אינטימיות ורומנטיקה
שאלת שאלות טובות. המושגים "אינטימיות" ו- "רומנטיקה" הם די מעורפלים, וקשה לי להגדיר אותם. אני אנסה להמחיש את ההבדל באמצעות דוגמה.
אני הטרו-רומנטית אז הדוגמה תהיה של גבר ואישה (תעביר למגדר ולמין שנוח לך).
תדמיין שמישהו מגיע אליי הביתה לארוחת ערב. אני פותחת את הדלת, שואלת אותו: "מה שלומך?", ואז הוא אומר: "את לא מאמינה איזה יום מזעזע היה לי בעבודה". הוא חולק את הקשיים שלו, ואז השיחה מתגלגלת לכל מיני נושאים אחרים. אחרי הארוחה אנחנו מחפשים סרט ששנינו אוהבים, מוצאים משהו וצופים בו ביחד.
לא נתתי לך שום פרט על הגבר שהגיע אליי הביתה ועל מערכת היחסים ביני לבינו. ברור שיש בינינו קרבה רגשית ויחסי אמון, אבל יש הרבה מערכות יחסים כאלה: הגבר הזה יכול להיות בן הזוג שלי (אדם שאני איתו במערכת יחסים רומנטית), הוא יכול להיות ידיד "אפלטוני" (אני לא אוהבת את המילה "אפלטוני", אבל אין לי מילה יותר טובה), והוא אפילו יכול להיות אח שלי.
כדי לדעת איזו מערכת יחסים יש בינינו, אתה צריך לבחון את מידת המגע. במערכת יחסים רומנטית, יהיה הרבה יותר מגע מכל מערכת יחסים אחרת. למשל, כששנינו נצפה ביחד בסרט, אני אשב ממש קרוב אליו, אפילו צמוד. יכול להיות שאני אחזיק לו את היד, או אלטף לו את היד או את העורף תוך כדי שאני צופה בסרט.
במערכת יחסים לא-רומנטית, כל המגע שתיארתי עכשיו פשוט לא ייקרה. המגע יהיה הרבה יותר מצומצם. למשל, כשנשב לצפות בסרט, יהיה מרחק של כמה סנטימטרים בינינו. אני אשתדל לא לגעת בגוף שלו.
דוגמה נוספת להמחשה: עם מי אני יכולה ללכת יד ביד ברחוב?
אני לא חושבת שכל סוגי האינטימיות שווים.
יש כמה אנשים שאני מרגישה כלפיהם אינטימיות רגשית. הם מקבלים אותי כמו שאני. אני פותחת את הלב שלי, נותנת להם הרבה חום ומוכנה להקריב הרבה בשבילם. הם החברים הכי טובים שלי ואני אשמור עליהם עד כמה שאפשר.
אבל אין לי איתם אינטימיות רומנטית.
אני כרגע מסתפקת באינטימיות רגשית בלי אינטימיות רומנטית, אבל חסר לי המגע הרומנטי. בעיניי, חוויית הצפייה בסרט היא הרבה יותר מוצלחת, כשברגעים המפחידים או המרגשים שלו אפשר לאחוז בחוזקה את היד של האדם שיושב לצידך.
לא דיברתי עדיין על קנאה ועל ערך עצמי. זה ימתין להודעה אחרת. אני רוצה לראות קודם כל מה דעתך.
שגרמת לי להבין יותר טוב את עצמי!