח לראות אנשים שמוצאים את עצמם, ופי שלוש שמח לראות אותם מוצאים את עצמם באופן מוזר קרוב אליי :) בקשר לגאיה, לפי מה שאני יודע זוהי תאוריה ביולוגית סבוכה אשר טוענת שכל מערכת אקולוגית וביולוגית מתחזקת ומווסתת את עצמה. אני די בטוח שצריך בשביל זה כמות מזעזעת של ביולוגיה... (אולי הנה משהו חדש ללמוד) לא היה צורך לנסח יותר ברור, רובנו כאן מכירים את התחושה טוב מאוד :) יש לי שאלה כללית, איך מישהו מגיע להכיר את המונחים "וויקה" ו"פאגאניות"? כלומר להגיע מלקרוא באדולינה לקרוא סטארהוק זה קפיצה לא קטנה... (סתם להתעניינות האישית שלי) אפשר לקיים חיבור עם הטבע יחד עם חיים אורבנים ולימודים באונ' (למרות הקשיים הברורים מאליו ועוד רבים נוספים), אבל כל אחד בוחר לעצמו את דרכו שלו. אם אמרת מצב כלכלי דחוק אני לא אמליץ על יותר מדי ספרים, אבל זה נשמע כאילו את צריכה ספר בסיסי איכותי על מדיטציה, אז אני אמליץ על: Meditation for Dummies ההודעה הבאה תהיה הודעת ברכה סטנדרטית לכל הבאים לפורום, אני בטוח שתמצאי בה דברים מעניינים. ברכות זוהרות ושמח לראותך כאן

ג'סטין! יש לנו עוד חובבת פיזיקה!!

טוב, היא לא חובבת... שיו, אני מתחילה להרגיש דבילית כאן... שנים בפיזיקה והאלים יודעים איזה חכמים האנשים בפורום... חזרתי לספרים...

windflute

New member
תגובה לג'אסטין

היי ג'אסטין. שמתי לב פתאום שבהודעה שלך שאלת כמה שאלות ולא עניתי. למדתי פיסיקה עיונית חד-חוגי. עד עכשיו זה נושא שאני אוהבת, רק שהיות ופיתחתי, לצערי, מעיין דחייה כרונית מלימודים באשר הם, אני מניחה שאמשיך ללמוד (בכלל) בשלב מאוחר יותר - עוד שנה אולי, או אפילו יותר. "לקפוץ מבאדולינה לסטארהוק.." ובכן, האמת שקראתי את סטארהוק לפני שקראתי את באדולינה, אבל לא הצלחתי באמת להשתנות. הקריאה גרמה לי לנסות לברר על קובנס בארץ (אין?), ולהסיק מסקנות לגבי איך תראה הדת שלי (ביחוד לגבי השוני ממה שמוצג בספר). הבנתי שמה שאני מחפשת בעצם הן קהילות (או אנשים בודדים) שיהוו מודלים לחיים פאגאניים ו(בתקוה) מאושרים. זה אולי לא טוב - אני אדם שקל לו מאוד לאבד את עצמו לטובת הסביבה. עלי לבנות את הדת שלי לבד, זה ברור, אבל לבד קשה כל כך. אני חושבת שאני זקוקה לאנשים רק כדי להאמין שזה אפשרי. אני בטוחה שאם אלך עכשיו לחיות בין אנשים שחיים בטבע, והם "שלמים" (אין לי מילה טובה יותר. רואים את זה מייד על אנשים), יהיה לי קל יותר להשתנות בעצמי, מאשר אם אשאר אם אותם חברים ומכרים שלא מבינים מה אני עושה ומנסים לשכנע אותי שצריך "להשלים עם המציאות". עוד שאלות: מישהו מכיר סדנא טובה? קהילה שחיה בטבע? עוד ספרים.. אתרים או לפחות מונחים שאוכל לחפש בגוגל. תודה, וחיבוקים, windflute

Justin Angel

New member
אחלה :)

דבר ראשון והכי חשוב, השם שלי בלי א' :) עוד שאלה, איך מישהו "לא-פאגאן באותו זמן" מגיע לקרוא סטארהוק? "אוי תראו את הספר עם הכריכה היפה!" כרגע בארץ אין אסיפות מכשפות שמקבלות אנשים וידוע לי אליהן. את לא חייבת לעשות את הנתיב שלך לבד, למעשה זה נושא מאוד מעניין כיום בפאגאניות בארץ שהחל מלפני חצי פאגאניות עברה מדת שבעיקר הייתה פרטית או בקבוצות מאוד מצומצמות היום הפכה לדת קהילתית. בין אם זה הפיקניקים שנערכים פעם בחודש כבר יותר מחצי שנה, הטקסים הפתוחים של הקהילה (שהראשון ובתקווה לא האחרון יהיה בראשון-שני לאוגוסט), סדרת ההרצאות שאירגנו, אתר הקהילה שיעבור לשלב הבנייה עוד מספר ימים ועוד דברים נוספים רבים ואחרים, אבל בעיקר: האנשים המגניבים. היום באמת אפשר לבחור לבחור להיות פאגאן קהילתי. ולרוב הפאגאנים לפני חצי שנה ועוד היום קשה יחסית לעבור את התהליך מדת פאגאנית פרטית לדת קהילתית, אבל עוד מעט זה כבר יהיה מצב ידוע וקבוע. את מוזמנת לבוא לכל אחת מהפעילויות שציינתי לעיל, להשתתף בפורום הקהילה או כל דבר אחר שקשור :) סדנה טובה? אין קורס שנפתח בזמן הקרוב שידוע לי אליו שהוא מוצהר פאגאני. אבל כן יש את הקורס הרבים המאוד והמגוונים עוד יותר שמציעים השמאנים מ"הרוח הגדולה" והם מאוד מאוד טובים לפי מה ששמעתי מחברים קרובים שלקחו אצלם את קורס הבסיס. עוד ספרים? תקשיבי, מניסיון, תתחילי מאחד או שניים. אל תנסי לבלוע אלף ספרים בבת-אחת. תקחי את זה לאט לאט ואת עדיין תגיעי לאיפה שהיית מגיע בריצה מטורפת, והרבה פחות תשושה. בקשר לאתרים, למעשה אני חושב שחיפוש אחרי אתרים הוא מוטעה, צריך לחפש מאמרים טובים. בנושא הזה באתר הקהילה שיקום בחודשים הקרובים יהיו קישורים מרובים למאמרים טובים, וביינתים יש את קישורי הפורום. קחי את זה צעד צעד, אין טעם למהר. ברכות זוהרות

Justin Angel

New member
לאנשים חדשים בפורום :)

שלום וברוכה הבאה לקרבנו :) אז דבר ראשון יש את מאמרי הפורום הזה, פורום פאגאניות בישראל של תפוז, אשר מכסים מגוון רב ושופע של נושאים בעל אופי פאגאני. המאמרים מומלצים מאוד לכל מי שמתעניין בפאגאניות ובנושאים הקשורים ומעוניין לשבת וללמוד בצורה רצינית. אני רק אגיד את זה מראש, יש מאמר שלא מעניין אותך? עץ שלא אוהבים לקרוא? לעבור הלאה! לא כל המאמרים מעניינים את כולם. עכשיו, אם יש לך נטייה לנתיב הקלטי אפשר להיכנס לאתר קלטיקה ישראל שהוא אחד מהאתרים הטובים ביותר שאני מכיר בתחום, ומדבר בצורה מקיפה ואיכותית על נושאים בעלי אופן קלטי. אם יש לך עניין במיתולוגיות עולמיות ובפרט מיתולגיות בריאה אפשר להוריד את הספר האלקטרוני "חלום הבריאה הפאגאני". הספר הוא בעברית בפורמט PDF ובעל התקנה מלאה, וכולל בתוכו מגוון של סיפורי בריאה מרחבי העולם וממספר רחב של נושאים. אפשר כמו כן לעבור על "ארכיון הפורום", אשר מכיל בתוכו דיונים\עצים\שרשורים שנוהלו בפורום הזה. אומנם מדי פעם לפעם אנחנו נוטים לקשקש, אבל גם ניתן למצוא בו מספר רב של דיונים תורמים ומעניינים. אחרי כל זה, מכאן הרשת היא מקום גדול, גם יש ספרים בנושא, אבל עדיף לקחת את זה צעד צעד :) ברכות זוהרות, בהצלחה בדרכייך וברוכה הבאה לפורום :)

ברוכה הבאה!

אני מאוד שמח לראות שמצאת את פורומנו הקט. הייתי ממליץ לך לקרוא כמה דפים אחורה בפורום, אולי אפילו עוד אחורה בארכיון - יש כמה דיונים שאני בטוח שתמצאי מעניינים. כמו כן את מוזמנת לעבור על מאמרי הפורום והקישורים, יש שם הרבה מה ללמוד ממנו. שיהיה בהצלחה, -רובין עוטה המגבת.

Dia Leoghann

New member
ברוכה הבאה לפורום!!

אני מציע לך לבקר במאמרי הפורום. יש שם גם המלצות ספרים, ובכלל הרבה דברים מעניינים. ושוב ברוכה הבאה!

nubis

New member
בוקר טוב ../images/Emo42.gif

בחרת לך נתיב לא פשוט, להתנתק מה Matrix טומן בחובו חוסר נוחות וחוסר יציבות כלכלית. כמובן שהמשמעות של להתחבר לעצמיך היא לחיות את הדרך שלך, מה שאת נהנית ממנו ומה שתמצאי בפנים הרבה יותר מרתק ומתגמל מלהיות אוטומט חברתי. בהצלחה
בברכה אלמוג

windflute

New member
תודה לכולם

ג'אסטין - אני מצטערת על הבקשה הכפולה. נתקלתי עכשיו באסופת המאמרים של הפורום. זה נהדר. אני הולכת ומתחייכת, הולכת ולומדת. איך אתם הפכתם פאגאנים? אני לא שואלת על עצם ההחלטה (למרות שזה בטח החלק המעניין), אלא על מה שעשיתם אחרי שהחלטתם, איך עוברים מהחלטה, לידיעה, לדרך חיים? windflute

Justin Angel

New member
אישית

זה היה תהליך, שלפחות בנתיב ובדרך הספציפית שלי כלל כמות מזעזעת של קריאה, מדיטציה, טקסים וכל מיני דברים טובים, צבעוניים וטעימים אחרים :) כל אחד והדרך שלו, אני בטוח שאת יכולה לחשוב לבד מה הכי טוב בשבילך :)

למעלה