מתכון: סופגניות "ביס" פרווה מעולות
הרעיון הוא: לילה קודם מכינים בצק בבקר מרדדים קורצים עיגולים בכוס בתוכם עיגולים קטנים יותר באצבעון (השתמשתי בחלק האחורי של צנתר לשקית זילוף) מטגנים צד אחד עד השחמה חלקית הופכים לצד שני מוציאים, מספיגים בנייר סופג את שאריות השמן החיצוניות (הסופגניות כמעט לא בולעות שמן) בוזקים אבקת סוכר (או טובלים בשוקולד מומס) ונהנים מכל ביס הכמות שלהלן מתאימה לכ 80 סופגניות ביס (וזה הולך מהר) עוד יתרון: אפשר להכין את הבצק ולשמור במקרר עד 5 ימים, מה שאומר שלא צריך להכין הכל באותו יום החומרים: חצי חבילת מרגרינה בטעם חמאה 1 ביצה 2 כפות תמצית וניל כף וחצי קוניאק או ברנדי 1 כוס גדושה של מנדרינות סחוטות טריות (זה עושה את כל הטעם, אז לא לפשל...) גרידה מרבע קליפת תפוז ורבע קליפת לימון 700 גרם קמח רגיל שקית וחצי אבקת אפייה ההכנה: בקערת המיקסר, עם וו הגיטרה, מערבבים היטב את הנוזלים עם הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה בקערה נפרדת מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה מאחדים תוך כדי לישה במיקסר במהירות בינונית בודקים שהבצק לא רטוב מדי אלא נוח לעבודה (ואם יבש - מוסיפים מיץ, אם לח - מוסיפים קמח) מאחסנים מכוסה בלילה במקרר מחממים שמן לטיגון עמוק (170 מעלות בסיר טיגון ויצא אחלה....) מרדדים לבצק דק אבל לא דק מדי, קורצים עיגולים גדולים ובתוכם קטנים (גדולים בכוס וקטנים באצבעון) מטגנים "נגלה" ראשונה, ממתינים כמה דקות וטועמים אחת: אם יבש מדי - יש לרדד פחות דק אם לא מספיק מוכן מבפנים - ההיפך בוזקים מעל אבקת סוכר או טובלים בשוקולד מומס לא מתפלאים אם הילדים מסביב גומרים חלק מכובד כשעדיין לא סיימתם להכין המקור: אשתו של ח"כ לשעבר (הרחוק) מרדכי זר, שהעבירה לסתבא של הרברונן שהעביר לכולם כאן חנוכה שמח וכל טוב, רונן