על חיות וילדים

לורה...

New member
על חיות וילדים

היא גרה על ידי,אשה ו 3 ילדים. היא פוחדת מכלבים-דבר שהוא בסדר ולגיטימי,אבל,בכל פעם שהיא עוברת עם ילדיה על יד כלב מסויים מיד היא נתקפת פאניקה וכמוה 3 הקטנטנים,ולא משנה אם זה גור קטן או כלב גדול. ניסיתי להסביר לה,שהיא גורמת לילדים שלה עוול בכך שהיא לא נותנת להם צ`אנס להתקרב לכלבים,בכך שהיא מלמדת אותם שכלב זו חיה מפחידה. לי יש כלבה בחצר,כלבה ידידותית מאד,הצעתי לה שתביא את ילדיה לשחק עם כלבתי וככה הם יראו שבעצם,כלב זו לא חיה כ``כ מבהילה,אך לשווא. אני חושבת שמאד חשוב שילדים ישחקו עם חיות ואפילו יגדלו אותם.אני רואה את ילדיי עם הכלבה-היחס,הטיפול וההשגחה מקנים לילדים כ``כ הרבה,ומלמדים כ``כ הרבה בהשלכה על היחס לבני-אדם,וחבל,חבל למנוע את זה מהילדים. מי שאין לו אפשרות לגדל חיה בבית,ואפילו מי שיש לו ,קחו את הילדים לפינות-חי,תאפשרו להם להרים,ללטף,להאכיל... זה כל-כך חשוב,כל-כך מעשיר את הילדים. לורה

נקיטה...

New member
הכלב שלנו...

לורה... יודעת... גם אותי מרגיזות כל האמהות ההיסטריות האלה שצורחות כשהן רואות כלב ויחד איתן צורחים הילדים... וככה גודלים ילדים שמפחדים מחיות... וחבל. לנו יש כלב ענקי... לפעמים נדמה לי שהוא יותר ``סוס`` מאשר כלב. לוורדור מעורב עם טרייר, קוראים לו ז`ק, הבאנו אותו מ S.O.S בתל אביב. הבן הגדול שלי... הופיע בהצגה בגן בתפקיד הראשי... סיים... אני מנגבת דמעות של שימחה אמרתי לו... יאללה בקש מה שתרצה... מה שתרצה תקבל. הוא ביקש... כלב. אמרתי לו... למהההההההההההההההההה? בקש מכונית... גי`פ, טרקטורון... בקש משחקים... למה דווקא משהוא כזה... שעיר... למה? הוא ביקש... אני הבטחתי... אני מקיימת. יודעת... הוא הכניס כל כך הרבה אהבה לבית שלנו... היצור הזה. הוא יותר גבוה מהבת שלי... והילדים כל כך אוהבים אותו... הוא והאיש שלי ממש חברים... ואני... צורחת על כל נעל שהוא לועס (למה רק את שלי, למה?) טוב... טוב... גם אני אוהבת אותו! יום נפלא חברה שלי... נקיטה

עופריקו

New member
כמה שאת צודקת ...

ילדתי פשוט חולה על בעלי חיים ,מעניין מאיפה קיבלה את זה ,בכל מקרה מאז היותה קטנה גדלה עם בעיל חיים כלב ,חתול, ארנבות ,תוכים ,דגים ועוד ותאמינו לי הקטנה הזו הייתה יושבת ופשוט משוחחת עם החיות ,פשוט מדהים, היא יכולה לשבת ואגב גם עכשיו בת 8 וחצי ופשוט לדבר איתם ,אםיכלה הייתה מגדלת את כל החיות שבעולם בבית ,אבל מה לעשות, בקיצור אני ממליץ גם לתת לזאטוטים לגדול עם בעלי חיים ,זה מדהים לראות איך הם מקבלים אחריות על הכלב ובסופו של דבר הרי הכלב ידידו הטוב של האדם. שלכם עופר

linet1

New member
בהחלט מסכימה!!

גם אותי מרגיזות אותן אמהות הסטריות...מה בסך הכל הכלב הוא??? נפש חיה על ארבע במקום על שתיים??? אבל, חייבת לציין שבניגוד אליך - אני פחות סבלנית כלפי אותן הסטריות - אצלי זה ניגמר בסינון של:``גם שאת מסתכלת במראה את ניכנסת לפאניקה``???.... בהחלט שחיות גורמות לילדים להיות עדינים יותר - פחות אלימים - ואחראים!!!

לי28

New member
החיות שלנו....

גם אני דוגלת ומאמינה שזה מאוד חשוב לילדים לחיות בצד בעלי חיים, לנו יש שני כלבים, אחד שנאוצר ענק ורוטווילרית מקסימה, חוץ מזה יש לנו זוג תרנגולות, שרקנים, דגים ומדי פעם נוספות לנו חיות שונות אחרות לגינה... ילד שגדל עם חיות לומד לאהוב את הסביבה ולתת לה כבוד, להעריך את החלש ושכולם שווים. ילדי לא פוחדים מבעלי חיים, להפך הם אוהבים אותם {ולא להרוג אותם}. כיום אצלי יש בעיה הפוכה... אני צריכה ללמד אותם שלא כל כלב ברחוב, הוא בעצם כלב ידידותי ושלא נוגעים בכל חיה ככה סתם - עד שלא מבררים למי הוא שייך והאם הוא נושך. ישנם מחקרים אשר מוכיחים כי הכלב הוא אכן ידידו הטוב ביותר של האדם, ילד יכול להתפתח לפני כלב ולהביע לפניו את כל אשר על ליבו, מבלי שהכלב יצטרך לענות לו, להטיף לו, או סתם להעיר לו... אז קחו חיה, תנו לה לטיפה ונשיקה גם ממני. שלכם לי28

אמיר.

New member
הצד השני של המטבע.

לא אוהב כלבים ! לא סובל חתולים. לא רוצה אוגרים לא מעונין בעכברים אם אין ברירה דגי זהב (וגם זה רצוי שיהיו עשוים מזכוכית). חיות ? רק בטבע. (גם גן חיות עושה לי אסוציאציה של כלא). לא פוחד מכלבים אם הם לא רוטולרים נוהמים ומאימים ותעשו לי טובה לפני שמלמדים ילד יחס לבעל חי שילמד לתת יחס לאחיו הקטן. אז לפני הכלב תביאו ילד (אם אפשר). ועוד הערה ברשותכם לא צריך ללמד שכלב הוא חיה מסוכנת (אם כי יש כאלו שכן אל תתעלמו מסיפורים) אבל כלב הוא חיה נקודה.

נקיטה...

New member
אמיר...

כשקראתי אותך עלה בראשי רק משפט אחד... גם בני אדם הם למעשה חיות, לא? נקיטה

למעלה