על חיפוש שורשים כרותים

על חיפוש שורשים כרותים

בתור בת להורים ששתקו את עברם, והיום כבר מאוחר מדי לשאול, אין את מי, אני יכולה רק להצטער שלא ראיינתי אותם ולא השתדלתי לדעת כל פרט חשוב. אני מציעה לכל אחד לשאול, להקליט ולרשום כל פרט מן העבר. אנחנו דור חסרי סבא וסבתא להורים שהשאירו הכל מאחור ועלו ארצה, ניתקו את הקשר עם העבר.משפחות הורי מגליציה, פעם פולין והיום אוקראינה, שמות העיירות הן "בוברקה"(של אמא) ואוהנוב (של אבא). ספר יזכור של בוברקה, אילו הייתייכולה למצוא כדי לרכוש, היה משמח אותי כל כך. שם אבי: שמואל רמר; שם אמי: ברטה ספרן. משפחת בעלי מבודפשט - הונגריה - שני הוריו נרצחו והוא ניצל בידי הדודה שגידלה אותו ואת אחיו: השם הוא שולט, אבל במקרה שלו יש תיעוד משפחתי של כמה דורות. כמו שכתבתי בהודעתי הראשונה, מכל החיפושים שלי בעבר נוצר קשר רק עם בן דוד מלונדון שהיה מוכר לי. יש הרגשה שהנתק הוא חד וחסרים לי אפילו פרטים להתחיל. סליחה על הסיפור הארוך

חדשות מצוינות ../images/Emo24.gif

היי, רותי! אני מזדהה מאוד עם הסיפור שלך, אבל מן הצד השני של קשת השתיקה. מה זאת אומרת? סבי וסבתי עלו לארץ בשנות ה - 20 והשאירו מאחור הורים ואחים, אשר נרצחו בשואה. העניין הזה לא סופר כלל, אפילו במסגרת עבודת "שורשים" שעשיתי בחטיבה - וגיליתי את הנושא רק במסגרת פרוייקט השורשים המשפחתיים שלי - ואפילו זמן רב לאחר תחילתו... עכשיו, לגבי החדשות הטובות. אני מניח שתשמחי לשמוע על: 1. ספר יזכור של Bobrka אפשר למצוא פרטים על הספר בדף "ספרי יזכור" של JewishGen. הקישי את שם העיירה כפי שכתבתי - ותקבלי פרטים על מיקומו של הספר (תפרית אחד העם, ת"א ובי-ם) ועל מישהי מיהוד שמחזיקה, אולי, בספר או בתרגום שלו. 2. ספר יזכור של Bobrka - חדשות מעולות
תוכן הספר וכמה חלקים ממנו, נמצאים בגירסה מקוונת, שם אפשר למצוא את שמות הנספים בשואה מקרב העיירה, ובהם בני משפחת Safran: Safran Chaim L. Safran Chana Gitel Safran Chayeh Henie Safran Jehoshua Safran Sime Safran (Fuchs) Ruchtche אני מוכרח להגיד לך, שאחרי שמצאתי את השמות, לאור קריאת ההודעה שלך - פשוט התרגשתי. אני מתאר לעצמי מה זה יעשה לך. 3. ספר יזכור של Bobrka - עוד חדשות
את הספר, כפי שמצאתי ב - Google, אפשר לקנות בחנות ספרים בקולומביה, ארה"ב. 4. ספר יזכור של Ugnev=Hivniv=Unjow אפשר למצוא פרטים על הספר באותו אופן כמו שסיפרתי מקודם. הספר נמצא באונ´ חיפה, בר-אילן ובירושלים. באותו דף, אפשר למצוא פרטים על אדם בשם אהרון רמר - האם את מכירה אותו
יש שם קישור לתרגום חלק מהספר, אבל הוא לא כל כך עובד... 5. מה עוד
באתר JRI-Poland תוכלי לחפש במאגר עצום של רשומות מגליציה, בין היתר. חיפוש על רמר ו - ספרן, הניב תוצאות רבות. ייתכן וכמה מהן רלוונטיות (ואולי רבות מהן...). לפרטים על האתר הזה, קיראי את ההודעה שנדונה כאן בעניין זה - יש קישור בסוף התגובה שלי. כדאי גם ליצור קשר עם חוקרים אשר מחפשים שורשים בעיירות הנ"ל, דרך החיפוש ב - JewishGenFamilyFinder, פשוט להקליד רק את שם העיר ללא שם משפחה, ותקבלי רשימה גדולה מאוד! נו, אז יש במה להתחיל
מצפה לשמוע על התקדמות קרובה, ארנון

בעיקר המון תודות!../images/Emo23.gif

ארנון - הייתי רוצה להודות לך מאד, קודם כל, וגם לומר לך עד כמה אני נהנית מן השיטוט באתר היפה וכמובן מסיפוריהם של אחרים - תמיד לומדים משהו חשוב להמשך המחקר. בקשר לספרי הזיכרון שהזכרת: ספר "אוהנוב" נמצא אצלי על השולחן - אבא הביא הביתה שניים בשעתו. אהרון רמר זה יהודי מקנדה ותכתובת ארוכה היתה בינינו,יש לו עץ משפחה ארוך ולא מצאנו שמות משותפים בשום דור. לי יש "רק" 3 דורות אחורה, והרבה חורים באמצע. אבל בשיטוטי באינטרנט גיליתי ש"רמר" שם נפוץ ביותר בכל הארצות. ספר זיכרון של בוברקה נמצא אצל אחותי בתל אביב, זה רחוק ממני (אני מגעתון), מהשמות שהזכרת מוכר לי אחד - אחרי שאמא של אמא מתה היא היתה אצל "דודה הניה" ושם זה רשמת.מהמשפחה הזאת בן דוד אחד נסע לאמריקה... אני אשתדל לחדש קשר שם.כמו כן אנסה "לסחוב" את הספר אלי קצת... שנים רבות השארנו, אני ואחותי הגדולה, את מצב ידיעתנו ואי-ידיעתנו כפי שהיה עם מות ההורים. ברגע מסוים הרגשתי שמשהו חסר לי בכל זאת - אולי זה מגיע כאשר יש ילדים בוגרים שמתחילים להתקשר עם בני זוג חדשים, יש לי בן עם חברה אמריקאית שמספרת לי על משפחתה דורי דורות אחרה - למרות שגם שם יש הרבה המחפשים שורשים (כמו בכל ארץ הגירה). שוב תודה, הן על המכתב והן על כל האתר - רותי

האם אנו מתכוונים לאותו הדבר?../images/Emo35.gif

האם כוונתך ל"גשר גליציה"? האם יש לך כתובות של אתרים נוספים? אני בודקת מידי פעם את המצב בJEWISHGEN וב-FAMILYSEARCH שם קיימים פורומים מעניינים. בכל אופן, מכיוון שברשימות שלי יש "מלאי שמות" מוגבל, אני לא מצליחה ליצור עוד פריצה הלאה - אחורה. רותי

נראה שלא...

אני מתכוון לאתר JRI-Poland אשר מכיל אינדקס עצום של מאות אלפי רשומות לידה, פטירה, נישואין וכו´ מפולין של עד לפני 100 שנה. שם מצאתי כמה רשומות עם שמות המשפחה שהזכרת - שווה לנסות
מחכה להתפתחויות, ארנון

אולי יש קשר ואולי לא

שוב תודות, ארנון. באתר הזה טיילתי ומצאתי שמות זהים אבל אין מי שיאשר לי את הממצאים: בעיירה BOBRKA רשומים השמות "הניה" (כשם הדודה), "ברנצ´ה" (כשם האחות), אבל, מי יודע אם זו המשפחה? ואני חסרת תאריכים לגמרי! ובכל זאת, זה מריח כאילו זה שלי, וזה בכל זאת מרגש! על משפחת "רמר" לא השגתי באתר הזה ולו קומץ. איפה,לדעתך, אפשר לפרסם שמות משפחה + עיר מוצא ולקוות לתגובות?

פרסום שמות משפחה

המקום הראשון והחשוב ביותר לפרסם בו את שמות המשפחה והעיירות אותן את חוקרת הוא, כמובן, אתר JewishGen, תחת: JewishGen Family Finder. ההוראות פשוטות, ולאחר מספר דקות - את רשומה והרשומות שלך יופיעו בכל חיפוש עבור שם המשפחה ו/או העיירה. בנוסף, כדאי גם להוסיף את השמות לטבלה של הפורום. פתחי את הטבלה ע"י לחיצה על הקישור למעלה, ועיקבי אחר ההוראות שם בדבר הוספת השמות. בהצלחה, ארנון

למעלה