על הפסיכולוגיה והפסיכולוגים

morning star

New member
על הפסיכולוגיה והפסיכולוגים

לפני מספר הודעות קפצה לה שאלה על טיפוסי האדם היונגאיים. איני מבין גדול בפסיכולוגיה, וחפשתי מקום מתאים לשאלות מעין אלו, אך פורום פסיכולוגיה אין. לכן, המקום המקורב ביותר היא דווקא כאן, מאחר וחלק מהפילוסופיה עוסקת גם בנבכי נשמתו של אדם. So, let`s cut to the chase - שאלתי היא, האם פסיכולוגים גורמים במודע או שלא במודע לתלות של המטופלים בהם והאם דבר זה עוזר או מזיק? לדעתי, העניין מזיק, מדוגמה בחיי הפרטיים. קרובת משפחתי הולכת לטיפול פסיכולוגי קבוע, ולמיטב הבנתי זו רק מהללת אותה, עזרה לה למצוא דיסלקציות שונות ומשונות וזאת ממשיכה בהתנהגות אימפולסיבית הגובלת (ולעיתים עוברת) בחוסר אחריות, ללא מחשבה רבה בטענה כי היא ``עצמאית`` (כפי שמעודדת אותה הפסיכולוגית אשר מוציאה מעברה את כל האגרסיות על ההורים אשר כמובן מואשמים במחדל). עובדה היא שכבר פוטרה והתפטרה מהרבה מקומות עבודה בגלל חוסר התאמה, וכך גם מהצבא. זאת הקטנה (קרובתי) עדיין הולכת לפגישות עם הפסיכולוגית שרק ``מחזקת`` את רוחה, ואני חושש כי נכונה לה נפילה גדולה (ואני מפלל כי לא יקרה כך) כאשר ``תתעורר``. האם זה נכון לבוא ולהתמודד עם העבר בצורה בוטה שכזו, להאשים את כל העולם, במקום לעשות נסיון אמיתי ללמוד מטעויות, לקחת אחריות אישית ולהגיד ``עד כאן טעויותיהם של אחרים. מה שנעשה נעשה וזאת אין להשיב. כעת אני מוטל רק בידיי ועלי האחריות לתקן את עצמי ולהאשים אחרים לא יעזור בכלום``. האם אנשים מחפשים מפלט בפסיכולוגיה מהתמודדות אמיתית, כואבת ככל שתהיה, אשר מביאה לתוצאות אמיתיות? או גם מהמציאות? הרי ``בעיות פסיכולוגיות`` הן דרך קלה, בצבא למשל, להשיג הקלות. גם אני חטאתי בכך בעבר (לא משהו רציני חס וחלילה, מפגש חד פעמי אשר הוציא אותי מאי נעימות מסויימת), אך אני מקווה כי מאז השתניתי, אחרת כל עבודתי הייתה לשווא... שלכם, פסיכי עם דיפלומות, הנווד ודז יקירה, לא שכחתי אותך, פשוט מרצי לזואולוגיה לא נגיש כעת...

דז

New member
פסיכולוגיה קלינית

פה אני מבינה משהו...,צרייך להגיד שהמרצה שלי השוואה אותי לקוף ואמר שקוף יותר חכם,אבל הוא היה למבנה המוח . אתה מדבר על פסיכולוגיה קלינית ,הטיפול עצמו ,אתה לא יודע את כול הסיפור של הקרובה שלך ,את האישיות שלה ,כך שלא הייתי בונה על זה שהיא מאשימה את ההורים סתם בגלל הפסיכולוג ,היא היית אגרסיבית קודם ,אולי היא צרייכה לתת לאגרסיביות שלה ביטוי. בכול מצב היא התחילה פתאום לללכת לפסיכולוג מה גרם לה לבוא לשם?,אולי השינוי הנפשי שלה התחיל לפני הפסיכולוג. בקשר ללהשאיר מטופלים ולתלות בפסיכולוג ,הפסיכולוג זה תהליך,הרוב גומרים אותו ועוזבים את הפסיכולוג ,חלק אפילו חוזרים אבל זה לא חיובי. ולוקח זמן ,הסיבה לבוא לפסיכולוג ,מקבלת סיפוק ,זה תהליך ארוך וקשה,ואתה לא יכול להגיד שמשרדי פסיכולוגים יש בכול פינה. נויה שלא הולכת לפסיכולג ,אבל חייה עם אחת.וכתבה כרגע הודע גרוע שלא מסבירה מה שניסתי להגיד.

דז

New member
נווד

אם יש ךף כוח,וענין בפסיכולוגיה ,תקרא את משחק ומציאות של ד.וויניקוט קל להבין פסיכולוגיה מודרנית ומענין. נויה ששחכה את הסיבה לדבר

Hell is beige

New member
תורת הטיפול הפסיכולוגי המודרנית

מבוססת על העובדה שהמטופל מאמין בלב שלם שהמטפל יודע יותר ממנו. ברגע שהמטופל מבין שזה לא בהכרח ככה, הטיפול לא אפקטיבי.

Tangled_Heart

New member
ובכן,

דנתי בנושא לא מזמן עם חברה קרובה ושתינו העלנו מנסיון עם סיפורים מוכרים של קרובים שלנו מסקנות מסויימות מכל עניין ה-מטפל-מטופל. לדוגמא, מסיפור אחד שהעלתי של זוג חברים של משפחתי הבנתי שתלות הוא דבר שמתפתח ממש בקלות באותו תהליך של ריפוי הנפש כביכול. אותו זוג חווה ארוע מזעזע שאיני מאחת לאף אחד, בעקבותיו הם פנו לתמיכה\עזרה נפשית. עברו מספר שנים ואותו זוג עדיין בטיפול, מהסיבה הפשוטה שהטיפול הפך אצלם לתלות..זה לא הכרחי, כלל לא, אבל עדיין הם הולכים... הם מוצאים עצמם מדברים על בעיות שכבר מזמן לא קשורות לאותו ארוע מצער. עצוב אבל נכון... בקשר לחלק שהטיפול מהווה מפלט מהמציאות או מההתמודדות לפי דעתי הטיפול מהווה בדיוק ההיפך בצורה מאוד תלותית, כלומר, אתה אכן מתמודד וחי במציאות אבל בצורה לא בריאה לעצמך. אני לא חושבת שאפשר לקרוא למצב זה בריחה כי עדיין ישנה ההתמודדות, נכון, בעזרתו של גורם חיצוני נוסף, אבל עדיין... עוד משוגעת עם מסמכים, שלכם, רוני.

^^flower^^

New member
תלות במודע אך לא בכוונה...

הפסיכולוגים לא יוצרים את התלות אלה המטופלים מרגישים את התלות הזאת משום מה, הפסיכולוגים דווקא להפך אצורים לתת מין ``דחיפה`` קדימה , לעזור לאנשים - להנחות אותם אך הם לא נותנים את התשובות לבעיות אלה האנשים פותרים את הבעיות בעזרת והנחיית הפסיכולוג, אך יש שיטות שונות לטיפול, יש פסיכולוגים אשר נוברים בעבר ומעלים כל מיני בעיות שונות, יש פסיכולוגים שמדברים רק על כאן ועכשיו ועוד כהנה וכהנה... אם המטופל יוצר תלות בינו לבין המטפל נוצרת בעיה גדולה והמטפל צריך לפתור אותה כי כדי להבין את עצמך ולפתור לך את הבעיות אתה צריך להיות עצמאי וקשוב לעצמך!!! הפסיכולוג אמור לתמוך ולחזק את המטופל אבל לא להשלות אותו גם אם זה כואב וכך הוא ``יעיר`` אותו לכן לא צפויה למטופל ``נפילה``. מטופלים שבאים לפסיכולוגים לא יכולים כנראה לקחת אחריות אישית או שהם בכלל לא יודעים מה הבעיה - הם צריכים עזרה - לא מאשימים את העולם - פותרים את הבעיות שלהם!! יש אנשים שמחפשים מיפלט בפסיכולוגיה, פסיכולוגים טובים אמורים לאתר את זה ולא לעזור ל``מתחזים``, אני חושבת שאנשים שהולכים לטיפול לא יכולים לברוח מהמציאות כי הם מתמודדים איתה, הן במישור האישי והן במישור החברתי.. מקווה שמאז השתנת :) מקווה שעניתי על השאלה בכל האורך של ההודעה שכתבתי (-8

sista

New member
יש כאן קצת עוול לפסיכולוגיה

למרות שיתכן שאתה צודק והפסיכולוג הזה הוא שרלטן שרק רוצה עוד כסף ומזיק לקרובה שלך, יתכן שאתה רואה רק חלק מהתמונה. מדובר בתהליך ארוך, אתה לא נמצא בפגישות ולא יודע את כל מה שעובר עליה. בעיקרון, תלות נוצרת בין השאר משום הקשר הקרוב הנוצר בין מטפל ומטופל וישנו גם תהליך בו המטפל מקבל מקום בתודעת המטופל כאחד מהוריו. המטופל יכול להעריץ את המטפל וזה אכן דבר שהמטפל חייב לדעת איך להתמודד איתו כדי לא לנצל את המצב. טבעי שכשישנו שינוי אצל אדם קרוב הדבר מקומם. אנחנו לא אוהבים שינויים. אנחנו גם לא אוהבים שמאשימים אותנו, אבל לדעתי יש יותר מקום לאופטימיות בקשר לקרובה שלך. כדי שדברים יובילו להתמודדות אמיתית ויצמח מהם דבר חדש צריכים לצאת דברים רעים, להישבר ולעשות הרבה רעש ובלאגן. זה חלק מהתהליך. אי אפשר למחוק בן אדם או לעשות ריסט כמו מחשב, תכבה ותדליק ויהיה בסדר. בן אדם שבאמת סובל וצריך עזרה, וזה ידוע לי מניסיון אישי, לא משתמש בפסיכולוג בתור תירוץ או התפנקות. זו פשוט הברירה האחרונה. בקיצור, תהיה סבלני ותן לקרובתך לפתור את בעיותיה לאט לאט, גם אם אתה לא מרוצה ממה שיצא.

Tulula

New member
אחריות או תלות?

אכן, על אחריות אתה מדבר, שכל אחד צריך לקחת אותה לעצמו, וכמה זה קשה אתה בטוח יודע. אני לא חושבת שפסיכולוגים יכולים להזיק או להועיל, הם פשוט כלי ומה שאתה עושה אתו זה מה שיוצא לך. כמו שאמרת האחריות היא עליך, הם רק יותר מלומדים ויכולים לתת לך כלים שלא ידעת קודם. זה הכל!

למעלה