על חופשות ומעבר

על חופשות ומעבר

אחד הדברים שקלטתי רק כשהתחלתי לעבוד במשרה מלאה, זה עד כמה "חופש" זה דבר גמיש, ועד כמה לא הערכתי את התקופה שעבדתי במשמרות/משרה חלקית. כאשר עובדים במשרה מלאה, חופשה זה דבר שלעיתים לא מובן מאליו, וזה עוד לפני שנכנסים להיבט הכלכלי. כמובן שהכוונה היא לא לימי חופש פה ושם, אלא לחופשה ממושכת, לאו דווקא בחו"ל, אם כי זה בכלל משהו שדורש תכנון והגבלה.

איך הולכות החופשות אצלכם? במידה ותרצו לקחת שבוע חופש שלא בתקופות חופשה מרוכזת/חגים - האם זה אפשרי? ומה לגבי תקופת חופשה ארוכה יותר? ידוע לי שיש מקומות עבודה שניתנת בהן אפשרות לצאת לחופשה ממושכת ולחזור בתנאים של "עובד חוזר", מה שעובדים רבים מנצלים למטרת "הטיול הגדול". זה קיים אצלכם?

ומה עם אלו מכם שלא עובדים בתנאי משמרות - איך זה הולך אצלכם?

תרגישו חופשי לנצל את ההזדמנות לשתף בתכניות שלכם לפסח

a wild rose

New member
כל כך מסכימה ומזדהה

החופש לא מוערך כראוי בתקופה שלפני "החיים האמיתיים" בעיקר בתקופה הסטודנטיאלית. בתקופת הלימודים הרגשתי שאין לי חופש כי למדתי בלי הפסקה ותמיד היו מבחנים ועבודות ברקע ועוד סמסטר שמתחיל... ולא הערכתי את האפשרות שהייתה קיימת במועדים מסוימים לקחת פסק זמן לשבוע ויותר, ולצערי גם לא ממש ניצלתי אותה, ובנוסף בתור סטודנטית לא היה לי תקציב שאפשר חופשות כאלו.

בפסח יש לנו חופשה מרוכזת, אבל גם ככה חוה"מ הוא רק יומיים אז זה לא משנה יותר מדי. חשבתי לטוס לחופשה בחו"ל, אבל החלטתי שבא לי לטוס ליותר משבוע ואני מקווה בקיץ להצליח לנווט לשבועיים חופש לפחות ואם אפשר יותר, ואם לא אז אני אצטרך לחכות לסוכות.

t o m a k

New member
מסכים..

עד העבודה הנוכחית שלי הייתי עובד במשמרות ועכשיו כשאני עובד במשרה מלאה אני מבין שמשמרות זה עבודה יותר גמישה וחופשית מבחינת השעות..
באופן כללי אין בעיה בעבודה שלי לקחת חופשים, בד"כ אני פשוט לוקח ימי חופש מסוף סוכות או סוף פסח ככה שזה מתארך.. בינתיים לא קרה שביקשתי ימי חופש (כל עוד יש לי צבורים כמובן) ואמרו לי לא..

למעלה