על טעויות משלמים.

על טעויות משלמים.

בחדר לידה היא צרחה. הרופאים דחפו לתוכה אצבעות והגב הרג אותה, היא צרחה ונשמה ונשפה, לוחצת את ידה של האחות לצידה. בסוף שמעה את הצליל שהיה שווה את כל הכאב, צליל הבכי שלו. התינוק שלה. סוף סוף, התינוק שלה נולד. ברגעים האלו הכריחה את עצמה להיזכר בהתחלה, ביום שבו בדיקת השתן הייתה חיובית. היא נשכבה לאחור על המיטה, מביטה בפלא הזה שנייה שנלקח לרחיצה וניקוי, עוצמת עיניה ו... *** 8 וחצי חודשים קודם לכן הגיעה לעיר. לבדה, ללא משפחה. רק היא ועוברה שעדיין לא ידעה על קיומו. עזבה את משפחתה, עירה, חבריה, לאחר שהוצעה לה עבודה מבטיחה, עם אפשרות קידום בעיר הרחוקה הזו - אילת. בחששות רבים עזבה הכל ונסעה אחרי הקריירה שלה. יודעת שבגיל 30 היא לא רוצה משפחה, לא רוצה ילדים, אלא לפתח את הקריירה שלה. על גברים לא סמכה, ולא רצתה שום קשרים איתם. כל קשר שכזה חרט בליבה עוד חריץ, והיא ידעה שעוד חריצים כאלו וליבה יתפרק, נפשה לא יכלה לעמוד יותר בעומס השקרים, האכזבה והכאב שהעולם הגברי הקנה לה. כמעט שלוש שנים לפני שעברה לאילת לא יצאה עם מישהו. ממש בחודש האחרון, כשכבר ידעה על עזיבתה, פתאום קשריה איתו החלו להעמיק. היא לא הסתכלה עליו כגבר ולכן לא חששה ממנו. ידעה שאינטימיות לא תהייה כאן. הוא היה זקוק לה והם בילו שעות ארוכות בשיחות. במילים שלו עורר בה את הנימים העמוקים ביותר, אלו שכבר מזמן הייתה בטוחה ששקעו בתרדמת, עורר בה רגשות שלא זכרה שהיו קיימים בה. הם בילו יחד, בעיקר דיברו על עצמם, מגלים יותר ויותר דברים משותפים, נדהמים מהחיבור שיש בינהם, מבינים שהכל זמני כי היא עוזבת. כמה לילות לפני שעזבה, שכבו. היו אצלה בדירה, הכל מסביב ארגזים ושניהם יושבים במרכז וצוחקים, ולפתע האווירה נהייתה רצינית מאוד והוא נישק אותה, משם הדברים זרמו מהר מאוד והם מצאו את עצמם שוכבים על השטיח בביתה, בין חפציה הארוזים. היא לא האמינה שבגדה בעצמה כל כך ונכנסה איתו למצב כל כך אינטימי. מה קרה לה? מה עובר עליה? את הימים עד הנסיעה לאילת העבירה בהתחמקות ממנו ובהסתגרות בעצמה. איך עשתה את זה? אחרי לילות של בכי החליטה שהיא נוסעת לאילת. היא עוברת והיא חייבת להשאיר את זה מאחוריה. שבוע לאחר מכן כשהגיעה לאילת לא חשדה בכלום. הוא השתמש בקונדום והיא לא הרגישה שהיה לה דבר לחשוש ממנו, את ההתחלה החדשה שלה היא עשתה לגמרי בהדחקה. העלימה את הסיפור בינהם כלא היה. ואז גילתה שהיא בהריון. גם זה ממש במקרה. חודשיים אחרי המעבר, הייתה שקועה בתוך עבודתה, עדיין מסתגלת לעיר, למקום, לאנשים, פתאום הבינה שהיא לא זוכרת מתי לאחרונה קיבלה מחזור. את החששות ביטלה במהרה בתירוצי לחץ מהעבודה ומהמעבר אך על כל פנים החליטה לעשות בדיקות כלליות, לבדוק אם לא חסר לה ויטמינים או משהו כזה. לרופא הגיעה רגועה למדיי, ביקשה בדיקות מקיפות - כולסטרול, ויטמינים וכו', ובדרך ביקשה שגם יבדוק את עניין המחזור. תוך 3 ימים חזרו הבדיקות, והרופא החדש שלה ביקש שתגיע לקבל תוצאות, כמה שהיא הופתעה לשמוע שהיא בהריון. בדיקת אולטרה סאונד מהירה אישרה את היותה בתחילתו של החודש השלישי. היא יצאה מהרופא בהלם. בחלומות הכי פרועים שלה לא ציפתה להיכנס להריון מקרי שכזה בגיל 31. זה דבר שמתאים לגיל 16 חשבה, מה היא תעשה עכשיו עם הריון לא רצוי בגילה? ומה איתו? האם תספר לו? המחשבות ערפלו אותה והיא הרגישה סחרחורת, מה תעשה? הודיעה בעבודה על יום מחלה למחרת ונשכבה במיטה. שוב ושוב חייגה את מספרו וניתקה כל פעם מחדש. מה תגיד לו? אחרי חודש וחצי שלא דיברו כלל, מה תגיד? היי, זוכר אותי? אני בהריון.. ומה היא רוצה שהוא יעשה? האם באמת היא רוצה שיבוא לכאן? או ישכנע אותה לבוא אליו? האם היא בכלל רוצה לשמור את הילד? מה תעשה? היא הכינה לעצמה חלם חם, ונכנסה עם הכוס למיטה. זה היה הדבר הכי מרגיע שהיא מכירה, מלבד אלכוהול, ועד שלא תחליט מה היא עושה, היא לא מתקרבת לשתייה חריפה, גם ככה ההתחלה של העובר שלה גרועה, היא לא רוצה עוד יותר לדפוק לו את החיים.

-2-

לילה מטורף עבר עליה. ברגעים שהצליחה להירדם החלומות גרמו לה לנוע ולזוז מתוך שינה, היא התעוררה שטופת זיעה מנסה להיזכר על מה חלמה ללא הצלחה. בסוף הגיע הבוקר. האור ניסה לחדור דרך חריצי התריסים, משרטט קווים בתוך הבית. בשניות הראשונות התאוותה לשכוח את המידע החדש, אך ידה ליטפה את ביטנה באופן בלתי נשלט. ילד. שלי. ילד. היא לא תספר לו, ידעה. אין לה. הוא עסוק בחיים שלו, ושניהם ידעו שזה יהיה זמני. הוא בטח לא רוצה משהו שיקשור את חייו עם שלה עד סוף ימיהם, זו הייתה טעות. הערב שלהם היה כל כך טעות. איך תתמודד עם התזכורת לטעות הזו? היא לא יודעת אם היא רוצה משהו שיקשור את חייה עם חייו. הצורך בהחלטות מיידיות גרם לה להרים את השמיכה מעל הראש ולישון עוד כמה שעות. הפעם זכרה את חלומותיה. היא חלמה על ילדה קטנה שהיא מנדנדת בגינה, חלמה על אור ואהבה שנכנסים לחייה, בלי תנאים, בלי לעמוד בציפיות של מישהו, אלא רק בגלל שהיא – היא. היא התעוררה והסתכלה בשעון, בהלם היא ראתה שהשעה הייתה 6 בערב, כלומר היא ישנה 12 שעות רצופות. למחרת חזרה לעבודה. בהתחלה התלבטה אם לספר, אחר כך החליטה שאין סיבה והיא תתמודד עם זה בבוא היום. כיוון שבמילא הייתה שמנמנה לא חשבה שישמו לב להריון בזמן הקרוב וזה הקנה לה זמן התמודדות והחלטות בינה לבין עצמה. היא חזרה לשקוע בעבודה, דבר לא השתנה, כמעט. לאחרונה היא הרבתה לחלום חלומות על ילדים, כמה פעמים ביום העבירה את ידה על בטנה, מלטפת את עוברה הגדל, מבטיחה לו הבטחות, מבטיחה לעצמה. כמה אהבה היא תעניק לו. ידעה. הוא יהיה ילד מוגן. ילד בטוח. הוא יגדל בתוכה ויצמח ויהפוך את חייה הבודדים למלאים. הוא ילמד אותה אהבה. הוא יאהב אותה ללא תנאים, ללא התחייבות. היא תאהב אותו רק כי הוא – הוא. היא כבר אוהבת אותו. הרופא הראה לה אותו באולטרה סאונד והיא תלתה את התמונה הראשונה שלו על דלת המקרר. כל יום עברה דרך התמונה כמה פעמים מדברת אל התמונה, אליו בבטנה, מספרת לו שהיא מחכה לו. בחודש רביעי החליטה לספר למעבידיה על הריונה. החשש היה עצום, ומה תגיד? היא אינה נשואה. מאז שעברה לאילת לא יצרה קשרים חברתיים עם גברים, ובכלל לא הרבתה להסתובב במעגלים חברתיים של העבודה. איך תסביר זאת? בהתחלה חשבה לא להסביר. אחר כך ידעה שזה לא מציאותי, שהיא תצטרך לספק הסבר כלשהו לעניין ההיריון. בסוף החליטה על בנק הזרע. לא ניתן להוכיח זאת. בחשש רב נכנסה למשרדה של המנהלת שלה ואמרה שהיא בהריון. לאחר כמה שניות של דממה המנהלת קפצה ממקומה וניגשה לחבק אותה. המנהלת החלה בקריאות מזל טוב, והיא ניסתה להשתיק אותה. אחר כך שהרוחות נרגעו החלו השאלות באיזה חודש? היכן האב? יש אב? מה היא מתכננת לעשות? לאט הסבירה מה שיכלה, הלכה על גרסת בנק הזרע והפחד מלהזדקן לבד. אמרה שהיא מתכננת להמשיך בעבודה עד הרגע האחרון, ושהמנהלת לא תדאג, ההריון לא יפגע בעבודה כלל. המנהלת אמרה שהיא סומכת עלייה, וצריך אומץ בשביל לעשות דבר כזה לבד, והיא מאוד מעריכה את זה. היא בטוחה שהעבודה לא תיפגע, ואם יש משהו שהיא צריכה היא מוזמנת תמיד לפנות אליה. כשיצאה מחדר המנהלת נשמה לרווחה. עוד מכשול מאחוריה. החודשים עברו בבדיקות שגרתיות, עבודה, והכנות ללידה. מידי פעם היא ראתה עוד ועוד ציוד לתינוק אך התאפקה שלא לקנות כלום מחשש למזל רע. בעבודה כבר כולם ידעו, בטנה בלטה ולא ניתן היה להסתיר זאת. היא גם לא רצתה להסתיר, הייתה גאה בעובר שגדל בתוכה, בהריון הפתאומי הזה שנולד מכלום. *** היא פקחה את עיניה ישר לתוך עיניו הכחולות של תינוקה. האחות ביקשה ממנה לנסות להניק אותו והיא הסתכלה עליו יונק בשקיקה את החזה שלה, קטן כל כך. למי הוא דומה? לי? לא? מה אני אגיד לו שהוא ישאל מי זה אבא שלו? איך תתמודד עם השאלות? מהרגעים האלו היא חוששת. השאלות. מההסברים. מהדרישה להכיר את אביו. ומה תעשה? תשקר גם לו? תגיד לו שהוא נלקח מבנק הזרע? איך תביט בעיניו של ילדה ותשקר? היא בכה, פטמתה יצאה מפיו והיא מיהרה לכוון אותה שוב, מרגיעה אותו. שם, יש לו? שאלה האחות. שם. היא רצתה לקרוא לו על שם אביו. שיהיה משהו מחבר בינהם. אם לא בקשר אז לפחות בשם. אביו. מה תעשה איתו..

-3-

אחרי שלושה ימים השתחררה מבית החולים ביחד עם תינוקה. בעבודה שלחו זרי פרחים וחברותיה באו לבקר. היא לא יכלה לעזוב אותו אפילו לרגע אחד. הייתה יושבת ובוהה בו גם כשישן, מפחדת מכל דבר שיכול להתרחש, מכל דבר שיפגע בו. בסוף החליטה לקרוא לו על שם אביו. עומרי. חיים שלה. *** הוא היה בין 3. עומרי רץ עם חבריו בגן. תלתליו הבלונדינים מכסים את עיניו. עיניו כחולות גדולות. שפתיו משורטטות ענקיות. אין לו אבא. הוא היחיד בגן שאין לו אבא. בכלל בכלל אין לו אבא. לחלק מהילדים יש אבא שישן בבית אחר. ולחלק מהילדים יש שני אבאים. לו אין בכלל. יש לו רק אמא. *** הוא היה בן 7. התחיל כיתה א' השנה. הוא שאל את אמא שלו למה אין לו אבא כמו כולם? למה השיער שלה שחור ושלו צהוב? למה העיניים שלו כחולות ושלה חומות? תמיד ששאל העיניים שלה החלו לדמוע והוא מהר חיבק אותה, הוא לא ידע את התשובות לשאלות, אבל הוא לא רצה לצער אותה. *** הוא כבר שואל שאלות. ממש בקרוב תצטרך לספר לו, איך תתחמק עוד? הוא רק בן 7, אבל כל כך חכם, כל כך מבין. הוא רוצה לדעת וזו זכותו. איך תספר לו מי אביו? עליה להתקשר לעומרי. 8 שנים לאחר שברחה ממנו. נאלצה לאתר את מספר הטלפון וזה לקח כמה ימים. לבסוף איתרה, והתקשרה. כמעט קיוותה שלא תצליח. שלא תאלץ להתמודד עם העבר הזה שהיה מעליה כמו ענן שחור. 8 שנים. היא זוכרת את הערב היחיד שלהם ביחד. היא מורה. הוא תלמיד. היה בן 18 ששכבו. בסיום י"ב ממש רגע לפני שהתגייס לצבא. עכשיו הוא בן 26. בטח כבר באוניברסיטה. תמיד הוא היה חכם כזה. מצטיין בכיתתה. איך תבשר לו שהוא אבא? איך תתמודד עם המידע הזה, שהיא, עכשיו כבר מנהלת בית ספר, שכבה עם תלמיד? הרי היא תסיים את הקריירה שלה. איך ההורים לתלמידים שלא יוכלו לבטוח בה אם ידעו שבנה יחידה נולד ממערכת יחסים אסורה שכזו?? הוא היה כבר בן 18 ניסתה לנחם את עצמה אבל ידעה שזה לא עובד. בסופו של דבר היא הייתה המורה שלו והוא היה התלמיד שלה. והם שכבו. ועכשיו יש להם ילד. התקשרה אליו הביתה, אימו ענתה והופתעה לשמוע אותה, היא סיפרה שהיא חוזרת לביקור קצר בעיר ובבית ספר והייתה רוצה לשמוע מה שלום עומרי, מה הוא עושה. <הלוואי והוא בטיול בחו"ל> לא. אין לה מזל. אימו סיפרה בגאווה שהוא מסיים את התואר הראשון בכלכלה ומנהל עסקים. הוא גר לבד, היא רוצה את הטלפון? כן, היא תשמח לטלפון. עוד המשיכו לקשקש אבל ראשה כבר לא היה בשיחה. מיד כשניתקה התקשרה אליו. אם לא עכשיו לעולם לא יהיה לי אומץ חשבה. הוא הופתע לשמוע את קולה. בוודאי שיסכים להיפגש איתה. קבעו למחרת בבית קפה. הוא בן 26. היא בת 38. שני זרים. האם תזהה אותו? השאירה את בנה עם חברה ונסעה לעיר מגוריה. הגיעה לבית הקפה חצי שעה לפני המועד, והזמינה הפוך. אחר כך ביטלה והזמינה לימונדה. גם ככה לא יכלה לסבול את הלחץ ולא רצתה להוסיף גם קפאין לגופה. האם תזהה אותו? הוא נכנס. והיא ראתה את בנה. תלתלים צהובים, עיניים כחולות ענקיות, פה משורטט. ליבה החמיץ פעימה. איך תספר לו עכשיו? איך תהרוס את כל עולמו? הוא חיבק אותה, כולו התלהבות וחיוכים למראיה. הוא בן 26, מה היא עושה? האם היא באמת יכולה לספר לו שהוא אבא?

-4-

החלו לדבר, מה נשמע, מה שלומם, הוא סיפר שהוא מסיים את התואר, שהיה קשה אבל הוא חיכה לרגעים האלו כבר שלוש שנים. שהייתה לו חברה אבל הם נפרדו. שהוא חשב עליה המון אחרי שהלכה. שהיא הייתה הראשונה שלו. שהוא אהב אותה כל השנה בה הייתה מורה שלו, שהיה חולם עליה בלילה. חיוך ביישני, אפילו הדרך בה הוא מסיט את שערו מפניו דומה לדרך בה בנה עושה זאת. שמה לב שהוא מכרסם את הכפית אחרי שערבב את הקפה. גם עומרי עושה זאת. איך תספר לו? איך תוכל למוטט את עולמו. היא שתקה והקשיבה לו מספר את מעלליו בשמונה השנים האחרונות. היא שתקה ורק קלטה את כל הניואנסים הקטנים שבנה ירש ממנו. בסוף הוא ביקש שתספר מה קורה אצלה. יש לי בן, היא אמרה. התחתנת סוף סוף? הייתי בטוח שלא תתחתני אף פעם. לא, בעצם ידעתי שמתישהו תתחתני, סתם קיוויתי שתחכי לי. מי בר המזל? אני לא נשואה. יש לך ילד מחוץ לנישואים? צחק. לא חשבתי שאת הטיפוס. אילת שיחררה אותך. יש לי ילד. קוראים לו עומרי. היא הסתכלה עליו, ושלפה את תמונתו של בנה מארנקה. הוא הסתכל וישר זיהה. הוא ידע. הוא הביט בה. והביט בתמונה. עומרי? ככה קראת לו? הוא שלי? היא שתקה. הוא שלי? הוא הרים את הקול וגרם לראשים להסתובב בבית הקפה. כן לחשה. הוא קם במהירות, כיסאו נופל, עמד מעליה והביט בה ואז יצא מבית הקפה. היא שתקה. הדמעות חנקו את גרונה, והיא פחדה שאם תקרא לו כל מה שייצא מתוכה זה קול עמום והמון המון דמעות. חמש דקות לאחר מכן ביקשה חשבון ויצאה משם. בקושי נשמה עד שהגיעה לרכבה, נכנסה, נעלה את הדלתות פרצה בבכי. מה תעשה עכשיו? עליה לחזור לבנה ולספר לו. מה תספר לו? שאבא שלו חושב שהיא הרסה לו את החיים, בצדק? אחרי כמה דקות היא יצאה מהחניה ומייד בלמה. הוא עמד מולה. בשתיקה הוא נכנס לרכב והיא חזרה אחרונה וחנתה בשנית. אני מצטערת, אמרה. אני כל כך מצטערת. הוא פשוט שואל המון שאלות ואני כבר לא יכולה להסתיר. הוא שתק. עומרי, לא ידעתי איך לספר לך. לא ידעתי מה להגיד. מה שעשינו אז לא היה בסדר. אני הייתי המורה שלך. אתה התלמיד שלי. זה לא היה בסדר! היא צעקה כבר, בייאוש. דמעותיה זורמות בלי להפסיק והיא כבר לא טרחה למחות. היא הביטה בו, יושב עם ראשו מושפל. שותק. התאוותה ללטף את ראשו, ממש כמו שליטפה את ראשה של בנה כשהיה עצוב. ליבה נקרע בתוכה. קחי אותי אליו. הוא אמר את זה כל כך בשקט שהיא חשבה שהיא לא שמעה טוב. קחי אותו אליו! צעק. עכשיו? אנחנו גרים באילת עומרי, זה כמה שעות נסיעה. כן, עכשיו. היא יצאה שוב מהחניה, והחלה לנסוע. בהתחלה שתקו ואז החלה לדבר. סיפרה על בנה הקטן, עומרי. על מה שהוא עושה, איך הוא מגיב שכואב לו, איך הוא רץ משמחה בבית, איך הוא אוהב לקפוץ על המיטה ומה הסיפור האהוב עליו. אלו מחלות היו לו עד עכשיו, מה הם עושים ביחד. היא סיפרה וסיפרה וסיפרה ובלי להרגיש עברו כבר את באר שבע. בכביש הערבה הוא נהג ואת רובו העבירו בשתיקה. היא חשבה איך תספר לבנה על אביו. מה תגיד? איך פתאום תופיע עם הגבר הזה שזהה לגמרי לבנה? הם הגיעו. הורידה אותו בבית קפה ליד דירתה, וביקשה שיחכה שם. שקודם כל היא צריכה לדבר עם בנה לבד. התקשרה לחברתה וביקשה שתוריד את עומרי למטה ואספה אותו. אחרי ששמעה איך עבר עליו היום אמרה לו שיהא צריכה לספר לו משהו חשוב. אני יודעת שאתה רוצה לדעת מי אבא שלך. הוא הסתכל עליו ועינייו גדולות גדולות. היא יכולה לטבוע בהם. בנה שלה. כמה שהיא אוהבת אותו. היא חייבת לספר, היא חייבת להגיד לפני שתיכנע לפחד. קוראים לו גם עומרי. קראתי לך על שמו. הוא כאן והוא רוצה לפגוש אותך. אתה רוצה לפגוש אותו? הוא הנהן. הילד שלה כל כך חכם. מה היא עושה לו? מה היא עושה לשניהם? היא נסעה לבית הקפה והוציאה את בנה מהרכב. יד ביד הלכו לכיוון אביו. היא הושיבה את בנה בכיסא, והם הסתכלו אחד על השני. יש לנו אותו שיער צהוב. בנה אמר. היא חייכה, דמעות חונקות אותה. כן, אמר עומרי, אביו. אותו שיער צהוב, גם אותם עיניים. היא הזמינה להם שתייה, והסתכלה איך בנה שותה מילשייק שוקולד, מלקלק את הקשית כמו שעומרי עשה קודם לכן. איך תסביר את זה לעולם? מה תעשה? בנתיים שתקה. מסתכלת על שני העומרי של חייה, בנה ואביו. על טעויות משלמים. עכשיו תורי לשלם.

רעוּת

New member
../images/Emo91.gif אהבתי..

הסיפורים שלך יפים
(דובשה תקנאי! מצאתי לך תחליף
)

רעוּת

New member
לא, נו ../images/Emo7.gif תמיד אשמור לך אמונים, זאת היתה

פסיכולוגיה הפוכה!!!!!! (אבל זה מגניב שיש עוד אנשים שכותבים סיפורים יפים
לזה התכוונתי
)

דוVשה

New member
בהחלט,

יש עוד הרבה =] זה עושה לי מוי כייף לקרוא. ופסיכולוגיה הפוכה לא עושה לך טוב... אולי תשקלי שוב מה את הולכת ללמוד....

מיכל..~

New member
../images/Emo20.gif

אליעסטור, שוב מישהו קטין עם בחורה מבוגרת? :) כרגיל, כתיבה זורמת וסיפור שכייף לקרוא [מבחינת הכתיבה התוכן פחות כייפי..] כייף שחזרת לכתוב

למעלה