על ה"אני"

מהו ה"אני" של אנשים רעים או פשוטים? זה שהם רוצים לספק את תשוקותיהם להנאות גופניות, למשל באכילה ובשתייה. הבעיה כאן היא שה"אני" נשאר אצלם ולא בולט כלפי חוץ. כשהם מחברים את רצונותיהם עם רצונות הכלל, גם האחרים נהנים מהטוב שלהם, ומתבטאת אמירה. אמירה היא הדבר הכי יציב וטהור. אלוהים כולו אמירה. אלוהים שומר על הטוב של כולם.

1_JFK_1

Active member
עד לקטע שמתחיל ב"אלוהים" , מה שכתבת שווה זהב. ועל כך באמת כל הכבוד לך. ברגע שהכנסת את אלוהים , הרסת את היופי במה שכתבת. חבל.

dory30

Well-known member
עד לקטע שמתחיל ב"אלוהים" , מה שכתבת שווה זהב. ועל כך באמת כל הכבוד לך. ברגע שהכנסת את אלוהים , הרסת את היופי במה שכתבת. חבל.
למה? יש אנשים שמאמינים באלוהים וזאת זכותם. כל עוד הם אינם כופים את האמונה על חילוניים כמוני, בסדר.

גם חילוניים שלא מאמינים באלוהים, יכולים לחשוב בצורה מופשטת ויפה על המושג של אלוהים, אפילו כדבר שעוזר להם נפשית ורוחנית.

dory30

Well-known member
גם חילוניים שלא מאמינים באלוהים, יכולים לחשוב בצורה מופשטת ויפה על המושג של אלוהים, אפילו כדבר שעוזר להם נפשית ורוחנית.
אני חושב שגם חילוני צריך להאמין במשהו. אני מאמין שרוב האנשים בבסיסם טובים. לא כולם יודעים את זה ואז הם הופכים את עצמם לרעים.

רוב האנשים טובים אבל טיפשים. אדם טוב יודע שצריך להיות טוב, ולכן הוא שמח שהוא טוב. האנשים הרעים מתחלקים לאנשים שלא יודעים שצריך להיות טובים, ולאנשים שיודעים שצריך להיות טובים אבל לא אכפת להם והם עושים מה שהם רוצים. יותר קשה להיות חכם מלהיות טוב, כדי להיות טוב צריך רק החלטה.

נערך לאחרונה ב:

dory30

Well-known member
רוב האנשים טובים אבל טיפשים.
מה זה טיפשים? חסרי השכלה או חסרי חוכמת חיים? זה לא בדיוק אותו הדבר. יש כאלה שהם גם וגם, אגב.

טיפשים נוטה יותר לחסרי חוכמת חיים, כלומר שאינם יכולים להבין דברים מורכבים וקשים. קשי הבנה. רוב האנשים לא ניחנו בסגולות מיוחדות ונעלות כמו חוכמה ורוחניות, אבל רוב האנשים טובים כי טוב תכונה טבעית שקשורה לשיתוף פעולה ששומר על החברה מלהתפרק.

למעלה