אמש במועדון.
היינו אחד-עשר נוכחים.
תחילה הודעתי שני דברים:
1. החל מהשבוע הבא נתחיל את מפגשי המועדון ב-18:30 בדיוק, כיוון שאחרינו יתחיל הקורס של דורון לממשיכים.
(אז התחלנו כבר אמש בזמן!). בהזדמנות זו למדתי מילה חדשה לי לגמרי למילה "
בדיוק", מאלדד ומלאה:
אמרתי ekzakte, והם תיקנו לי ל-
akurate
2. הודיתי מאד בשם כולנו, ליואלה וללאה היקרות, על ההתנדבות הטובה וארוכת השנים שלהן בדאגה לכיבוד בערבים הארציים. והוספתי שעכשיו הגיע הזמן שחברים אחרים ימשיכו בהתנדבות: בעיקר לקנות את הכיבוד ואת הכלים, ולארגן אותם באולם פעמיים בשנה. אביגיל הציעה את עצמה מיד כמתנדבת, אבל לא הייתי רוצה להטיל עליה את המעמסה, שאנחנו מבקשים להוריד מלאה ומיואלה.
לאחר מכן שאלתי אחד אחד מי רוצה לדבר, לקרוא או לספר לנו משהו. היינו שלושה שחשבו לספר משהו, אבל רק לאה התכוננה ברצינות, והביאה איתה גם חומרים לקראת הערב. כך שבסופו של דבר, היא נתנה את
כל התוכנית אמש.
לאה התחילה בכך שסיפרה לנו שהיא תעבור בקרוב לדיור מוגן, ולכן עליה לצמצם את תוכן הדירה שלה. זה כולל את המון המון החומרים באספרנטו, שהיא אספה במשך השנים בשיעורים, בקונגרסים ובעבודות יד שהכינה. כמו למשל בובות תיאטרון שמפעילים בכפות הידיים, שהיא יצרה בעצמה מחומרים פשוטים.
היא הביאה אתמול כמות של חוברות Israela Esperantisto משנים קודמות, על מנת להציע אותן למי שרוצים (בעיקר לחברים החדשים שבינינו).
חוץ מזה היא הביאה גם דוגמאות של חוברות Juna Amiko, וסיפרה לנו על תוכניות שהיא הנחתה במועדון פעמים אחדות, כולל בובות שהכינה במיוחד לשם כך.
לאה גם סיפרה, והחמיאה מאד
, על הדיווחים שלי בפורום על המפגשים שלנו (לאורך עשר שנים). ואמרה שבמשך חלק מהשנים היא אספה אותם, הדפיסה ושומרת בתיקיות, על תקן ההיסטוריה של המועדון. אז היא שלפה מתוך תיקייה שהביאה שניים מהדיווחים, והקריאה אותם בעברית ובאספרנטו לחילופין. היא בחרה בדיווח אחד על "ערב חביב" במיוחד, כפי שנכתב שם, שיוסי עוד הִנחה, כמו שהיה עושה כל כך טוב בזמנו. בסוף אותו מפגש, הוא נתן למישהו לומר משפט קצר בא-ו, ואחר כך היינו צריכים - כל אחד בתורו - להמשיך במשפט משלנו. וכך נוצר לבסוף סיפור בלשי-רומנטי, שאיטה נתנה לו את הסוף הטוב.
ועוד דיווח הקריאה לאה, מלפני שנה בדיוק.
בקיצור, היא התכוונה בכל זה להראות לנו ולבקש לא להסתמך רק על ה"שמרטפיוּת" של אלדד ושלי כמנהלי המועדון. אלא שכל אחד יכול להכין נושא כלשהו ולהעבירו במועדון. יואלה כבר הרימה את הכפפה, ואמרה לי שהיא תכין משהו לאחד השבועות הקרובים.
עוד שתי מילים חדשות למדתי אמש:
תודה ללאה על התוכנית המפתיעה והמְּגוּוֶנֶת
*~*~*~*~*~*
בהמשך, היה עלי ללכת (לשיעור המשפחתי), והתנצלתי בפני מיכאלו ובפני החברים ויצאתי. גם יואלה היתה צריכה ללכת. כך שנראה לי שהם נשארו תשעה לשיעור ההעשרה באספרנטו של מיכאלו, כולל אותו בעצמו.