על זנוּת וספרוּת

miss mcmillan

New member
על זנוּת וספרוּת

זו לא עומדת להיות הודעה ארוכה כי אני באמצע ה.. גררר.. אררגג.. עבודות ה.. ארררר.. שלי, אז רק התקטרות קלה. אבל כמה עולה להדפיס ספר דק בכריכה רכה, וכמה תמלוגים משלמים לסופר מת? "שבוע הספר", "יריד הספרים", "עידוד ההשכלה"... ו-75 שקלים טבין ותקילין לספר בודד, צנום כזה. מה רציתי? בסך הכל להשלים את החברים החסרים שנגנבו לי מזמן מסדרת מדריך הטרמפיסט שלי, ואולי את דירק ג'נטלי לקינוח. למה זה כל כך יקר? למה אפילו בחנות יד שניה המוכר הממולח, מומחה בקריאת עיניים שוקקות (ואולי הוא גם שמע אותי ממלמלת בכפייתיות אך בשקט רב "gotta own this bookkk") חרץ את דינו של ספר יד שמינית ל50 שקל? איזו זנות. למה לא מסבסדים ספרים כמו לחם?! קונספירציה. רוצים שנהיה שבעים וטיפשים.
.

פשוט נורא

אומרים על הנוער שהוא חסר השכלה ולא קורא מספיק ספרים וכולנו רואים את זה עם אנשים פה בפורומים שלא יכולים לסיים שורה אחת בלי שגיאות כתיב. המחיר של הספרים היום הוא כמעט זהה למחיר של הסרטים (DVD ו VIDEO) בתור קיבוצניק צעיר לא ממש הייתה לי בעיה של מחסור בספרים, תמיד היו בספריה. אבל ככל שהתבגרתי לאט לאט נגמרו הספרים שמעניינים אותי בספריה, ועדיין לא התחלנו לדבר על הטרנד של ה"ספרים שקוראים את עצמם, למי שלא מכיר, פעם זה היה בקלטות, היום זה כבר בקבצי מחשב שבהם מישהו (לעיתים הסופר) מקריא את הספר מילא במילה. בקיצור העצלנות תהרוג אותנו!

0Pandemonium0

New member
עברתי על כל ההודעה שלה לאור טענתך.

אין שם ולו שגיאת כתיב אחת.

shikma r

New member
אני והספר שלי

היום קראתי ספר אחרי מעל שנה שלא קראתי. שכחתי כמה אני אוהבת את זה,כמה זה מפתח לי את הדמיון וכמה זה מרגיע אותי. כמה זה הרבה יותר טוב מסרט. כי אני יוצרת לי אחד כזה בראש. הכל. ממראה הדמויות עד זוויות צילום. ויש לי אחלה סרטים,שם בראש. באמת! אז חזרתי מהדירה של אחי עם שלל שכלל 5 סרטים ו6 ספרים. היססתי כיצד להעביר את הלילה עד שיעלה האור ומולי עמדו שתי אופציות. סרט או ספר. כמובן שלאחר היסוס קל בן דקה, שלחתי ידי אל ערימת הספרים שבעברתי הרחוק כבר קראתי. בתקופה בה כל כך אהבתי ספרים שקראתי שניים ביום. בעברית באנגלית,כל מה שבא ליד. דקים עבים, מתח פילוסופיה. תולעת,פשוט תולעת.. וכל מה שאחת החברות יכלה לומר זה "עזבי אותך ספרים,בוא נתבטל מול הטלוויזיה" ונרקב,ונבהה עד שהעיניים ידמעו וישחירו.עד שנקבל סרטן. אז נשבעתי שאת הילדים שלי(בהנחה שיהיו לי),אני אחנך לקרוא ספרים (ולא לגעת בסיגריות,אבל זה כבר נושא אחר). אבל עכשיו כל מה שבא לי זה ללכת להרקב מול הטלווזיה.כן,גם יל זה קורה מידי פעם. חוסר כוח לחשוב ולדמיין.שמישהו ידמיין בשבילי וימכור לי באריזת פלסטיק לנוחיות הריקבון המוחי. הלכתי לראות "סניקרס". למישהו יש מושג על מה הסרט?!

Master Boo

New member
זו אחת מהסיבות שאני מעדיף

ציורים שחור-לבן. נותן לך הרבה יותר שליטה על הסיטואציה.

miss mcmillan

New member
טוב, עד עכשיו את כבר יודעת על מה

אבל סרט טוב מאד
נוסטלגי משהו. הזכרת לי לראות אותו בהקדם
וככה שקמה נמצאה ממלאת מלאכתו של השטן- "מאותם הכוחות שלעולם רוצים ברע, ולעולם עושים אך טוב.."

למעלה