על הצעות הועדה נגד הריכוזיות

על הצעות הועדה נגד הריכוזיות

אני חייב להגיד שבתור סוציאל דמוקרט אני חושב שההצעות שהוגשו פשוט פופוליסטיות ונועדו למסך עשן בלבד. א. רק לפני כמה שנים הממשלות הקפיטליסטיות שלנו דווקא עודדו משקיעים לרכוש בלי חשבון ומכרו להם רכוש ציבורי בנזיד עדשים.... ב. השוק הישראלי לא מספיק גדול לעניין באמת חברות גדולות בעולם. חברה בנק לאומי שבארץ היא מפלצת, בחו"ל היא איזה בנק קטן וחסר חשיבות שבקושי מגיע לסוף של רשימת 1000 החברות הגדולות בעולם... ג. משקיע זכאי ליהנות מרווח על השקעתו, ואין טעם לאלץ אותו למכור בהספד מה שכן, אני חושב א. שצריך לקבוע קריטריונים של הון עצמי לעומת הלוואות בעת רכישת עסק מעל גודל מסויים, למשל 200 מיליון דולאר, ב. צריך לאסור על חברת נכסים פיננסים להלוות לבעלי עיניין מעל אחוז מסוים מהנכסים שברשותם, כולל חברות הבת שלהם. ג. צריך לחייב בעלי עיניין לפצות את החוסכים בקרנות פנסיה וקופות גמל ארוכות טווח בגובה ההלוואות והרכוש שלקחו מהעסק. ד. צריך להעמיד לדין מנהלי קרנות פנסיה וקופות גמל שהעניקו הלוואות ללא ערבויות ובטחונות מתאימים.

Zמבוש

New member

מתכNET

New member
הפתרון למשק רריכוזי הוא צרכן מחונך

אבל ישראלים לא מסוגלים לקחת את הזבל שהם עושים ולשים בפח מרחק הליכה של 20 מטר אז הם ישוו מחירים?!?

baudrate

New member
נראה אותך מת מצמא והולך להשוות

מחירים בין נווה המדבר שהגעת אליו לזה שנמצא במרחק של עשרים ק"מ משם.

למעלה