על חרדים, עולם הבא ושאר ירקות.

שחר 676

Well-known member
לאף אחד אין עולם הבא. לחרדים, לחילונים, לשימפנזים, וגם לגויים.

אתה בטוח ? כי יוסי שריד ז"ל אשר למיטב זכרוני נחשב לאחד האתיאיסטים הנחרצים ביותר מספר על חוויה חוץ גופית אותה עבר - לדבריו הוא חש את נשמתו יוצאת מגופו וממעלה הוא הבחין בבני משפחתו רוכנים אל עבר גופו אשר נותר מטה כשילדיו בוכים ואישתו חיוורת.......עכשיו אני מניח שאינך מאמין לי ולכן אני מצרף קישור אל הראיון המלא שלו.

עכשיו , מי יודע , אולי באמת קיים פרומיל של סיכוי לקיומו של עולם של מעלה , אולי באמת הנשמה ממשיכה לחיות לאחר מותו הגשמי של הגוף ואם אכן כן אולי באמת קיים אלוהים.....על כל המשתמע מקיומו .

אני מציע לך לשמוע את דברי יוסי שריד - הכי הרבה אתה תחשף אל משהו אשר לא שמעת בעבר מגיע מאדם כל כך הגיוני וקוהרנטי.....

SupermanZW

Well-known member
אתה בטוח ? כי יוסי שריד ז"ל אשר למיטב זכרוני נחשב לאחד האתיאיסטים הנחרצים ביותר מספר על חוויה חוץ גופית אותה עבר - לדבריו הוא חש את נשמתו יוצאת מגופו וממעלה הוא הבחין בבני משפחתו רוכנים אל עבר גופו אשר נותר מטה כשילדיו בוכים ואישתו חיוורת.......עכשיו אני מניח שאינך מאמין לי ולכן אני מצרף קישור אל הראיון המלא שלו.

עכשיו , מי יודע , אולי באמת קיים פרומיל של סיכוי לקיומו של עולם של מעלה , אולי באמת הנשמה ממשיכה לחיות לאחר מותו הגשמי של הגוף ואם אכן כן אולי באמת קיים אלוהים.....על כל המשתמע מקיומו .

אני מציע לך לשמוע את דברי יוסי שריד - הכי הרבה אתה תחשף אל משהו אשר לא שמעת בעבר מגיע מאדם כל כך הגיוני וקוהרנטי.....

כמעט כל מי שחוו מוות קליני מספרים על זה, ההסבר המדעי הוא תבנית גלי מוח האופיינית לNDE הגורמת לאשליית הOBE. בקיצור, יש הסבר מדעי.

שחר 676

Well-known member
כמעט כל מי שחוו מוות קליני מספרים על זה, ההסבר המדעי הוא תבנית גלי מוח האופיינית לNDE הגורמת לאשליית הOBE. בקיצור, יש הסבר מדעי.

לא יקירי , יש "השערות מדעיות" וזה רחוק לאללה מ "הוכחה מדעית" - וזה שרבים שחוו מוות קליני מספרים סיפור דומה יכול דווקא לחזק את המצדדים בדעת "הישרדות הנשמה לאחר מות הגוף" .

Harrington

Well-known member
מנהל
לא יקירי , יש "השערות מדעיות" וזה רחוק לאללה מ "הוכחה מדעית" - וזה שרבים שחוו מוות קליני מספרים סיפור דומה יכול דווקא לחזק את המצדדים בדעת "הישרדות הנשמה לאחר מות הגוף" .
המדע משתמש במילה ״הוכחה״ אחרת מכפי שהשפה הלשונית והחברה הרגילה משתמשת בו. זה מטעה (וספק אם לא מכוון). כך אפשר לעיתים לומר שמשהו הוכח מדעית גם אם אף אדם נורמלי לא יראה בזה הוכחה לשום דבר וגם אם גם מבחינת המדע, כל דקה יכולה להתברר הוכחה הפוכה לחלוטין.

אור גינאל

Well-known member
המונח המדעי הוא חווית סף מוות , ובכל זאת מדובר בחוויה שניתן להשיג בכל מיני אמצעים ולא צריך להגיע למצב של התקף לב בגלל זה .
חוויה דומה דרך אגב לNDE מתרחשת ממש לפני היקיצה אבל זה משהו בקטן ואי אפשר כלכך להשוות .
בהקשר זה המונח עולם הבא - מתייחס למעין חזיונות שמצביעים על המשך תהליך החיים נגיד אתה מתלבט באיזשהו עניין ופתאום אתה רואה מעין חיזיון של איך הדברים יכולים להתפתח אז אפשר לקרא לזה עולם הבא שתגיע אליו זו רק אופציה שמונחת לבחירתך כדי להגיע לעולם הבא הכוונה לשלב הבא בהתפתחות החיים שלך .
ואין לזה סוף זה ממשיך וממשיך כי ההתפתחות לא נעצרת ולא כמו שהמונח מרמז חוויית סוף .

מלאכת מחשבת1

Well-known member

שחר עיוני. ברגע שתצהיר של מה שיוסי שריד אמר ו/או עשה מקובל עליך.
רק אז אני אפתח את הוידאו שצרפת.
מקובל עליך ?

שחר 676

Well-known member
שחר עיוני. ברגע שתצהיר של מה שיוסי שריד אמר ו/או עשה מקובל עליך.
רק אז אני אפתח את הוידאו שצרפת.
מקובל עליך ?

ואיך זה קשור לנושא בכלל ?
אני לא צריך את דעתו של יוסי שריד בכדי להאמין או לא - אבל האחרון מקובל מאד דווקא על אנשים מסוגך.

אז מה אכפת לך להרחיב את הדעת ולהחשף גם אל דבריו של מי אשר נחשב בעיני אתיאיסטים רבים כאחד השקולים , ההגיוניים והקוהרנטיים שבהם....האיש הזה חשב ודיבר בשפה בה אתה מדבר היום אך החוויה שלו הותירה אותו "קצת מבולבל"....חחחח

בוא כפרה , נסה להתעלות על עצמך , אולי מה שתשמע ימצא חן בעיניך.

מלאכת מחשבת1

Well-known member
ואיך זה קשור לנושא בכלל ?
אני לא צריך את דעתו של יוסי שריד בכדי להאמין או לא - אבל האחרון מקובל מאד דווקא על אנשים מסוגך.

אז מה אכפת לך להרחיב את הדעת ולהחשף גם אל דבריו של מי אשר נחשב בעיני אתיאיסטים רבים כאחד השקולים , ההגיוניים והקוהרנטיים שבהם....האיש הזה חשב ודיבר בשפה בה אתה מדבר היום אך החוויה שלו הותירה אותו "קצת מבולבל"....חחחח

בוא כפרה , נסה להתעלות על עצמך , אולי מה שתשמע ימצא חן בעיניך.
רק שאלה אחת יש לי אלייך.
את המילים "השקולים , ההגיוניים והקוהרנטיים" למדת מדפי המסרים שאתה מקבל או שמישהו המליץ לך לכתוב כי זה נקרא מאוד חכם ?

שחר 676

Well-known member
רק שאלה אחת יש לי אלייך.
את המילים "השקולים , ההגיוניים והקוהרנטיים" למדת מדפי המסרים שאתה מקבל או שמישהו המליץ לך לכתוב כי זה נקרא מאוד חכם ?

כיצד שאלתך קשורה לנושא עליו אנו דנים ?

מעניין מה מונע ממך להאזין לדבריו של אדם אשר חלק איתך את אותה תפיסת עולם אתאיסטית ?....ואני חשבתי ששמאלנים אוהבים להאזין איש לרעהו...נו טוף , משום מה אני לא מופתע.

בהעדר מענה הולם עוברים להתחכמויות...כרגיל חחחח

Harrington

Well-known member
מנהל
לא צפיתי בסרטון. שאלתי מה נאמר בו לא נענתה. אבל אני סקרן. מדוע נושא החרדים וחצי הזכרון כל כך מעניין אנשים מסוימים שהם לא מפסיקים לדבר על זה? אם נסתכל על כמות השרשורים בקומונה בנושא הזה לאורך השנים, שרשורים שכמובן נפתחו על-ידי חילונים ו/או תוקפי דת/יים מוכרים, אני באמת מנסה להבין, מה כל כך מעניין בזה?

אפשר לדון שעות וימים בשאלה מדוע פלוני נוהג כפי שהוא נוהג. דיונים בהחלט מעניינים, אם כי חלקם לא מגיעים לרמה גבוהה עקב בורות, אבל לפני הכל הייתי רוצה פעם להבין, מה זה מעניין בכלל? אני נוהג ביום זכרון כפי שאני מוצא לנכון לנהוג. אחר נוהג כפי שהוא מוצא לנכון. זה ענייני וזה עניינו.

אור גינאל

Well-known member
הרי כל ההלכה הרבנית היא מנהג גויים אחד גדול 05:30
את יודעת איך סין המסורתית נפלה בידי המפלגה הקומוניסטית ?
זה הלך כך - קודם המציאו סיפור שבודהה הוא ממזר בעוד שכולם אהבו להאמין שהוא דמות פילאית זה היה פרודיה דתית.
אחר כך לעגו למנהגים שעברו במשך דורות בסין.
אחר כך לעגו לעצם האמונה של הסינים האומללים .
ואחר כך לקחו את השלטון .
זה בדיוק מה שהשמאל האתאיסטי עושה בארץ.

מלאכת מחשבת1

Well-known member
הרי כל ההלכה הרבנית היא מנהג גויים אחד גדול 05:30
את יודעת איך סין המסורתית נפלה בידי המפלגה הקומוניסטית ?
זה הלך כך - קודם המציאו סיפור שבודהה הוא ממזר בעוד שכולם אהבו להאמין שהוא דמות פילאית זה היה פרודיה דתית.
אחר כך לעגו למנהגים שעברו במשך דורות בסין.
אחר כך לעגו לעצם האמונה של הסינים האומללים .
ואחר כך לקחו את השלטון .
זה בדיוק מה שהשמאל האתאיסטי עושה בארץ.
לדעתי כדאי לך לשנות את הניק שלך מ "אור גניאל" ל"מאור הגולה".
יתכן ויהיו כאלו שיחשבו שיש משהו בפוסטים ההזויים שלך.

למעלה