על הציפור הגדולה, מדיטציה סכינית, וקצת ירקות
הבוקר, בערך בשעה שפקחתי עיניים לאחר עוד ליל נטול שינה ממשית, נחתו בבית שני תרנגולי הודו. 12-15 ק"ג האחד. היו, כלומר, בבוקר מוקדם, כשעוד חיו, שיהיו בריאים. מה ששכנינו קוראים 'בשר חם'. כבר סיפרתי בעבר על אהבתי לפירוק צרנגולות למינהו, וגם כן על כך שהשבועות האחרונים...איך לאמר...לא יירשמו בספר חיי כמוצלחים במיוחד...אז רעננתי סכיני, שמתי המחשבות על ריק, ופצחתי בשעה וחצי של מדיטציה סכינית, במהלכה פורק העוף הגדול, נוקה, בשרו אוכסן במקפיא, ועצמותיו הערומות הועברו לסיר הגדול לטובת מרק, בעזרתו האדיבה של פטיש מסמרים ביתי, רגיל לחלוטין. ולאכול לא צריך? אני מאד אוהב בשר הודו, ותמיד משתדל לתת לו את הכבוד הראוי לו ולהעצים את טעמו הטבעי. אז הכנתי תבשיל מעורב הודו זריז: החלקים הפנימיים (כבד, לב, טחול) נוקו ונפרסו לנתחים גדולים בעובי 1/2 ס"מ לערך. בשר הכנפיים, מהחלק הקדמי של הכנף, זה עם 2 העצמות, נחתך לקוביות בגודל 2X2X2 ס"מ, בכמות הזהה לכמות האברים פנימיים (אני העדפתי לחתוך מהחזה, אבל האוכלים האחרים התנגדו מחשש יובש וסיביות יתר). שמן מחומם במחבת גדולה. קמח מעורב במעט אבקת מרק (או מלח). מקמחים את הכבדים ומטגנים עד השחמה משני הצדדים. מוציאים ושומרים בצלחת ליד המחבת. מקמחים את הלבבות וקוביות הבשר ומטגנים עד השחמה. מחזירים את הכבדים, ומיד מוסיפים יין (השתמשתי במוסקט) ומים, שום קצוץ, ותבלינים. בחרתי בתערובת תבלינים לכבש הכוללת, בין היתר, פלפל שחור הל וציפורן. מביאים לרתיחה, מתקנים תיבול עם מלח, מחלישים האש ומכסים המחבת, ומבשלים ברתיחה עדינה כ-10 דקות, עד שהבשר רך. מגישים מעל תלולית אורז בשר, חלקים פנימיים ורוטב. אני מעדיף אורז מלא. והירקות? סלט למנה ראשונה.
הבוקר, בערך בשעה שפקחתי עיניים לאחר עוד ליל נטול שינה ממשית, נחתו בבית שני תרנגולי הודו. 12-15 ק"ג האחד. היו, כלומר, בבוקר מוקדם, כשעוד חיו, שיהיו בריאים. מה ששכנינו קוראים 'בשר חם'. כבר סיפרתי בעבר על אהבתי לפירוק צרנגולות למינהו, וגם כן על כך שהשבועות האחרונים...איך לאמר...לא יירשמו בספר חיי כמוצלחים במיוחד...אז רעננתי סכיני, שמתי המחשבות על ריק, ופצחתי בשעה וחצי של מדיטציה סכינית, במהלכה פורק העוף הגדול, נוקה, בשרו אוכסן במקפיא, ועצמותיו הערומות הועברו לסיר הגדול לטובת מרק, בעזרתו האדיבה של פטיש מסמרים ביתי, רגיל לחלוטין. ולאכול לא צריך? אני מאד אוהב בשר הודו, ותמיד משתדל לתת לו את הכבוד הראוי לו ולהעצים את טעמו הטבעי. אז הכנתי תבשיל מעורב הודו זריז: החלקים הפנימיים (כבד, לב, טחול) נוקו ונפרסו לנתחים גדולים בעובי 1/2 ס"מ לערך. בשר הכנפיים, מהחלק הקדמי של הכנף, זה עם 2 העצמות, נחתך לקוביות בגודל 2X2X2 ס"מ, בכמות הזהה לכמות האברים פנימיים (אני העדפתי לחתוך מהחזה, אבל האוכלים האחרים התנגדו מחשש יובש וסיביות יתר). שמן מחומם במחבת גדולה. קמח מעורב במעט אבקת מרק (או מלח). מקמחים את הכבדים ומטגנים עד השחמה משני הצדדים. מוציאים ושומרים בצלחת ליד המחבת. מקמחים את הלבבות וקוביות הבשר ומטגנים עד השחמה. מחזירים את הכבדים, ומיד מוסיפים יין (השתמשתי במוסקט) ומים, שום קצוץ, ותבלינים. בחרתי בתערובת תבלינים לכבש הכוללת, בין היתר, פלפל שחור הל וציפורן. מביאים לרתיחה, מתקנים תיבול עם מלח, מחלישים האש ומכסים המחבת, ומבשלים ברתיחה עדינה כ-10 דקות, עד שהבשר רך. מגישים מעל תלולית אורז בשר, חלקים פנימיים ורוטב. אני מעדיף אורז מלא. והירקות? סלט למנה ראשונה.