על חימום יתר וחימום פחת

על חימום יתר וחימום פחת../images/Emo113.gif

לא מסתדרת עם החימום של החדר של הדר - אני משתמשת ברדיאטור ועד שאני מצליחה למצוא את המתכון ל22 מעלות והולכת לישון רגועה, באמצע הלילה אני מגלה שהחדר קר מידי או חם מידי ואז מחדש אני מעלה את המחוג או מקטינה, מגיעה לחום הרצוי ושוב אחרי זמן מה הכל משתנה... יש איזשהם טיפים לחימום קבוע, פחות או יותר של חדר התינוק?????? וכמה לסמוך על הטרמומטר מהעץ? אגב, גם המדחום לאמבטייה נראה לנו חשוד, הוא מראה על חום סביר של 35 מעלות במי, אבל במרפק זה מרגיש מאד חם! אז על מי לסמוך?????

אנחנו התעוררנו בשלש לפנות בוקר

מתים מחום וצמאים! גם לי יש את הבעיה הזו. חם מידי קר מידי! מרגיז. טל

אני חושבת שבעיקר את צריכה לסמוך על

עצמך... וממרומי 10.5 החודשים שלי כאמא אני יודעת מצד אחד ליעץ את זה ומצד שני אני יודעת כמה זה קשה לביצוע. אני אדם די לא אינטואיטיבי כך שאני הכל צריכה למדוד, ולתכנן וכו´ ומה לעשות שעם ילדים זה ממש ממש להיפך...
אז אני מנסה להילחם בעצמי ולגלות לאט לאט שיש לי לפעמים אינטאיציה די טובה בעיקר בכל הקשור לתומר
ובאופן ספציפי לגבי הטמפ´ בחדר - הטמפ´ צריכה להיות 22-24 מעלות כך שאת יכולה לשחק בטווח הזה. ואם את לא סומכת על הטרמומטר מהעץ ץקני עוד אחד (לא מתביישת לומר שעשיתי בהתחלה הצלבה עם שני מדחומים מסוגים שונים!). ותרגישי בעצמך אם נראה לך חם מידי. לגבי האמבטיה אין מה לעשות אבל המרפק עובד מצוין! אני ליתר בטחון גם זורקת מדחום למים כדי לוודא אבל סה"כ מרגישים כשזה נעים במרפק. כשהייתי אצל אמא שלי שבועיים כאשר בעלי היה בחו"ל שכחתי את המדחום לאמבטיה בבית ועכיוונתי את החום עם המרפק. ולתומר היה טוב! בהצלחה, מבינה אותך לחלוטין.
שירלי.

נראה לי הכי טוב לסמוך על עצמך.

גם אצלנו יש שינויים בטמפ´ החדר, בעיקר בלילה כשאנחנו מכבים את המזגן בסלון שמחמם בעצם את כל הבית. בגדול, אני נכנסת לחדר, מסתכלת על הילדים לראות שהם לא מזיעים, נוגעת להם בידיים לראות אם חם או קר להם, ולפי זה מחליטה. בחדר שלהם הטמפ´ דווקא בסביבות 25-24 מעלות. אם לי קר ב-22 למה לא להם? בעניין האמבטיה, הכי טוב זה המרפק. לא צריך להשתגע עם המדחום.

דניעל

New member
בקשר לחום האמבטיה

סתם קוריוז. ראיתי בסרט שדיבר על גידול תינוקות בשבטים פרימיטיביים שרחצו תינוק בגשם. כן. פשוט החזיקו אותו בחוץ כשירד גשם, סיבנו אותו, שיפשפו את הגב... אז נכון שזה היה באזור טרופי והגשם בטח היה בטמפרטורה של 37 מעלות... אבל אני מניחה שאם הגשם היה 35 מעלות לא צעקו לריבונו של עולם שיפעיל את הדוד...
גם אני הייתי לחוצה על החום של האמבטיה. אצלינו המדחום דוקא זייף כלפי מעלה. רק כשהוא הראה 39 מעלות המרפק שלי החליט שמספיק נעים. עד שנמאס לי להתווכח עם המדחום והאמנתי למרפק. היום דניאל אוהב לשחק עם המדחום בזמן הרחצה. בכלל קוראים למדחום "דג", כי הוא כבר לא משמש לפונקצית מדידת חום בכלל, ואחרי שדניאל זרק אותו עשרות פעמים מהאמבטיה לריצפה, הוא כבר מראה 50 מעלות כשהאמבטיה נעימה.

למעלה