על הפחד מה"משוגעים"...תשמעו קטע:

על הפחד מה"משוגעים"...תשמעו קטע:

בעודי מתמודדת עם חרדות ודיכאון, שמקשים עליי בין השאר גם את העבודה כקוסמטיקאית בעלת עסק פרטי, באה אליי כרגע לקוחה חדשה ובסוף הטיפול היא סיפרה שהיתה לה קוסמטיקאית קבועה "אבל היא השתגעה", כך אמרה הלקוחה.. שאלתי למה כוונתה...והיא ענתה שהקודמת שלה אושפזה באברבנאל וכבר שוחררה משם אבל היא מפחדת ללכת אליה כי קשה לה לבטוח במי שלוקח תרופות...... ואני חושבת לעצמי שאם היא היתה יודעת עם מי היא חולקת את מחשבותיה היא היתה.....אולי בורחת.....אולי.....מי יודע? מה יהיה עם הסטיגמה הנוראית הזאת על הפרעות נפשיות???? רק היום התפרסם מחקר המראה כמה נפוצות בישראל הפרעות נפשיות ושימוש בתרופות פסיכיאטריות.... אולי הגיע הזמן לנפץ את הדיעות הקדומות האלה, שכה מקשות את חיי הסובלים גם מהפרעה נפשית וגם מיחס החברה....

...

מבינה אותך כל כך. גם אני מרגישה שזה כל כך לא פייר, האפליה הזאת. השאלה היא איך מנפצים כאלה סטיגמות.

הסטיגמה באמת נהייתה מגוחכת

יצא לי פעם לדבר בטלפון עם בחור שלא הכרתי (קבענו לבליינד דייט), ועל השיחה הראשונה החלפנו חוויות מהתרופות נגד דיכאון שלקחנו. זה כ"כ נפוץ היום. אז איך מנפצים את הדיעה הקדומה? בעיני בעיקר עם פתיחות. שכל אחד יספר על עצמו, מתוך הקבלה העצמית: כן, אני לקחתי תרופות. אם למישהו יש בעיה עם זה, זו הבעיה שלו ולא שלי. משהו כזה.

אופירA

New member
מנהל
זהו, פתיחות.

במקרים שצריך, כמובן. (יש מקרים שזה לא דרוש, ואז סתם לספר זה מעמת את האנשים עם דברים שבלאו הכי קשה להם להתמודד איתם). אבל במקרה הזה, הייתי מתווכחת עם האשה הזו, אומרת לה שהיא לא צודקת, ומעידה שגם אני מטופלת בבריה"נ והייתי מאושפזת... היא היתה בורחת והולכת לקוסמטיקאית אחרת. וכך היתה מגלה שאין לאן לברוח... כל הקוסמטיקאיות + 60% מתושבי ארה"ב מטופלים בצורה זו או אחרת בבריה"נ...

../images/Emo6.gif ענק ../images/Emo45.gif

היא היתה בורחת והולכת לקוסמטיקאית אחרת. וכך היתה מגלה שאין לאן לברוח...

אם הייתי במצב נפשי חזק יותר..

יכול להיות שהייתי מדברת איתה על הנושא ואולי לא כי זה לא ממש עניינה ומי אני שאחנך את העולם...אבל אולי כן, בסיכון של איבוד קליינטית... אבל במצבי הנוכחי אני לא רואה את עצמי נחשפת ככה בפני זרים ועוד במסגרת העבודה...

למעלה