על התאיזם. תגובה לסביבון עד

לא השהיתי. משהים אותי

ואם אמשיך לענות לשאלות זה לא יגמר. לכן אענה לך במקום אחר. חבל מאוד שאינך רואה שיש כאן חילול ה' במובן מסוים. או לפחות גובל בזה.

יש הרבה דברים שהם חילול ה'

ויש דברים הרבה יותר דחופים.
כמו מה שקורה עכשיו באזור בר אילן וכביש 1 בירושלים שאנשים בעלי חזות יהודית דתית חרדית מפגינים ודורשים נקמה. זה חילול ה' הרבה יותר גדול מהפורום השולי הזה. כל המציאות של יהדות שאינה מוגדרת בדת השורפת אנשים בחיים בגלל גזע היא חילול ה' ענק. אילו קנאת ה' הייתה בוערת בלבי די הצורך הייתי הולך לשם ומפגין הפגנה נגדית עם דגל פלסטין כדי לקבל את כל הזעם הטמא שלהם.
אבל אני אכן נמושה ואני יושב בבית לומד הלכות שבת ומתכתב בפורום. אתה רוצה שאת כל הדברים הבוערים האלה אעזוב בשביל הפורום השולי הזה?

יש עוד דתיים

דוליטל. עכ"פ כיצד זה מכשיר את השרץ הזה ? לשאר האנשים אין כאן זכות למחוק דיון תורתי
למה שלא תפגין נגד החברים שלך שטוענים שהם יודעים למה נהרגו השלושה (בגלל שלא שילמנו להם לישיבות כמובן). אלה מחללי ה' היותר גדולים. אתה יכול ללכת לאיזה הפגנה שאתה רוצה וזה לא קשור לכאן. בגלל שיש חילול ה' גדול יותר במקום אחר, זה לא אומר שמותר כאן. ושוב אומר שלא כל מי שלא שומר מצוות כרגע, נחשב כופר. יש אנשים שמחפשים את דרכם וצריך להתיחס אליהם בהתאם. יש לעומת זאת אנשים כל כך בטוחים בדרכם שהם גם יקבעו לאנשים אחרים בצורה עריצית לגמרי, על מה לדבר ועל מה לא.

אז אנו רואים שזה לא רק עידון ...

בנאדם שמצנזר הוא אדם אלים. צריך להבין זאת.

ולא רק אלים אלא הוא גם מלוכלך

יש אדם נלחם איתך בנשק שאתה יכול להשיב לו. באותם תנאים. אבל יש אדם שנלחם איתך בלי שתוכל להשיב לו. זה ליכלוך. זה ההיפך מהוגנות. יתרה מזה - הוא כלל לא יודע במה הוא נלחם, כי הוא מצנזר אותך. זה הרשע. ובעזרת ה' מלכות זדון תעקר ותשבר מהרה בימינו. ברוך שובר אויבים ומכניע זדים.

מה לא הוגן? אתה יכול לפתוח פורום ולחסום אותו!

יחיאב ריקי ואורי הם האנשים שעשו את המפעל הגדול של ל' באינטרנט שאני שתיתי ממנו הרבה מים חיים ובור ששתית ממנו אל תירק לתוכו. האתר והפורום שייכים לאלה שלקחו את היוזמה להקים אותם. אני אומר תודה על הבמה שנותנים לי כאן. מהי הרגשת הבעלבתיות הציונית הכוחנית הזו ועוד בשם ה'? מה? אמרו לך בגלל שהנחת תפילין הבוקר אל תיכנס? סך הכול אמרו לך "זה הבית שלנו (ותפנים את זה טוב) ותנגב את הרגליים לפני שאתה נכנס! אל תהיה חרדי שכל טובה שהם מצפים לקבל ולא מקבלים הם הופכים לשנאת דת!

והרצל הקים את המדינה

אבל כלפי הציונים אינך חש כך.
להעלות חומר של ל' לאינטרנט זה ענין טכני. לא ריקי ולא אורי עשו זאת לשם שמיים. וגם לא ראיתי אצל יחיאב שום דבר חיובי שתרם כאן. רק הלצות מטופשות באובססיביות מלוות בעצבנות נסתרת. פורום שיש לו כרגע מונופול על הנושא צריך להתיחס ברצינות לנושא. אבל יחיאב במשך שנים הביא לפה את הטינופות הכי גדולים והכי כופרים ומנוולים ונצלנים.
אם אתה אסיר תודה על זה שנותנים לך לדבר - תהיה אסיר תודה. אצלי כבוד שמים קודם לכל. אני לא דיברתי שזה מעיד על שינאת דת אז אל תכניס לי מילים לפה. כ"כ אם אתה חושב שמישהו נכנס או לא נכנס למקום בגלל סגנון כזה או אחר, אז לדעתי זה ממש בלתי אינטלגנטי. אני למשל לא נכנס למקום שאין בו חופש דיבור. זה מגעיל אותי. זה לא טבעי. זה החרא האמיתי על הקירות. בנאדם חי לא מדחיק את עצמו כל שניה. שאני לומד תורה אני שר ורוקד ורוקע ונותן אגרופים באויר. אבל זו הנשמה הגבוהה שלי. אתם נחותים.

יש הבדל גדול בין האתר והפורום למדינה

מדינה משתלטת על שטח ואז מעוניינת בהכרת טובה על כך שהיא מרשה לנו להשתמש בו. אתר או פורום הם יצירה של יש מאין. לולא האתר איני יודע אם הייתי מכיר את ל' והרמב"ם. אפשר לומר שבזכותו למדתי את רוב חכמתי.
לגבי סגנון, אולי זה קשור לוויכוח התיאולוגי שלנו. בעיני עבודת ה' היא דווקא השלילה של כל מה שבטבע האדם.
אבל אני חושב שאני יכול לספק את רצונך. פשוט להסכים עם כך שאני מהנחותים הנמושות הרכיכות הרשעים והשקרנים כמו כולם חוץ ממך.

ואגב, יש לך עוד פתרון לבעיית הבחירה

להעריך את עצמך ואת נשמתך הגבוהה. ולהאדיר תמיד אותה. או אולי בעצם כבר אמצת פתרן זה?

הגובה הוא רק במעמדי מול ה'

כשלעצמי איני ולא כלום. אני כפוי להיות נשמה גבוהה. מה יכול לעשות ?

יש לך פה גדול מאוד בכל מה שנוגע לציונות

ולדעתי זה גם עין רעה. אבל פתאום ריקי זה רק נימוסים ועידון. בולשיט. דיברנו על דבר תורה והוא עצר זאת. ואתה עוד מצדיק אותו ? לא נעים לך לשמוע מילים מסוימות. בסדר כל אחד והפינוק שלו. אבל בשביל זה לעצור דבר תורה. ואיך תתיחס למקומות שחז"ל מקללים ושהמרב"ם מקלל. ושל' מקלל ? עזוב אותי מהשטויות שלך. כולכם יצאתם פה רכיכות ונמושות.

אוייויוי קום ועשה מעשה. הקם פורום מקביל.

זה בדיוק מה שהגלות אמורה לעשות. לזכך לנפות לצור את סיגים.
אפילו פה אם כולנו היינו מחרימים את ריקי לא היתה לו ברירה. אבל כרגע רק מקטרים - לצערי המשקל של הכופר הזה גדול כרגע משלכם. הוא שווה יותר מכם.

הוא לא הכופר היחיד כאן

רוב גולשי פורום זה הם כופרים. הדתיים היחידים כאן הם אני אתה ובר אוריין

וכי לא עשיתי את זה בעבר כשהזדהיתי עם ל'?

במצב הנוכחי איני ליבוביצ'יאן ואין לי כל צורך באתר ובפורום. אני ב"ה מפרסם את כל הגיגי בפורום מכובד זה (ותודה למנהל הפורום). נותנים לי אפילו לקלל אותך ולקבל שוב קללות ורק אח"כ מוחקים. ממש לא מפריע לי שלא כל באי עולם יכולים לחזות בסצנה המרהיבה של חילופי הקללות. ואני ממש מבין את מנהל הפורום שאינו מעוניין שאנשים ייכנסו לפורום שלו (!) ויראו קקי מרוח בחזית ויברחו. הוא מעוניין בעוד אורחים.

תעזבו את הפורום וזהו

מה יש לדתיים לחפש בפורום של כופרים אני לא מבין. היום לצערי אני מבין לגבי עצמי כמה התקלקלתי במהלך התקופה הארוכה שגלשתי כאן וכמה המקום הזה בעיקר הוריד אותי רוחנית.

שלום לצדיק

מה שלומך ? באמת תהיתי מה איתך. הרבה זמן לא התראינו.
אין לי התנגדות עקרונית לחילונים. השאלה מהו עיקר המקום - האם דתי או חילוני. אם דתי, אז אדרבא, גם החילונים יכולים ללמוד ולהתקרב לקב"ה. בעת האחרונה העיקר היה דתי. אלא שזה רק לכאורה כי המילה האחרונה היא של ריקי והוא ביטל תורה.
צודק שפורום יכול להוריד אותך, גם אם הוא דתי. יש הרבה ספרים טובים ובעיקר עבודה עצמית שצריך לעשות בריכוז ובקצב שלא תמיד מוצאים בפורום. מה גם שאני חש שהפורום הנ"ל בוחר נושאים באופן ספורדי. לא תמיד מתחיל מהתחלה ראשון ראשון ואחרון אחרון. וגם לא תמיד ברור מהי מידת המחויבות של הדוברים לשיחה רצינית. הדיונים כאן לפעמים דיונים היסטורים ועל עובדות כאלה ואחרות (האם הוגה זה אמר כך או אחרת וכן הלאה) במקום לדבר על המהות. על מה אני לקחתי משם. מצד שני יש כאן דיונים מרתקים ללא ספק. והמגמה הכללית הרבה יותר טובה ממה שאני זוכר. אני מאמין שאם אתה מדבר על דת וזה עיקר הפורום - הרשעים ינשרו מעצמם. רשע לא יכול לעמוד איפה שחכמים עומדים. הוא לא יכול לשמוע את האמת. נותר לו רק לברוח. או לחלופין הוא עושה תשובה.
כפי שראית אכן עזבתי את הפורום. סימתי שיחות שהתחלתי והקפדתי לא להתחיל חדשות.

למעלה