..................
האמת בעיניני ילדים אני מתכוונת בהחלט להשאיר את חמותי בסיטואציה של "על תנאי", תתנהג יפה, תכבד אותי ואת הדרך שנבחר לחנך את ילדנו היא תצ`ופר ותזכה לזמן אם הילדים, לא תתנהג יפה אז אני בטח לא אשאיר את ילדי אם מישהו שאני לא סומכת עליו ושלא מכבד אותי (ולו על פני השטח). אני יודעת שזאת גישה קצת נוקשה וכולם יאמרו "מה אשמים הילדים?", אני גדלתי במשפחה מאוד קטנה אם סבים מאוד מבוגרים שאהבו אותי אבל לא היו מעורבים בחיי היום-יום שלי (גם גרו רחוק בנוסף לכל) ואני לא מרגישה שנחסך ממני משהו כי קיבלתי המון אהבה. לילדי יהיו את הורי שיאהבו אותו, ואת ההורים של עמית (והסבים שלו שעדיים בחיים שאני מאוד אוהבת), אותי ואת בעלי כמובן ויהיה להם דוד אחד (אנחנו לא ביחסי דיבור עם אחותו ואין סיכוי שהיא תתקרב ותהנה מילדי). ילדים הם פרס, הם הדבר הכי יקר ושביר ומדהים בעולם ואני לא אפקיד אותם בידיים של מי שאני לא בוטחת בו. כך שאם חמותי תמשיך בהתנהגות טובה היא תזכה להיות "סבתא פעילה" ושותפה לחיי הנכדים שללה ואם היא לא תתנהג כראוי היא תהיה סבתא של חגים וימי הולדת ושום דבר מעבר לזה. בכל מקרה כשנגיע לגשר נעבור אותו (יש מספיק זמן לסיים את סידרת החינוך מחדש עד אז) ואני בטוחה שהיא (חמתך וחמתי) תרגיש את ההפסד הרבה יותר מכם הרי אתם תיזכו להיות חלק מחיי ילדכם והיא תצתרך להסביר לכל חברותיה למה היא לא יודעת מה קורה עם הנכד/ה שלה, היא לא תוכל לקחת את הילד לס"ד (עם כל הסבתות), לה לא יהיו תמונות שלו או ציורים שהוא הכין בשבילה על המקרר, היא לא תזכה להיות שותפה ואני רואה כבר עכשיו את חמותי מקנאה בחברותיה ואחותה הגדולה שהן כבר סבתות וכולן שואלות אותה מתי אצלכם? (ואז שואלים אותנו כמובן)-אף אחד לא אוהב להיות שונה מידי ולתת הסברים למה הוא לא מעורב בחיי הילדים-היא תמיד יכולה לאמר "אני סבתא עובדת וצעירה" אבל מי באמת מאמין לאלו שאומרות את זה? בכל מקרה תפעילי עליה סדנת "חינוך מחדש" שבסוף תעבוד גם לטובתך כי היא תדע את מקומה ותבין שהאיום הוא רציני, דבר נוסף אף אישה לא אוהבת לראות אשה אחרת מקבלת את מה ששייך לה במקרה שלך היא לא אוהבת שגנבת לה את בנה אבל כשהיא תראה כמה אימך דומיננטית בחייך ובחיי בעלך ואח"כ הילדים היא תרצה גם להיות חלק מזה "הרי הנכדים הם שלה! לא של אמא שלך" והיא תנסה לעבור לצד הטוב יותר כדי ל"נצח" את הצד השני. קחי בקלות תדאגי קודם כל להיום כי הדברים שאנחנו עושים בשנה/תקופה הראשונה לחיי הנישואין שלנו יהפכו לדפוסים קבועים בהמשך ויש חלון הזדמנויות קצר להוכיח ולשנות איך דברים פועלים-תפגיני שאת לא מרגישה מחוייבת אז היא תבעט ותכעס שהיא איבדה שליטה אבל בסופו של דבר מוטב היא מאשר את.