על חופשות, חיסונים וחיות אחרות...

הגרי3

New member
על חופשות, חיסונים וחיות אחרות...

שירה שלנו בת חודשיים ושבוע ולדאבוני בעוד ארבעה שבועות אני חוזרת לעבודה. ערן ואני מתכננים לפני חזרתי לעבודה חופשה משפחתית ראשונה לתורכיה (בחרנו בכוונה יעד קרוב) בעוד כשבועיים. שירה תקבל את החיסון המחומש רק בשבוע הבא. השאלה: כמה זמן עובר עד שהחיסון הופך להיות פעיל בגוף (כלומר הגוף מייצר נוגדנים)? לא הייתי רוצה לנסוע איתה לארץ זרה לפני שהיא מחוסנת. האם מישהיא נסעה עם תינוק קטן לחופשה בחו"ל? מה דעתכן? (הכוונה היא לחופשה בטן -גב ולא טיולים ממושכים בעיר הגדולה). תודות.

talsh

New member
תשובות (ארוך)

אני טסתי עם תום כשהוא היה קצת פחות מחודשיים לארה"ב לתקופה של חודשיים. אמנם הרבה טיילת, קניונים ובכלל אבל א. הטיסה לא היתה קלה בהלוך ובחזור נפלאה ב. ארה"ב מאד ידידותית - בכל מקום יש פינת החתלה, הכל מותאם לעגלת תינוק, אפשר לקנות מה שרק צריך (ועוד קצת) וכד' - אני לא יודעת איך זה בתורכיה ושווה לבדוק מראש. ג. מאד קל להסתדר אם צריך עם שירותי הבריאות - אני עשיתי ביטוח בריאות מיוחד לתינוקות אצל כללית מושלם, תבדקי דרך הקופה או בכל חברת ביטוח פרטית. לגבי החיסון - השפעות הלוואי (אם יש) הן בטווח שמתחיל בין אחרי החיסון ועד 24 שעות לאחריו ונגמר עד 72 שעות לאחריו (אם יותר אז לגשת לרופא). כך שלפחות עם זה לא תהיה לך בעיה. המלצות - קחי איתך סלקל כדי שתוכלו לנסוע בבטחה ועגלה או מנשא כדי שתוכלו בכל זאת להסתובב אם תרצו (אפילו לשבת איתה בחדר אוכל יהיה יותר קל אם אתם עם עגלה). אם את לא מניקה תבדקי איזה פורמולה יש לקנות שם ואם זה לא משהו שאת מכירה תביאי איתך מכאן. לתום היו קצת תופעות מהפורמולה בארה"ב עד שמצאתי את זאת שהיתה טובה לו. אם את לא מיניקה אז תבדקי גם אם יש לך איך לעשות סטריליזציה לבקבוקים. אחרון חביב - הטיסה - תבקשי מראש את המקום במטוס שיש לו עריסת תינוק (זה ממש ממש עוזר גם בטיסה של שעה), אם את נוסעת עם עגלה את יכולה להגיע איתה ממש עד למטוס ולקבל אותה מיד עם הנחיתה, כך שייקל עליכם את ההסתובבות בטרמינלים.

מתרגשת

New member
הגרי אין לך כל כך מה לדאוג

מבחינת הגיל אנחנו עשינו את החיסון שבועיים אחרי המועד והרופא אמר שזה ממש לא עקרוני

ronnieyuval

New member
אני חושבת שהכי טוב לשאול רופא

לגבי הזמן שלוקח לחיסון להיות פעיל. תרימי טלפון לרופא הילדים או לטיפת חלב ותבררי. לגבי הטיסה והטיול - טורקיה מאוד קרובה, זה לא שתצטרכו לטוס 12 שעות לניו יורק... נראה לי שאין לך בכלל מה לחשוש מהטיסה כי עד שממריאים כבר נוחתים. בהמראות ובנחיתות תניקי אם את מניקה, תתני בקבוק או מוצץ אם לא מניקה. זה עוזר מאוד לאזניים! נראה לי שהחופשה תהיה לכם נהדרת, ומה שבטוח קל יותר עם תינוק קטן מאשר עם תינוק גדול... תהנו!

למעלה