על הפנים

Retropier

New member
על הפנים

הודעה זו מלאה בתלונות. בדרך כלל אני אדם יותר חיובי, רק שתדעו. חזרתי לפני כמה דקות מהאוניברסיטה, ורציתי לספר לכם איך היה. ממזמן לא השתעממתי כמו היום. בריקודי המעגלים היו רוב הזמן ריקודים מיושנים או סתמיים, והעדפתי לשבת בטריבונה ולבהות באנשים הרוקדים במקום לקום מהכסא ("לא נראה אותך רוקד היום?" נשאלתי). לאחר מכן, הריקודים נקטעו באופן תמוה בגלל מאורע שמזכיר את החיות המחופשות. חבר"ה עם דגלים וחולצות של "כריך בריא" רקדו במרכז המעגל (לפחות הפעם היה אפשר לראות את הפנים שלהם). אחר כך הקדישו כרבע שעה לבחור בשם גיורא(?) שהלך לעולמו לפני כשנה, ולפני זה תרם הרבה לעולם המחול הישראלי וגם דאג להביא לאמריקה הלטינית את בשורת ריקודי העם (בטח הריקודים שם מדהימים). אין לי ממש טענות נגד ההקדשה הזו, אבל אם אתם עושים דבר כזה, תדאגו שזאת תהיה הקטיעה היחידה ברצף הריקודים. בסיום, בשביל לתרום לאווירה הממוסחרת, הוצג על המסכים וידאו קליפ, בצלילי השיר המזעזע I feel good, שמראה מה הפסידו האנשים שלא הלכו לפסטיול "ראש אחר 14". ממה שראיתי, בכלל לא הצטערתי שלא הלכתי.. כנראה שהגישה שלי לא מתאימה לטיולים מהסוג הזה. איך היה שם באמת? נהנתם? אני מכיר מכאן בחורה אחת שהלכה, אבל לא יצא לי לדבר איתה אתמול. לקראת הסוף לא היה לי חשק לרקוד יותר, ועזבתי ב23:30 לטובת בית קפה (דבר שמעולם לא עשיתי עד עכשיו). אם זה ימשך כך, אני אשקול לערוק לחוג של בתיה.

בסופו של דבר על מה אתה מתלונן?

ממה שכתבת נראה לי שפשוט באת עם מצב רוח לא כל כך טוב ולכן חיפשת משהו/מישהו להאשים. לענות דעתי, הכל היה כרגיל, כמו תמיד, חוסר חניה, צפוף באולם, מוסיקה מחרישת אזניים, הפסקות ברצף לטובת דברים חשובים באמת, הרבה אנשים שתמיד נעים לפגוש ורצף ריקודים ואווירה נעימה כמו שגדי תמיד יודע לתת-ליצור (אווירה יוצרים, ריקוד מחברים, זוכרים?). הרפרטואר גם הוא היה רגיל לחולטין והלוואי והיה גיוון יתר כמו שאתה כתבת ש"כאילו" היה. לא בדיוק ברור לי איזה ריקודים כוללת ההגדרת "סתמיים" או "מיושנים"? אקווה שבשבוע הבא תבוא במצב רוח טוב יותר אז הכל יראה לך ורוד...

ועוד משהו חשוב.

אמש גדי הכניס חידוש נוסף, לחלק מהריקודים (וכנראה בעתיד לעוד ועוד ריקודים) הוצגו על מסכי הוידאו תמונתו של מחבר הריקוד ואח"כ תמונתו של הזמר/ת בליווי מילות השיר. תשוב כמה עבודה צריך להשקיע בכל זה. ו... אם אינך רוקד, כדאי לך לפחות לעקוב אחרי המילים וכך תוכל לפתור ביתר קלות את חידותיה של מירי. רואה, בכל זאת יש יתרון לכך שאתה יושב בצד...

ל- RETROPIER תגובה

יש לי בכמה משפטים להגיב לכתוב כאן. גדי מאד משתדל לגוון את החוג באספקטים שונים הקשורים לנושא ריקודי עם. ראה איזו ברכה מביאה התרומה של גבי מברזיל, אתה יודע בכסף מדובר באשר לתרומהל - 4 תלמידים על מנת לספק להם כדי שיוכלו לממש את רצונם הקסום ללמוד להיות מדריכים? יש לך מושג כמה זה עולה? ובכן, חברו של אותו גיורא ז"ל (אותו ראית על המסך)גבי מברזיל, תרם את כספו בשמו! לדעתי מעשה מאד נאצל. כמו כן לפעמים, קצת נעים לצאת מאובססיית הריקודים ולהקשיב לחידושים וההמצאות שגדי מחולל לנו בריקודי עם. לגבי אילת, אני הייתי פעם בטיול כזה ומאד נהנתי. איני יודעת לומר איך היה הפעם ואני מקווה שהרוקדים שלא היו בעבר בטיול - נהנו!

dw2322

New member
מה שהפריע זה כנראה ריכוז הסטיות

סביר להניח כי לו היו מפצלים כל סטייה כזו לפעם אחרת אזי זה היה פחות מפריע לחלק מהרוקדים. 3 סטיות בשעה וחצי עשויות להפריע לחלק מהרוקדים (גם אם התיזמון שלשום התבקש). אני מצטרף ל-ירון לגבי המחמאות על תוספת התצלום עם כל שיר. סוף סוף שיפור נחמד ושימושי - הייתי מצרף לתמונת הזמר/מחבר גם את שמם (בפונט מספיק גדול). בהרקדות רגילות או בפארק (מממ, אולי נדגום היום שוב את הספורטק? עדיין לא חורף וכדאי לנצל זאת) לא רואים את זה. אפשר להציע להעתיק את זה גם לחוגים אחרים (שכונתיים), הייתי מציע תוך שימוש בטלויזיה גדולה (זול משמעותית ממסכי ענק) + שקופיות פרסומת בזמנים מתים (נאמר בין הריקודים) למימון השיפור ללא העלאת דמי הכניסה (הפרסומת הכי טבעית היא ליצרן הטלויזיה).

revgola

New member
ממש לא

היי, אני מתנגדת לדבריך. בקשר לרפרטואר – לפי דעתי זה נחמד מאוד כשיש גם ריקודים ישנים יותר שלא רוקדים כל שבוע, הרי אנחנו רוצים גיוון, לא? רמת ההרקדה באוניברסיטה היא גבוהה וצריכה לספק מגוון רחב של אוכלוסייה. ריקודים ישנים ומיוחדים, כאלה שלא רוקדים כל שבוע בהרקדות אחרות מאוד תורמות לרמת ההרקדה. אפילו אם אינך מכיר ריקודים אלה, כדאי לך לנסות להעתיק אותם ולהעשיר את הידע שלך בריקודים. רוב הריקודים הישנים אינם קשים כל-כך, ולאחר כמה פעמים שתרקוד אותם מהעתקה תראה שניתן להנות מהם. בקשר להפרעות שהיו עקב הפסטיול לאילת – אני בטוחה שכל מי שהיה בטיול (והיו המון אנשים שרוקדים בחוג באוניברסיטה בטיול) העלה חיוך על פניו. ההפסקה עקב החבר´ה של "כריך בריא" לא היתה יותר מדקה-שתיים. כמו כן הקליפ שעשו על אילת אני מאמינה שגם לא לקח הרבה זמן. לא כל-כך שמתי לב לאורך הזמן, כי אני הייתי בטיול המדהים של גדי, ומאוד נהנתי לראות את הקליפ, אבל כמה זמן זה כבר יכל להיות, כ- 3 דקות, אורך השיר ? כזה נורא בהרקדה של למעלה מ- 5 שעות לגזול 5 דקות הרקדה לטובת אירוע שנתי נפלא ? אז רקדת פחות ריקוד או שניים, ביג-דיל. תאמין לי שכל מי שהיה בטיול והיה בהרקדה (והיו הרבה מאוד) נהנו מאוד מהקליפ שכלל קטעים משפע הפעילויות והמופעים שהיו בטיול. לגבי הטיול, אני הייתי בו בפעם הראשונה, ומאוד מאוד מאוד נהנתי. היה ממש שמח, היו המון פעילויות והופעות. היה מרתון ריקודים מדהים עד שש בבוקר, היה טיול בנחל זוהר, היתה הופעה של שרית חדד, היתה מסיבת חוף עם הופעה של ראובן ארז, ולסיום היתה הופעה מדהימה של שלומי שבת. והרוב היה בהפתעה שגרם עוד יותר להנאה. אלו רק חלק מהדברים שהיו בפסטיול הזה. אני בטוחה שכל מי שהיה נהנה מאוד. אני אישית כבר מחכה לשנה הבאה. בקשר לגיורא קדמון – כמו שאמרת הוא תרם הרבה לעולם המחול הישראלי, ולא יזיק אם נדע יותר על האנשים אלו, שבזכותם אנו רוקדים ונהנים.

למעלה