על העלמות החיריק

גנגי

New member
תשובה כהלכה.

הוא רק אמר "מה שהיה להוכיח" במקום להשתמש ב"ואכמש"ל" המדויק יותר. אולי צריך לספר לו שיש מונח מוצלח יותר.

קא זו או

New member
והמאמר של ישי היה המאמר שרציתי

לקשר לכאן בענין הסגול המחליף את החיריק בבנין הִפעיל. אבל וכמובן אשרי מצא את המתאים לו, כי ישי הקפיד להסביר במאמר שלו שהמעתק חלקי ולא מלא. המאמר הבא יסביר את היעלמות ה-ה"א מהעברית הישראלית.

Mנטה

New member
השבוע לימדתי ילד אחד את ההבדל

בין ה' וא', היה לו ממש קשה לשמוע את זה. מוסקט בטח היתה אומרת שצריך פשוט לבטל אחת מהן

גנגי

New member
זאת לא המצאה שלה, משרד החינוך

כבר מזמן עלה על הפטנט הזה: כשהחומר לבחינות הבגרות קשה, במקום ללמד אותו טוב יותר פשוט משנים את הבחינה ולא כוללים את החלק הקשה. ככה נפטרנו, בשעה טובה, מהניקוד בבחינות ללשון, וכמובן אם החומר לא בבחינה גם לא צריך ללמד אותו. אחלה פטנט. בעצם, אולי אפשר לעשות את זה גם עם קשיי החיים. הא? לא רעיון?

shellyland

New member
ובדיוק בגלל זה

נכשלנו פעמיים בבחינה בניקוד באוניברסיטה, לפני שהצלחנו לגרד ציון "עובר" בקורס הזה. Mנטה, אני נגד לבטל. אני מאוהבת באנשים שיודעים לבטא את ה-ה"א כמו שצריך. אין טרקטיבי מזה.

גנגי

New member
אנטוניו באנדרס בטח לא יודע את זה,

אבל את יכולה לצרך לאוסף המסוקס שלך את דן כנר ואבשי קור, שני הוגי ה' לתפארה. אולי הם אפילו ילמדו את הספרדי נטול האייקיואין להתעסק בנישוף.

trilliane

Well-known member
מנהל
אין יותר ניקוד בבגרות בלשון?! ../images/Emo12.gif

זו הזדמנות להשתמש במשפט שהיה שגור בפי כמה ממורותי: "אני את הבגרות שלי כבר עשיתי". איזה מזל!

אטיוד5

Active member
איי, זה יפה ...

אולי אשרי יגרום לי לרכוש מנוי להארץ על אף הכל.

עכשיו

שאשרי הפסיק לערוך את המוסף, ורוגל אלפר עושה עבודה הרבה פחות טובה ממנו, המדור "משחק מילים" של אשרי הפך להיות קריאת החובה, ובד"כ הקריאה הראשונה שלי בעיתוני סוף השבוע (ואם לא, אז אחרי עלי מוהר ודודו גבע ב"העיר")

למעלה