על הפרק אימוץ אחיין-ניגוד בין המשפחה למדינה

על הפרק אימוץ אחיין-ניגוד בין המשפחה למדינה

כתבה בynet
המאבק של הקצינה: "אלחם לאמץ את אחייני"
אחיינה של אשת קבע נלקח מרשות אמו והיא מבקשת לאמצו: "הוא תינוק אתיופי, טובת הילד היא שיחזור למשפחתו". במשרד הרווחה התנגדו ומנעו את המהלך נוכח החשש כי אם יעבור לרשות דודתו ייפגש עם אמו ויינזק

גילעד 63

New member
טובת הילד

אנחנו לא ממש יודעים את הפרטים הקטנים של הסיפור, אבל ברמת העיקרון יש פה אבסורד לא קטן.
בהנחה שהילד יישאר במשפחת האומנה והאומנה תהפוך לאימוץ סגור כהוראת בית המשפט, מה יספרו לילד הזה כשיגדל? הסיפור ה"רגיל", אמא לא יכלה לטפל בך ולכן אתה איתנו עכשיו ואנחנו ההורים שלך, נכון? ובהגיעו לגיל 18 עשוי הילד לפתוח את התיק ולגלות שיש לו משפחה לא קטנה מאחוריו ואולי אפילו להבין מי היתה האמא הביולוגית שלו ויקרא את הכתבה בנושא מלפני המון זמן.
בתסריט השני שיאומץ על ידי דודתו, מה יספרו לו? בדיוק אותו דבר. אמא לא יכלה לגדל אותך ולכן אנחנו (בני משפחתך הקרובים) החלטנו לאמץ אותך ולגדל אותך. הילד יגדל עם הידיעה הזו ועם המשפחה שלו סביבו על כל המשתמע מכך.
אני בכלל חושב שכאשר ההורים מאבדים את היכולת ההורית שלהם מסיבה כזו או אחרת ויש אפשרות לאימוץ טוב בתוך המשפחה, זה עדיף על הוצאה מוחלטת של הילד מהמעגל המשפחתי שלו.
אני חושב שזו החלטה אומללה שיהיה לה מחיר בעתיד שאת רובו ישלם הילד הזה. לא ברור לי למה להחליט כזה דבר, אלא אם כן יש כאן מניעים שאינם קשורים לטובת הילד בלבד.

למעלה