על חביתות טבעוניות
מדי פעם יש כאן ובפורומים אחרים דיונים על חביתות טבעוניות: זה לא מאכל שנורא פשוט להכין על ההתחלה, כי יש כל מיני טריקים שצריך להבין ולזכור.
בנוסף, השם מאוד מטעה - בעיני ממש אין לזה טעם של חביתה מביצים, וזה בסדר. אני התחלתי לקרוא להם פנקייק מלוח כדי לא להטעות את ציבור האוכלים.
אני בתקופת סנדביצ'ים כרגע, ומכיוון שעונת האבוקדו נגמרה הפנקייקים חזרו לחיי בסערה.
פנקייק טוב מתחיל בבחירת הקמח - לאחרונה התחלתי להשתמש בקמח עדשים כתומות שאני הרבה הרבה הרבה יותר אוהבת מקמח חומוס. נשאר לי עוד די הרבה קמח חומוס אז אני לפעמים מערבבת בין הקמחים.
מצאתי שלהכין את הבלילה בערב ולהשאיר למקרר עד הבוקר חוסך לי זמן ולא פוגע במרקם בכלל.
אני שמה די הרבה תבלינים - בין שתיים לשלוש כפיות סה"כ של תבלינים שונים: כמון, פפריקה מתוקה/מעושנת, קארי, טימין/אורגנו, כוסברה טחונה, וכמובן מלח ופלפל.
כמובן שמחבת נונסטיק זה חובה להכנת פנקייק מוצלח.
ובפעמים שאין לי זמן או שנתקעתי ולא הכנתי בבית, סנדביץ' חביתת החומוס של ארומה ממש טעים בעיני.
לארומה תל אביב אין אותו, אבל יש להם בחלק מהסניפים סנדביץ' קציצות עדשים טבעוני גם כן. הקציצות קצת מטוגנות מדי, אבל זה עדיין טעים ומשביע.
ואסיים בלינקים לבלוגים שלימדו אותי המון על חביתות טבעוניות:
[URL]http://www.sivfood.com/2012/07/blog-post_20.html[/URL]
http://vegancookblog.blogspot.co.il/2011/01/blog-post_16.html
וזה פוסט חדש יחסית בבלוג מצוין שמסכם את מה שלמדתי על החביתות האלה:
[URL]https://pormeleg.wordpress.com/2015/06/22/%D7%90%D7%99%D7%9A-%D7%9C%D7%90-%D7%9C%D7%94%D7%A8%D7%95%D7%A1-%D7%97%D7%91%D7%99%D7%AA%D7%AA-%D7%97%D7%95%D7%9E%D7%95%D7%A1-%D7%A2%D7%93%D7%A9%D7%99%D7%9D/[/URL]

מדי פעם יש כאן ובפורומים אחרים דיונים על חביתות טבעוניות: זה לא מאכל שנורא פשוט להכין על ההתחלה, כי יש כל מיני טריקים שצריך להבין ולזכור.
בנוסף, השם מאוד מטעה - בעיני ממש אין לזה טעם של חביתה מביצים, וזה בסדר. אני התחלתי לקרוא להם פנקייק מלוח כדי לא להטעות את ציבור האוכלים.
אני בתקופת סנדביצ'ים כרגע, ומכיוון שעונת האבוקדו נגמרה הפנקייקים חזרו לחיי בסערה.
פנקייק טוב מתחיל בבחירת הקמח - לאחרונה התחלתי להשתמש בקמח עדשים כתומות שאני הרבה הרבה הרבה יותר אוהבת מקמח חומוס. נשאר לי עוד די הרבה קמח חומוס אז אני לפעמים מערבבת בין הקמחים.
מצאתי שלהכין את הבלילה בערב ולהשאיר למקרר עד הבוקר חוסך לי זמן ולא פוגע במרקם בכלל.
אני שמה די הרבה תבלינים - בין שתיים לשלוש כפיות סה"כ של תבלינים שונים: כמון, פפריקה מתוקה/מעושנת, קארי, טימין/אורגנו, כוסברה טחונה, וכמובן מלח ופלפל.
כמובן שמחבת נונסטיק זה חובה להכנת פנקייק מוצלח.
ובפעמים שאין לי זמן או שנתקעתי ולא הכנתי בבית, סנדביץ' חביתת החומוס של ארומה ממש טעים בעיני.
לארומה תל אביב אין אותו, אבל יש להם בחלק מהסניפים סנדביץ' קציצות עדשים טבעוני גם כן. הקציצות קצת מטוגנות מדי, אבל זה עדיין טעים ומשביע.
ואסיים בלינקים לבלוגים שלימדו אותי המון על חביתות טבעוניות:
[URL]http://www.sivfood.com/2012/07/blog-post_20.html[/URL]
http://vegancookblog.blogspot.co.il/2011/01/blog-post_16.html
וזה פוסט חדש יחסית בבלוג מצוין שמסכם את מה שלמדתי על החביתות האלה:
[URL]https://pormeleg.wordpress.com/2015/06/22/%D7%90%D7%99%D7%9A-%D7%9C%D7%90-%D7%9C%D7%94%D7%A8%D7%95%D7%A1-%D7%97%D7%91%D7%99%D7%AA%D7%AA-%D7%97%D7%95%D7%9E%D7%95%D7%A1-%D7%A2%D7%93%D7%A9%D7%99%D7%9D/[/URL]