על הקשר בין גוף לנפש

למעשה אין באמת דבר כזה נפש או נשמה.

הכל קשור בראש ובמוח הפיסי של האדם.
מחלת נפש למשל היא בעצם פגם במוח.או בחומרים הנמצאים שם.
ממש כמו נזלת או טורת וכו.

Emile Zola

New member
ללא ספק, קשר הדוק והשפעה הדדית

כן בהחלט

למרות שלא תמיד מזהים אבל אני יודעת שקיים קשר הגוף פשוט מגיב ויש מחלות שנגרמות בעקבות טראומה

טל6881

New member
סוכרת זו דוגמא טובה מאוד למחלה שמתפרצת

כתוצאה מטראומה נפשית או פיזית, אצל מי שיש לו את הנטייה.

טל6881

New member
אסור לשכוח שהרוב מתחיל ונגמר בנטיות גנטיות.

יש כבר יישומים רפואיים שממפים את הגנום שלנו, ומעניקים צפי די מדוייק באשר לסיכויים ללקות במחלות עתידיות - בעיקר סרטן מסוגים שונים, ומחלות אנדוקריניות (בלוטת התריס, סוכרת, לופוס וכיו"ב). משום מה, לא שמעתי שעושים את זה בישראל - אולי אני טועה. בכל אופן, השאלה היא אם אנחנו רוצים לדעת? בטח יש כאלה שיעדיפו לטמון את הראש בחול ולא לחשוב על זה.
אני הייתי רוצה לדעת. אפשר למנוע התפרצות של לא מעט מחלות אם מתנהגים נכון. בעיקר סוכרת.

אני לא חושבת שהייתי רוצה

לדעת יש בזה משהו נורא מפחיד הידיעה שגם לך זה יכול לקרות ושזה קורה ואתה יודע שאתה סוחב איתך את הגנים אז מיילא מה יכולת לעשות הרי זה יקרה

טל6881

New member
יש המון אמצעי מנע שאפשר לנקוט,

גם נגד סוגי סרטן שונים. הייתי מעדיף לנסות להימנע ממה שאפשר, כל עוד אפשר. יותר מדי אנשים מתו מסביבי בשנים האחרונות ממחלות שאפשר היה למנוע, אילו גילו בזמן.

אנחנו תמיד

צוחקות על אמא שלי שהורישה לנו גנטיקה דפוקה וחיים עם זה אני כבר חטפתי חלקית ולגבי הסרטן אין לי מושג איך נממנעים הרופא שלי אמר לי פתגם בערבית שבתרגום מילולי אומר
מי שמפחד מהשדים בסוף הם מלווים אותו
חשיבה חיובית יוצרת מציאות אני מתאמנת בלחשוב חיובי

Emile Zola

New member
יש פתגם בערבית שאומר

להתרחק מ3 הלבנים - מלח, קמח וסוכר.

בטח בערבית זה נשמע יותר טוב.

מה שאני עושה, אוכל כמה שיותר מהצומח ופחות מהחי, אוכל כשאני רעב ולא סתם, עושה כושר, ישן מספיק.

לגבי הסרטן, להמעיט/להוריד מוצרי חלב פרה, וחלב בכלל, לאכול הרבה נוגדי חמצון וסיבים תזונתיים שנמצאים בפירות וירקות.
לא לעשן, לא לטחון ת'מוח בפלאפון, לא לשתות הרבה.

זה ככה בשלוף.

לי זה בא בתקופות

יש תקופות שאני עושה ספורט ומקפידהעל. גבי תזונה נכונה עד שאיכשהו עובר לי ואז קורה ששוב אני חוזרת לעצמי . בעבר התנזרתי ממוצרים מהחיי והייתי צמחונית שנים עד שנשר לי השיער וחזרתי שוב לאכול בשר , זה כל כך מעייף הנושא של תזונה נכונה כי זה דורש המון לא קל לשמור במיוחד שאוכל בריא לא תמיד נגיש ובהישג יד ותמיד צריך למצוא אלטרנטיבות בריאות זה מעייף ומעצבן ומדי פעם אני חוטאת ומרשה לעצמי לאכול גאנק מה שלא עשיתי פעם

Emile Zola

New member
נראה לי שכדי להיכנס לצמחונות בצורה נכונה

צריך קצת לחקור את זה לפני ולהיוועץ במישהו שמבין בתזונה צמחונית.

החוסרים הנפוצים של צמחונים הם B12 וברזל.
וצריך להתכונן לזה מראש.

אולי יום אחד אנסה את זה ברצינות.

טל6881

New member
יש ניתוחים מונעים, כמו למשל הוצאת רחם ושחלות

אצל נשים עם סיכון גבוה ללקות בסרטן השחלות, ובכל מקרה - מי שבסיכון לכל סרטן שהוא חייב ללכת כל חצי שנה לבדיקות. אמא של אשתי ניצלה פעמיים (!!), פעם ממלנומה ופעם מסרטן השד, רק כיוון שהיא נבדקת מדי חצי שנה לשניהם. בשתי הפעמים גילו התחלה של סרטן וניתחו. גם סרטן המעי הגס אפשר למנוע בקלות ע"י בדיקה תקופתית והוצאת פוליפים.
ביותר מ-95% ממקרי הסרטן, אפשר להינצל ע"י גילוי מוקדם.

מה שאמרת על חשיבה חיובית זה נכון לכל דבר בחיים, אבל זה גם די קשה ליישם... אנחנו חיים בחברה קשה ולחוצה, מה שמעורר בנו המון שליליות לגבי דברים רבים.
גם אמיל צודק בנושא התזונה והכושר, למרות שאני חולק על דעתו בנוגע למוצרי חלב ומוצרים מהחי... כל דבר במידה, וזה מה שחשוב. הבעיה העיקרית בטבעונות היא נושא החלבונים - בצומח אין חלבונים שלמים, וחייבים לצרוך מגוון של מוצרים כדי לקבל את כל חומצות האמינו שאנחנו זקוקים להם. לעומת מוצרים מהחי, שבכל אחד מהם יש את כל החומצות. גם כולסטרול גבוה נובע בעיקר מנטייה גנטית, יש אנשים שאוכלים שומן נקי כמעט כל יום והכולסטרול שלהם ברצפה. סבא שלי ז"ל היה כזה. פשוט יש אנשים שהגוף שלהם מתמודד עם זה טוב יותר מאחרים. תורשה.

צודק

צריך באמת. ללכת להבדק לעיתים קרובות חבל שאני לא מספיק מפנימה את החשיבות ומדחיקה , לגבי החשיבה החיובית אני מאוד מנסה ללמוד איך לחשוב אחרת ולזמן לעצמי טוב זה לא קל הפחדים הלחצים החרדות ומול סה אפשר פשוט להאמין אני עשיתי עם עצמי הסכם כזה שלפחות אני אנסה בתחום מסוים וסימנתי לי מטרה והאמנתי. כל הדרך שאני כובשת ובסוף אכן קיבלתי מה שייחלתי חבל שבזוגיות אני לא כזאת חיובית ):

Emile Zola

New member
הכל משפיע על הכל

מצב הרוח, תזונה, אורח חיים, שינה, פעילות גופנית, מצב נפשי...
הכל הוא גם סיבה וגם מסובב.

מתחיל במצב נפשי

שטוב לי אז אני מרגישה יותר טוב ישנה יותר טוב ובכלל מתפקדת יותר. טוב ושרע לי אז הכל בהתאם

Emile Zola

New member
וגם להפך, הליכה/ספורט משחרר כל מיני הורמונים

שיגרמו למצב רוח יותר טוב.
הס מלהזכיר
... שהרי כולנו בתולים ובתולות פה, בכפר הסטרי-לי

למעלה