על חופש דת

אמורוסו

New member
על חופש דת

האם נראה לכם בסדר שעל יהודים נאסר להתפלל בהר הבית ? האם זה אינו מקפח לא רק את חופש הדת של היהודים אלא גם את חוק יסוד: ירושלים וח"י כבה"א וחירותו כמובן. בסופו של דבר, אני רואה במסגדים שעל הר הבית חילול ופגיעה ברגשות הדת של היהודים, ולא ההפך. איך היו המוסלמים מרגישים אם היינו בונים בית כנסת במכה או במדינה שבסעודיה ? האם היו מקבלים את זה ? מדוע לא מגיע לנו גם מקום קדוש אחר בשבילנו בכל המרחב האדיר הזה ? ירושלים מופיעה בכל הספרות, האומנות, התפילות, ספרי הקודש של היהודים במשך אלפי שנה. הר הבית תמיד היה המרכז. תמיד בכל הדורות שמנו את ירושלים במרכז והשקענו דווקא בו. המוסלמים לא עשו זאת. הם בנו את המסגדים שם בגלל שהמקום נודע כקדוש ליהודים. אני מבקש ממכם שוב - האם זה דו קיום ?

אנטוליו

New member
אם זה היה תלוי בי הייתי מוציא מחוץ

לחוק את שתי הדתות הלא סימפטיות, פרימיטיביות ומחרחרות ריב ומדון האלה גם ביחד, כי הן מקור הפורענות ולשנאה וחשדנות הדדית מיותרות. ומה זה בכלל המנהג המגונה הזה "להתפלל" בפומבי? רק לפסיכיאטרים פתרונות. אם אדם מרגיש צורך להתייחד ולהתפלל לאלוהיו - שיעשה את זה בצנעה ולא בפומבי, כי זה דוחה אנשים כמוני וגם לא אסתטי במיוחד, ואני כבר לא אומר שבגלל המקומות "הקדושים" האלה יכולה לפרוץ שפיכות דמים ואף מלחמה מיותרת לחלוטין. אם לא היו קיימות שתי הדתות האלה - לא הייתה בארץ החלוקה המטופשת הזאת ל"יהודי" ו"לא יהודי", לא הייתה שוררת איבה בצורה שכזאת, וכל האזרחים היו שווי זכויות וחובות.

נכון מאוד

והנצרות אגב, לא עדיפה בכלל... הדתות ה"נאורות" היחידות, או יותר נכון לא מזיקות, אלו דתות המזרח, כמו השינטו הטאואיז והבודהיזם, שלהבדיל מדתות הספר המטופשות שלנו, מטיפות בעיקר לאחווה ושלום.

EvilFlame

New member
רק תגובה

במקור שלושת הדתות הללו הטיפו לשלום. היהדות פשוט היתה (ועדיין) מתנשאת בכך ששמרה את התנ"ך לעצמה ולמי שהסכים להצטרף,אבל בסוף כל דת החלה לשפוך דמים בגלל אלה שבאו אחרי המאמינים האמיתיים.

ilan91

New member
בתור אדם דתי חסר לך מעט ידע...

שהרי, לפי האמונה אומרים שבית-המקדש ירד מוכן מהשמיים וייכנס היישר אל תוך האדמה שעליה בנוי מסגד אל אקצא כך שאין לך מה לדאוג... מלבד מזה שאתה וצאצאיך תצטרכו לחכות ולחכות ולחכות ולחכות ולחכות ולחכות ולחכות ולחכות ולחכות ולחכות ולחכות ולחכות ולחכות ולחכות ולחכות ולחכות ולחכות ולחכות ולחכות ולחכות ולחכות ולחכות... ...

אמורוסו

New member
אני לא אדם דתי

אבל מה שאתה מתאר הוא אמונה אנטי ציונית לפי גם המשיח היה בא ואז היה קם עלינו בית שלישי. מצטער, אני מאמין שצריך לקחת את העניינים לידיים שלנו קודם כל. אלוהים עוזר למי שעוזר לעצמו. וכמו שהקמנו את מדינת ישראל, אנחנו צריכים להקים גם את בית המקדש או לפחות בית תפילה/כנסת/אתר תפילה כלשהו בהר הבית.

ilan91

New member
כן, אתם מתחילים להבין שהוא לא יגיע

אז פשוט נמאס לכם לחכות ומחליטים לקחת על עצמכם את המשימה... זה מה שבאמת נראה לי שרובכם יחליט לעשות בעתיד... להחליף את המשיח...

למעלה