על חמות, זוועות ושאר ירקות

rona25

New member
על חמות, זוועות ושאר ירקות ../images/Emo5.gif../images/Emo7.gif

ובכן אני ניחנתי לצערי בחמות בעלת התנהגות מזעזעת ומשפילה וככל שעובר הזמן ואני מבליגה ושותקת היא מסלימה את פעולותיה (מזכיר קצת את העימות הישראלי פלסטיני....) כשאני ובעלי היינו חברים הכל היה בסדר והיא הייתה נורא נחמדה אלי, אבל היחס שלה השתנה כאשר התחתנו והיא הבינה שירדה ממעמדה (שהאמת, לא היה משהו בעיני בנה עוד לפני כן). שתבינו, היא מעולם לא אמרה לי ברוכה הבאה למשפחה או משהו כזה עוד לפני החתונה (ועד עכשיו) וחיפשה סיבות לא לחבב אותי. אני מצידי תמיד נתתי לה את הכבוד שלה והייתי בסדר איתה ולא נתתי לה סיבות לדבר עלי (כי ידעתי שהיא מחפשת סיבות למה אני "מגעילה").. הייתי יושבת בשקט ומבליגה. לכלה השניה שלה (גיסתי) היא עשתה אותו דבר וזה הגיע לפיצוץ והן כיום לא מדברות. מיותר לציין שהמשפחה שלי (מרוקאית וחמימה) קיבלה את בעלי בזרועות פתוחות כאילו הוא אחד מהם. השיא היה בשבוע שעבר כאשר היינו באירוע משפחתי והיא פשוט התעלמה מקיומי ולא דיברה איתי (לזה אני רגילה) אבל כאשר הגיע איזה בן דוד רחוק שלה והיא הציגה את כל היושבים לשולחן (זה בעלי / זה הבן שליוכו´) ואני ישבתי שם היא פשוט פסחה עלי ולא הציגה אותי לאותו בנאדם... כאילו שאני לא חלק מהמשפחה שלה.... אני פשוט נעלבתי באותו הרגע אבל לא אמרתי שומדבר.. בדרך חזרה הביתה נהגתי כל הדרך והתעצבנתי עם בעלי על הענין (כמעט עשיתי תאונה מעצבים) והוא מבחינתו לא מוכן לומר לה שומדבר כי הוא אומר שזה לא יעזור וככה היא (וככה זה נגמר גם עם הגיסה שלי בסופו של דבר בפיצוץ). אני לא מוכנה לעבור על זה לסדר היום כי נמאס לי להבליג... מה לעשות בנות????

הילית*

New member
וואו, לא יודעת מה להגיד לך !

נשמע לי בהחלט מצב קשה ובלתי נסבל. ההצעה היחידה שלי אליך היא לדבר על זה עם בעלך ולראות איך הוא רואה את הדברים ואולי הוא יעיר לה על כך. בכל יום אני מודה על החמות והחם שאני זכיתי בהם ורק בגלל סיפורים כאלו

kisses

New member
הילית אני באותה דעה שלך בדיוק

אני לא יודעת מה הייתי עושה במצב כזה. אבל מה שבטוח לא הייתי לוקחת את זה בשקט.

kisses

New member
רונה להגיד לך את האמת וזה רק

מבחינה אישית שלי, הייתי מנתקת קשרים לתקופה מסויימת אבל לחלוטין, זה כולל לא ללכת לארוחות, לא טלפונים כלום כלום כלום. אולי ככה היא תבין מה היא עושה לך.

אתי@

New member
שאלה קשה... תכף שלי תבוא

ותוכל לעזור לך מניסיונה העשיר בתחום...
דבר אחד שנראה לי שאני הייתי עושה: כל זמן שבעלך לא מוכן לדבר איתה, אל תסכימי להגיע למפגשים משפחתיים שהיא משתתפת בהם. דרך אגב, איך חמך מתנהג??? אים היחסים שלך איתו???

fila

New member
כן תחכי לשלי......../images/Emo45.gif

אבל ממה שלי נראה אני לא הייתי עוברת על זה בשתיקה..... אני חושבת שלא בריא להכנס לעימותים עם הבעל בגלל המשפחה שלו כי גם אם הוא מבין אותך הוא בטח לא יפתח נגדם במלחמה (ככה זה בד"כ
) תראי לי אין מלחמות עם המשפחה של בעלי שמנוהלת כולהע"י אחותו שנחשבת בעינהם לאחד מפלאי תבל.... אני לא נלחמת בהם לא נכנסת לויכוחים או עימותים אני קופצת לביקור יום שישי אחת לחודשיים או יותר ובארועים משפחתיים הם מכבדים את הרצון שלי לריחוק הזה שבחרתי, או שאולי לא, אבל אני לא מתקרבת יותר מידי וגם לא נותנת שיתקרבו... אני הייתי ממליצה לך להמנע ככל האפשר מעימותים עם בעלך , תגידי מה את חושבת תראי רק לו כמה את פגועה אם הוא לא יעשה כלום בנידון תתנזרי מהארועים בהם חמתך נמצאת וכמובן שלא תלכי/תתקשרי אליה.... אם לא מוצא חן בעיניה שאת האשה שבנה בחר זו בעיה שלה את לא התחתנת איתה....

rona25

New member
זה בדיוק הענין.

כל הויכוחים האלו עם בעלי (תאמינו לי שיש לי ספר עם כל מעלליה - מה שסיפרתי לכן זו חוויה אחת מני רבים) פוגעים לנו בזוגיות ובקשר ונמאס לי כל הזמן לחזור על אותן מנטרות... הוא לא עומד באותו מצב שלי והוא יודע שהיא לא בסדר ואם המצב היה הפוך (ההורים שלי היו מתנהגים אליו בצורה כזו) הייתי עומדת לצידו ואומרת להורים שלי שעד שהם לא מקבלים אותו ומתייחסים אליו כמו שצריך (את בעלי) אין מה לראות את שנינו אצלנו בבית. אבל הוא לא מוכן להגיד לה כלום כי הוא אומר שזה לא יעזור וזה הכי מעליב. כי ליחס הגועלי שלה התרגלתי כבר ואני יודעת שאני לא הבעיה (היא פשוט לא אוהבת את הכלות "שגזלו" את בניה) אבל כאשר הוא לא עומד לצידי (ככה אני מרגישה למרות שהוא אומר לי שהוא לצידי) ולא מראה לי במעשים שהוא לצידי ואני בינתיים סופגת וסופגת עד אין קץ זה מעצבן לאללה. אוףףףףףףףףףףףףף מה יהיה כשיהיו לנו ילדים?? בכלל גרוע! ואתי@ לשאלתך - אין לבעלי אבא (חמי) ולכן אנחנו עומדים מולה לבד.

אתי@

New member
../images/Emo45.gif גברים מאבדים כל טיפת

אובייקטיביות כשזה קשור למשפחה שלהם. אני יודעת, עשיתי סקר בנושא

kisses

New member
זה תלוי בבעל כי אלון סופר קשור

לאמא שלו אבל עם הוא מרגיש שהיא עשתה משהוא לפגוע בי הוא תמיד יעמוד לצידי. רונה יש פה בעיה רצינית ואת חייבת לקחת עמדה.

יעלי2

New member
יש לי הצעה מעשית

א. מה שאת מתארת זה זוועה וגיהנום שלא מהעולם הזה ואני לא מאחלת אותו לאף אחת. ב. תבקשי עצה משליקט. לא כל בעיה חמות עם חמות ניתנת לפתרון באותה צורה אבל שווה לשמוע עצה. ג. עצתי: לקבוע איתה פגישה (לדעתי לא חשוב אם זה לדוגמא בבית שלה) אבל רק את והיא. שאף אחד אחר לא יהיה נוכח. תגידי לה שאת הבחירה של הבן שלה. שאת מכבדת אותה אבל היא לא מכבדת אותך ולא תוכלי להמשיך לסבול את ההתנהגות הזו. יש לה הרבה מה להרוויח אם תשתף איתך פעולה ויש לה גם הרבה מה להפסיד (אני בעד להגיד את החיובי בסוף). תגידי לה שכלה אחת היא כבר הפסידה ויהיה קשה מאוד לאחות איתה את הקרע, והיא קרובה מאוד לאבד עוד כלה. אם זה מה שהיא רוצה? שהבן שלה יסבול כי הוא בחר בך ולכן הוא נקרע בן הצורך לרצות אותה או אותך. לא אמרת אם יש לה נכדים מהכלה השניה. אני מניחה שעוד אין, ואם כך, תגידי לה :ומה יהיה כשיהיו נכדים. הכוח יהיה בידיים שלך, אבל את מראש מעדיפה יחסים טובים על ריבים. זהו, ככה חומר למחשבה. הכי חשוב, לתפוס אותה לבד!!!, לא מוכנה, ולדבר גלויות בצורה הכי נכונה שאת יכולה. עדיף לה לשתף איתך פעולה כי היא עלולה לאבד את הכלה השניה של הבן שלה ואז באמת הבן שלה יהיה בבעיה (תמיד תוכלי לשכנע אותו לנסוע לתקופת צינון, או לגור במקום רחוק... (זה כמובן לא פתרון טוב בשטח).

fila

New member
יעלי2 מסכימה איתך חלקית

לא תמיד "יש עם מי לדבר" , אנחנו לא יודעות מי היא חמותה ואם אפשר לדבר איתה בכלל.... אני מכירה את זה מקרוב לצערי את האנשים עם המנטליות הזאת של הברוגז ולא לדבר.... אני כן חושבת שלתפוס אותה לבד לא מוכנה ולשים את הקלפים על השולחן זה יכול להיות פתרון טוב אבל שוב רק בתנאי שיש עם מי לדבר שם ובתנאי שזו לא אישה אטומה...

יעלי2

New member
אני מתעקשת על דעתי שחייבים לנסות

יש מי שאומר שצריך לנסות שוב ושוב, אבל אני אומרת את הפעם הראשונה צריך לעשות ובגדול! לתפוס אותה לבד לא מוכנה לדבר גלויות

rona25

New member
אמרתי לו לקרוא את השרשור שלנו

והוא עוד מעט יכנס לכאן ויקרא... מקווה שיעזור!

תוכי

New member
היי ................

כתבתי משהו ארוך שפשוט.........נמחק ובקיצור.........אני מציעה לך לא לקחת את חמותך כל כך קשה כי מי כמוני יודעת מה זה חם שהוא על הפנים ואפילו הבנות בפורום יוכלו להעיד על כך לי היו תקופות שפשוט לא הייתי מגיעה לבית שלי ההורים של בעלי תקופות של חודשים
כל עוד בעלך איתך והאהבה שוררת בינכם אין לך מה לדאוג, עם הזמן היא תקבל אותך על אפה וחמתה ואפילו תתחנן לראות אותך
שולחת לך
חם ותראי שבסוף הכל יסתדר

dorlim

New member
לא יודעת מה לומר

או איך הייתי נוהגת
מצטרפת להמלצה להתייעץ עם שלי ובנתיים שולחת
גדול תחזיקי מעמד לימור

shiri s

New member
היי רונה, מנסיון עבר אני יכולה להצי

להציע 2 אופציות:או להתעלם מכך, להגיע אליה הביתה עם בעלך ולהראות כאילו אתם ממש מאוהבים. שתתפוצץ. ובשום פנים לא לריב עם הבעל, כי הם ממש אדיוטים בנוגע להורים שלהם ובעיקר לאמא. או - להזמין את חמותך לארוחת בוקר באיזושהי מסעדה, בנוכחות בעלך (כך היא לא תוכל לסרב), ולומר לה במסעדה, מעל לחביתה, שאת יכולה להיות טובה, חביבה, נחמדה אליה או שאת יכולה להיות רעה. או שתקבל אותך או שתאבד אותך ואת הנכדים העתידיים. ובגלל שהיא לבד ולא צעירה כ"כ היא תצטרך אתכם בעתיד. וזהו. בהצלחה, מחזיקה ידיים והכי חשוב, לא לריב עם בעלך כי זה עושה לה טוב. שיר

יעלי2

New member
לדעתי בשום אופן לא לעשות בירור כשבע

כשבעלך נוכח. אף אחת מכן ובעיקר האם לא תתנהג בצורה רציונלית והיא עלולה להגיד דברים שיהיה מאוד קשה להחזיר את הגלגל לאחור. לדעתי הכנה, יש סיכוי יותר טוב לכנות או לילופין למילים קשות ונוקבות אם זה לא נעשה בנוכחותו. לבעל מספיק קשה עם זה שאתן לא מסתדרות, זה ממש לא יהיה בריא לזוגיות אם הוא יצטרך לקחת צד בפומבי. כי ברור שהוא בחר בך. אני חושבת שרק שיחה אישית בלי מתערבים או משפיעים (וגם אם הוא לא יאמר מילה הוא ישפיע על המהלך של השיחה). כך שהוא לא צריך להיות שם. תשיגי יותר אחת (בגישה ישירה ונוקבת אך לטבל בחיוביות).

rona25

New member
יעלי וכולן ../images/Emo20.gif

תודה על העצות אבל אין עם מי לדבר - היא אטומה וגאוותנית. אני אתן לך דוגמא: יום אחד נסענו לאזכרה של אבא שלו בצפון והיינו באוטו, והיא באה מצד אחר ויצאה מהאוטו שלה וחיכתה שאנחנו (אני ובעלי נצא מהאוטו
) לבוא ראשונים להגיד לה שלום... כמובן שלא עשיתי את זה והם באו בעצמם. מה זה צריך להביע??? מעולם לא נתקלתי בהתנהגות כזו באף משפחה!
ד.א בעלי קרא את השרשור ואמר לי שנדבר על זה בבית (לא בטלפון)... מקווה שעזרתן תודה!!!

נופר30

New member
rona25

אין לי הרבה מה להוסיף כי אצלי אין בעיה שכזאת אבל נתקלתי בהרבה בעיות דומות ואחת המסכנות העיקריות זה לא לערב את הבעל כי לא לשכוח שמה שלא יקרה וכמה שהוא יהיה לצידך ויגיד מה שיגיד לאמא שלו היא תאשים אותך יותר עי עכשוו גם הסטת את הבן שלה נגדה אני הייתי משתמשת בהמלצה לא ללכת אליה יותר ולא להזמין אותה אליכם כאשר אתם מגיעים למקומות עם אנשים פשוט להתעלם ממנה בדיוק כפי שהיא מתעלמת ממך אין דרך לנצח במלחמה הזאת שולחת לך הרבה חיבוקים

יעלי2

New member
אני שואלת אם עכשיו כשאתם רק בהתחלת

נישואיכם אתם מוכנים מרצון לוותר על הניסיון להסדיר את יחסי הסיוט האלה? זאת השאלה. כי אם לא תנסו ברור שהמכונית תתרסק לתהום, או במילים אחרות, יווצר נתק גם בינך לבינה ויהיה מאוד קשה להקטין את הבור שיפער בינכם (ובעלך תקוע באמצע). לדעתי ברור שיש פה משקעים רציניים שלה מצידה (אני לא מרחיקה לכת כי מי אני הקטנה אתחיל לפרש את הסיבות שהביאו אותה להתנהג ככה לבחורה שהבן שלה אוהב), אבל זה לא מתחיל ממך אלא אולי מזה שהיא נשארה לבד או כל דבר אחר שגורם לה למירמור. אם היא רק היתה מבינה כמה יהיה לה טוב בטווח הארוך, להסתדר איתך וכמה דברים טובים היא תקבל בתמורה לייחס טוב. היא עשויה לשנות את התנהגותה. אף אחד לא רוצה להישאר לבד. נ.ב. קרה לי פעם אחת לפגוש עם קרוב משפחה (לא בהזדמנות משפחתית) אדם לא מוכר שהציג את עצמו לאותו אדם לחץ לו יד ועבר הלאה. אני לא המתנתי שניה, הושטתי יד קדימה והצגתי את עצמי. לא נתתי הזדמנות למצב שבו לא אוצג. אז תנקטי ביוזמה הזו גם את. זה רק יציג אותך באור יותר חיובי ואותה כאישה לא מפרגנת (בלשון המעטה). ושתדעי שאנשים שמים לב להכל! והם בטח חשבו לעצמם כמה היא לא בסדר שלא הציגה אותך-כלתה.

למעלה