על הקשר בין אכילת פירות להקטנת הסיכון לסוכרת

תומרונתם

New member
מנהל
אני לא סטטיסטיקאית

אז קשה לי להבין למה הם מתכוונים ב"יחס סיכון של X" לעומת "יחס סיכון של Y".
אבל... עצרתי במקום אחר. הם ממליצים על שלוש מנות פירות בשבוע. שלוש. שלוש!! זה אומר תפוח אחד פעם ביומיים, או אשכול ענבים בינוני פעם ביומיים. וגם כמה אוכמניות בצד. נו באמת..... "נמצא קשר". וואו.
 

sasseli

New member
גם אני לא סטטיסטיקאי

שלום,

גם אני אינני סטטיסטיקאי (איך אפשר לרשום מילה זו בלי להתבלבל
) . אבל כטכנולוג, למדתי לקרוא הוראות וגם בין השורות.


למה התכוונו החוקרים?

ישנם פירות שמורידים את הסיכון לסוכרת (אלה עם ערך קטן מ 1) ויש כאלה שמעלים את הסיכון (אלה עם ערך גדול מ 1).

בנוסף, שתית מיצי פירות מעלה את הסיכון. אני משער לעצמי שהדבר נובע מהוצאת הסיבים והשארת הסוכרים.

לגבי שלוש מנות הפירות, אני משער שנתנו מספר שווה של פירות לשתי הקבוצות ורק סוג הפירות השתנה.

גמר חתימה טובה
 

IrisPeleg

New member
3 פירות בשבוע

באמת מגוחך שחשוב לאכול 3 פירות בשבוע וזה מוריד את הסיכון.

ואשר לענבים. לא סתם אשכול ענבים. 21 ענבים....
 
למעלה