על הקסקס !!

baaviad3

New member
על הקסקס !!

שלום לכולם,

אני סטודנט שנה ג' בפתוחה (במסלול חד חוגי) אשר הממוצע שלו נעמד כרגע על ציון נזיל של 92 (בכדי לשמור עליו עליי לעבור ברוב הקורסים הנותרים את ה 92) , הבעיה שלי היא שנותרו לי בסה''כ עוד שבעה קורסים מהם ארבע מתקדמים, וכתיבת שתי העבודות הסמינריוניות....זו בעיה, כי זה שם אותי בדיוק על התפר שבין לסיים את התואר עוד שנה לבין שנה וסמסטר... מצד אחד אני בהחלט יכול להתאמץ ולהזיע בשנה הזאת יותר מהרגיל, אי אפשר להגיד שזה לא אפשרי, מצד שני בכדי לשמור על הממוצע גבוה, ולהפיק עבודות סמינריוניות איכותיות, יותר הגיוני שאני ימשוך סמסטר נוסף...

אלא שאז זה אומר לחכות עוד שנה שלמה למתא''ם ולתואר השני מה שניראה לי כמו בזבוז...!
האם יש דרך שבה אוכל לאכול את העוגה ולהשאירה שלמה?...המתאם באוקטובר, אין לי מושג מתי המיונים, או איך הם מתנהלים, יש סיכוי כלשהו שב2014 אוכל כבר ללמוד לתואר השני בחברתית /קוגניטיבית??

חיפשתי הרבה אחר תשובה ולא מצאתי...אשמח להכוונה ממכם/ן...

katzeran

New member
לוחות זמנים

מהנסיון שלי, לפני כמה שנים (אני מניח שזה לא השתנה) - המתא"ם באוקטובר, הרשמה לאוניברסיטאות היא בינואר-פברואר, מיונים (לקלינית, אבל זה בטח דומה גם באחרות) זה בסביבות מאי, תשובות מקבלים ביולי בערך.

מקווה שזה עוזר.

baaviad3

New member
רגע...אז..

אני יצטרך להגיש את גיליון הציונים שלי רק בסביבות מאי?

או שהתעודה צריכה להיות סגורה כבר בינואר פברואר??

(המבחנים של סמסטר א' של אותה שנה בד''כ באמצע פברואר...)

reakwind

New member
לא הייתי קורא לממוצע 93 "על הקסקס"

מה גם שאתה לא צריך מתאם גבוה במיוחד בשביל להתקבל לקוגניטיבית אם אני לא טועה.
תשאל אנשים שהתקבלו מה היה הסף באותה שנה

baaviad3

New member
על הקסקס

מתייחס לעובדה שאני בדיוק על התפר של בין לסיים עוד שנה את התואר לבין שנה וסמסטר, אני מנסה להבין אם אוכל להתקבל ללימודים בשנת 2014...או שבגלל עוד קורס או שניים אצטרך להמתין עוד שנה...(ע''ע ההודעות הקודמות שלי)

katzeran

New member
זה לא משנה

אפשר להרשם לתואר שני גם לפני שסיימת את התואר וקיבלת גליון ציונים סופי. אתה תתחיל את התואר השני על תנאי שהציון הסופי שלך יהיה מעל 90 או משהו כזה. אפשר לברר את זה בקלות במזכירות.

ofir_y

New member
אני לא ממליץ לעשות את זה

גם אצלי זה היה המקרה, ותכננתי להמשיך רק סמינריונית לתוך הסמסטר הראשון של הלימודים.
הכל נעשה בלחץ, הגשתי מועמדות למגמות שלא באמת רציתי, חלק ביטלתי במהלך התהליך ולאחת התקבלתי וביטלתי הרשמה.

במבט לאחור - סמינריונית בשילוב הלימודים החדשים זה ממש לא תענוג גדול. נתתי לעצמי עוד שנה לעבוד ולחשוב (ולנוח) וזה עשה את העבודה .

baaviad3

New member
כן..

אני, מבין את השיקולים, ובכל זאת המחויבות וההשקעה שנדרשת בתחילת התואר השני מבחינת זמן וכסף היא בעייתית, לכן רציתי כמה שיותר מהר להיכנס לזה....

ofir_y

New member
לא הבנתי

אם המחויבות וההשקעה בתחילת התואר השני היא בעייתית - אל תחפש לעצמך הרפתקאות ותוסיף לזה עבודה סמינריונית מהתואר הראשון.

baaviad3

New member
צודק..

אני מאוד מקווה שאני אסיים את הסמנריוניות לפני הקיץ,

תכלעס קשה לדעת איך אני יעמוד בשנה הזאת.... רציתי רק לאמוד עד כמה זה אפשרי.. ואני עכשיו מבין את המורכבות של השאלה שלי....

תודה על העזרה...

שי לי9

New member
אם נשארו לך 7 קורסים ו-2 סמינריונים

ואתה רוצה להתחיל ב2014 ללמוד כמו שכתבת, אז לא הבנתי למה צריך לדחוס את כל שבעת הקורסים ושני הסמינריונים בשנה אחת?
אתה צריך להגיש בקשה לתואר שני בינואר 2013 בשביל להתחיל באוק' 2014 וזה אומר שעד השלב הזה אתה צריך שיהיה לך את ההמלצות והמתא"ם אבל לא חייב לסיים את התואר כולו. כך שגם אם תפרוס את מה שנשאר על פני 3 סמסטרים (אוק' 2012, מרץ 2013, אוק' 2013) תוכל לסיים הכל בזמן (מרץ 2013 )ובלי לחץ מטורף ולהתקבל ל- 2014 (ואפילו ישאר לך זמן חופשי לפני תחילת השנה).

למעלה