על טניס, ישראליות ועייפות

על טניס, ישראליות ועייפות

אנה סמשנובה אמרה לאחר ההפסד באינדיאן וולס שהעייפות הכריעה אותה. במשחק נגד מייגן שונסי נראה היה בבירור שאנה בעלת כושר טוב יותר מיריבתה ומכאן שההצהרה שלה לאחר משחק ההפסד היא בגדר הפתעה לא נעימה. האם העייפות היא תירוץ ישראלי ליכולת חלשה? האם הכושר של הספורטאי הישראלי באמת כל כך חלש שהוא לא מצליח לעמוד בעומס המשחקים? מי שלא עונה - צהוב
אדר מורג

hillly377

New member
לא נראה לי...

אני לא חושבת שזה היה תירוץ. לצערנו, השחקנים הישראלים לא מגיעים בדר"כ לשלבים מאוחרים כל כך בטורנירים ואם כן אז לא בטורנירים עם כל כך הרבה שחקנים טובים ששם כל משחק הוא קשה ודורש מאמץ רב. בטורניר הזה אנה שיחקה 4 סיבובים, כולם נגד שחקניות טובות, משחקים ארוכים (המשחק נגד שונסי ארך יותר משעתיים ויכול להיות אכן שאנה נראתה שם יותר בכושר משונסי כי היא פשוט נתנה כל מה שיש לה ולאחרי זה לא נשאר לה שום דבר) וכנראה שאנה לא רגילה לשחק כל כך הרבה משחקים קשים ברצף, כמובן שלא רק העייפות הכריעה את המשחק אבל יכול להיות שהיא היוותה גורם בהפסד של אנה אבל זה ממש לא תירוץ כי השחקנית שמולה עברה גם אותו מספר של משחקים והיא מגיעה למשחק בדיוק באותו מצב שאנה מגיעה אליו. אז התשובה שלי היא: כנראה שכן, אבל אין קשר לשחקן ישראלי או לא ישראלי, שחקן שלא רגיל לשחק כל כך הרבה ונגד שחקנים כל כך טובים, כשהו מגיע לטורניר כל כך גדול (96 שחקניות בטבלה אני חושבת) עם מספר רב של סיבובים, סביר להניח שהוא יתעייף במהרה, לפעמים זה ישפיע עליו יותר ולפעמים פחות, במקרה של אנה, הפעם זה ממש השפיע עליה.

הכוונה שלי היתה אחרת

ברור שאם אנה היתה עייפה אין לזה קשר להיות ישראלית, וכמו כן גם שחקניות אחרות עייפות. פשוט היא הציגה את זה כגורם להפסד, וזה "ישראלי" מדי לטעמי. וכמו שאני לא שומע טניסאי זר מתרץ הפסד בעייפות כך אני גם לא מצפה מאנה לתרץ את ההפסד בסיבה הטפשית הזו. ספורטאי צריך להכיר היטב את הגוף שלו ולדעת לחלק כוחות. זה מה שמבדיל ספורטאי לספורטאי גדול אדר מורג

hillly377

New member
לא תמיד....

לא תמיד ספורטאי יכול "לחשב" מראש ולחלק את הכוחות שלו ויש שלב שהוא לא יכול להרשות לעצמו לשמור כוחות לאחר כך כי אולי לא יהיה אחר כך אם הוא לא ינצל את מירב הכוחות באותו הרגע, הכוונה שלי היא שיכול להיות ששחקנית ברמה של אנה פשוט צריכה לנצל בכל משחק ומשחק את כל כוחותיה על מנת להתקדם בטורניר יוקרתי כזה ולכן בשלב מאוחר נגמר לה הכוח. וזה לאו טניסאים ישראלים מתרצים את ההפסדים שלהם עם הסברים כאלה, קודם כל אני לא חושבת שזה נחשב "תרוץ" זה פשוט אחד מהגורמים להפסד (ברור גם למי ששמע את מה שאנה אמרה וגם לאנה עצמה שלא רק העייפות שלה גרמה להפסד) ודבר שני לפעמים שחקן לא מסדר את לוח הזמנים שלו כמו שצריך און לא מחלק את הכוחות כמו שצריך (כפי שאמרת) וזה לאו דווקא דחקן ישראלי. מוניקה סלש לדוגמא, שכולנו יכולים להסכים שהיא ממש לא "סתם" ספורטאית לא תכננה טוב את לוח הזמנים שלה בתחילת השנה הזו, היא שיחקה בהמון טורנירים דבר שהוביל לכמה חצאי גמרים וכמה גמרים אבל לשום תואר והיא הודתה שהיא די תשושה וכנראה שלא תכננה נכון את לוח הזמנים שלה.

גם טניסאי לא ישראלי עייף ובכל זאת

תמיד יהיה את זה שיהיה פחות עייף מהאחרים אני מקווה שאנה תעבוד חזק על הכושר הגופני שלה אדר מורג

oren987

New member
זה ממש לא קשור לעייפות!!! ../images/Emo47.gif

אם לא שמתם לב - קיימת מגמה שתמיד חוזרת על עצמה! כאשר אנה מצליחה - היא תמיד מתראיינת, ומתפארת ומשוויצה - ומיד משחק אחר כך, היא מפסידה אותו!! כך קרה גם אחרי הזכיה שלה בשני הטורנירים באוקלנד ובקנברה - נתנה ראיונות לכולם - ומיד הפסידה בסיבוב הראשון באוסטרליה!! כנ"ל לגבי האינדיאן וולס. כל עוד היא שמרה על פרופיל נמוך והתרכזה במשחק - היא ניצחה. ברגע שהיא הדיחה את שונסי, הביטחון שלה עלה לשמים - והיא הפסידה!! הגיע הזמן - שידעו לקחת דברים בפרופורציות!! ולא לתת ראיונות - אלא רק בסוף הטורניר -- כך היא תהיה מרוכזת רק בטורניר ולא בשום דבר אחר!!! (ותשימו לב - שהמגמה הזו חוזרת - הרבה מאוד פעמים!!

רפי2002

New member
אז ככה:

לא רק בטניס...בכלל בספורט הישראלי....."המנטליות הישראלית".... אין לי מושג, כי אני לא מעורב בעניין הזה, אבל לפי מה שאומרים, הבעיה היא במתקני האימונים אצל הילדים, ברצינות של האימונים.... בכל מקרה, זה לא רק בטניס!

למעלה