על התאמות

על התאמות

היי יאיר! בניגוד לביישנית, אני אהיה מניאק ואשאל אותך שאלה. ראיתי שכתבת בהודעה קודמת שאי אפשר באמצעות האסטרולוגיה לומר האם יש התאמה בין שני אנשים. אבל, זה הרי אחד התחומים שהאסטרולוגים אוהבים לדבר עליו. נניח את זה רגע בצד (אני אניח שהתכוונת רק לעתיד מדוייק ולא לשאלה האם יש התאמה בסיסית ואם אני טועה תקן אותי והסבר גם את זה), יש משהו אחר שאני לא מבין. איך זה שבהתאמות הבסיסיות (על סמך מזלות בלבד) יש לפעמים מחלוקות בין אסטרולוגים שונים. אני לא מבין בזה כל כך, אבל למשל ראיתי במקום אחד שבתולה עם דגים הולך מצויין ובמקום אחר שזה ממש לא זה. ויש עוד כאלה שאני לא זוכר או יודע או יש לי כח לכתוב. לפי מה נקבעות ההתאמות האלה (למרות שאתה לא אוהב כאלה, הרי אני מניח שהאסטרולוגים לא סתם ממציאים אלא יש איזשהו בסיס עליו הם נשענים)? האם תוכל לעשות קצת סדר בבלגן?

על התאמות

נושא ההתאמות הוא באמת נושא מאוד מעניין באסטרולוגיה, אבל גם מאוד טריקי. כשאסטרולוגים מדברים על התאמות בין מזלות- וביניהם גם אני, שגם כותב על זה בערוץ המיסטיקה - הם מדברים על התאמה נקיה בין מזלות. כלומר, רק אלמנט אחד בפני עצמו בצורה נקייה, בלי השפעות לוואי, וזה בעיקר מבחינת הדינמיקה הפנימית שלו. מהמקום הזה, לכל אחד יש משהו להגיד - גם לי כמובן, פטפטן בלתי נלאה שכמוני, כמו שאתם רואים - אבל.. ההתאמה הזו לא באמת קשורה לחיים האמיתיים. זה כמו שמדברים על התאמה בין אדם ששמו משה, ואשה ששמה רבקה : זה כללי, ועובד, שוב, כשלעצמו. אבל בחיים, אין דבר כזה, מקום נקי כלשעצמו. לכל אחד מהדגים או הבתולות יש מפת לידה גדולה שמכילה 10 כוכבים, 12 מזלות, והרבה מאוד זויות. על כן, יש סבירות שתהיה אינטרקציה בין חלקים מסויימים, וחלקים אחרים - לא. זה מאוד מתוחכם, ואם נוסיף לזה את נושא הבחירה של כל אדם איזה חלק לחוות מתי - כלומר, בשלב מסויים בחיים אתה מתרכז בירח שמהווה את התחום הרגשי, ובשלב אחר במרס שמייצג את הצד היוזם והתקיף דודוקא - הרי שכללית, קשה מאוד - ואפילו בלתי אפשרי - לחוות את מגוון אפשרויות הבחירה בין שני אנשים.. אבל, למרות זאת, במקרים מסויימים מאוד פרטניים בייעוץ אישי אינטנסיבי ומקיף ומעמיק, אפשר להבין תהליכים דינמיים הקורים במפות לידה של אנשים, ולנתח מגוון של פוטנציאליים, וגם אותם - עד רמה מסויימת.. בקיצור, בחלק השטחי של האסטרולוגיה - אין שום בעייה, כי גם הרבה אסטרולוגים לא אוהבים להעמיק - מה לעשות - ומעדיפים מחיאות כפייים על עבודת עומק רצינית. מצד שני, אם אתה באמת מבין איך הדברים עובדים ולא מחפף, קשה להעמיד פנים שזה קורה, ולו רק כדי להיות נחמד לאנשים. למרות זאת, אני מפתח כרגע תכנה שתוכל לעשות משהו בנושא, אבל בגדול - כמו שאמרתי : ברמה חפיפית - יש חפיף כללי שהוא.. כללי ולא מספק. ברמת עומק - יש אפשרות להבין תהליכים דינמיים, אבל עדיין הבחירות האמיתיות - הן של האנשים עצמם, ואותן אי אפשר לחזות.. מקווה שעניתי לך, ולא רק לך..

אם יורשה לי לחדד קצת את שאלתי...

היי יאיר! קראתי את תשובתך ואז הבנתי בדיוק מה אני רוצה לשאול אותך. לפי מה שהבנתי, האסטרולוגים כשהם כותבים על ההתאמות ה``חפיפניקיות`` כלשונך, הם מתבססים על משהו המשותף לכל בני המזל (מזל השמש או איך שלא קוראים לזה) כי הרי כל שאר הכוכבים המשפיעים שונים מאדם לאדם בני אותו המזל ולכן אין טעם להתיחס אליהם. והנה בכל זאת, ישנם הבדלים בין אסטרולוגים שונים לגבי ההתאמה הזאת. מה שמביא לשאלה האם זה אומר ששני אסטרולוגים חלוקים בדעותיהם בעניין הזה שיקבלו לניתוח מפות זהות גם כן יביאו תשובות שונות, ואם כן מהו המקור להבדלים ביניהם כלומר מה מעורב בתהליך חוץ משירטוט יבש של קווים וזוויות.

תשובה חדה יותר

ההבדל הוא.. האסטרולוגים עצמם. מה לעשות, ואסטרולוגיה אינה מדע, ואסטרולוגים הם בני אדם כמו כולם, עם עדיפויות והבנות שונות מכל אחד אחר, וכל אסטרולוג רואה הכל אחרת. בדיוק כמו פסיכולוגים או כל אחד שעוסק באנשים, גם האסטרולוגים הם בעלי דעות שונות, מה לעשות.. על כן כדאי לקרוא מה הם כותבים, ולהחליט אם דעתם מתאימה לך - או לא.. לגבי ערוץ המיסטיקה - ראה בשער תפוז כתוב `מיסטיקה` - וזה מוביל לשם.

למעלה