M i k e s F a n
New member
"על טעם ועל ריח" אין מה להתווכח../images/Emo71.gif
בשנות ה 70' נקלעה N.B.C, שהייתה הרשת הותיקה והגדולה ביותר לצרות כשהיא לא מצליחה לייצר להיטים, בעיקר בתחום קומדיות המצבים. הנפילה למקום האחרון הביאה את הרשת לפנות למפיק נורמן ליר שהיה אחראי על ההצלחות הגדולות של סי.בי.אס כמו "הכל נשאר במשפחה", "משפחת ג'פרסון", "מוד" ועוד סדרות רבות אחרות.
ליר הציע לרשת את התסריט של הסדרה והם אהבו אותו כל כך שאישרו אותו לשידור בלי לצלם פיילוט. הרעיון לסדרה התגבש מהשחקנים הראשיים. את גארי קולמן הכיר ליר כהשתתף בפיילוט לסדרה שניסה להפיק. הסדרה לא נרכשה לשידור אך ליר זיהה את הפוטנציאל והחליט להביא את קולמן לתודעת הציבור ע"י הכנסתו לתפקידי אורח בסדרות אחרות שלו כמו "משפחת ג'פרסון" ו"זמנים טובים".
שחקן נוסף שליר חשב שיוכל להצליח בסדרה משלו היה קונרד ביין הקנדי ששיחק בסדרה אחרת של ליר, "מוד". הרעיון לסדרה היה לצוות את שני השחקנים כשביין מגלם איש עשיר שגר ב"האסטינג און האדסון" אשר מחליט לאמץ ילד שחור מהגטו בהארלם, השם שנבחר היה "45 דקות מהארלם". ביין צורף לצוות הפיתוח וביחד הם שינו את הנוסחה כך שלקולמן צורף אח ואילו ביין יעבור להתגורר בפארק אווניו שבעיר וגם אליו צורפה בת עשרה ועוזרת בית. לתפקיד האח לוהק השחקן הצעיר טוד ברידג'ס שהספיק להופיע בתפקידי אורח בסדרות כמו "ברני מילר", "בית קטן בערבה" ו"משפחת וולטון" ו "שורשים". סיפור המסגרת היה על פיליפ דרמונט שהיה אלמן, עשיר ועם בת אחת בשם קימברלי. עוזרת הבית שלו חלתה ונפטרה והוא מאמץ את שני ילדיה, ארנולד בן ה-8 ווויליס בן ה-12, לאחר הבטחה שנתן לה לפני מותה. המעבר של הילדים היה קל יחסית ובסידרה כולה שררה אווירת אהבה אחת גדולה כשדרמונד מקבל בברכה וללא כל הסתייגות את הילדים ומציג אותם בלי בעיות כבנים שלו. גם בתו, קימברלי (דנה פלאטו), מקבלת בסה"כ .את כל העניין הזה בקלות רבה וכולם משתלבים יפה ביחד כמשפחה אוהבת. אליהם מצטרפת העוזרת החדשה גב' עדנה גארט (שהחליפה את אימם של שני הילדים אך סוגיה בעייתית זו לא עולה בסדרה) שגם היא מעין חלק מהמשפחה. הסדרה זכתה להצלחה יפה מאוד כשגארי קולמן הופך לכוכב הגדול שלה בזכות המשחק הקומי המשובח ועם משפט המפתח הפופולרי שלו "Whatchoo talkin' 'bout, Willis?" אותו היה אומר לאחיו במבט כעוס.
עוד סימן היכר בולט של קולמן היה גובהו הנמוך שנגרם עקב מחלת כליות מולדת ממנה סבל כשמערכת החיסון שלו גרמה להרס הכליות, המחלה היא שגרמה לעצירת הגביהה שלו. עקב המחלה הוא עבר גם שתי השתלות כליה, האחת ב1973 והשניה ב 1984, אך עד היום בוא זקוק לדיאליזה בכדי לחיות.
השינוי הראשון בסדרה קרה כבר בתום העונה הראשונה כששארלוט ריי, שגילמה את גב' גארט העוזרת, קיבלה סדרת ספין-אוף משלה בשם "עובדות החיים" בה היא הופכת להיות אם הבית בבי"ס היוקרטי איסטלנד לבנות. היא הוחלפה ע"י אדלייד כקשישה הזעפנית אך זו הוחלפה במהרה ע"י פרל גאלגר החייכנית (שגולמה ע"י מרי ג'ו קאטלט) שנשארה עם המשפחה עד הסוף.
כמו כל סדרה גם זו נסבה סביב הבעיות המשפחתיות השונות כמו לימודים, חברות וחברים, בעיות תשומת לב וכו'. גם גובהו של ארנולד היווה נושא מרכזי בכמה פרקים, בעיקר בעונות מאוחרות יותר כשהפרשי הגובה בינו ובין שאר בני המשתתפים הצעירים (כמו אחיו) הפכו לבולטים.
ההצלחה של הסדרה הביאה עמה דרישה של קולמן להעלאה משמעותית בשכר.
קולמן, שהיה הכוכב של הסדרה, קיבל 1600 דולר לפרק כך שהדרישה הייתה הגיונית. בעצת הסוכן הוא לא הגיע לצילומים ובמהרה קיבל את ההעלאה המבוקשת ל 30,000 דולר לפרק. בהמשך חזר על התרגיל שוב כש ב 1982 הצילומים החלו בלעדיו אך לבסוף הועלה שכרו ל 50,000.
בעונה האחרונה עמד כבר שכרו על 80,000 דולר לפרק, מכל זה לא נשאר היום לקולמן גרוש. שאר השחקנים הרוויחו בין 15-25 אלף לפרק. כשהסדרה החלה לאבד גובה הוחלט, כמובן, להכניס שינוי משמעותי. לאחר נסיונות שידוך רבים מצד כולם פיליפ דרמונד מצא אהבה חדשה בדמותה של מגי מקקיני מדריכת כושר בעלת תוכנית טלוויזיה מצליחה. הם התחתנו ומגי עברה לגור בבית דרמונד ביחד עם בנה הג'ינג'י סאם. סאם הצעיר וקטן הקומה איפשר לארנולד לשמש סוף סוף בתפקיד האח הגדול.
לאחר התוספת של האישה החדשה ובנה בסוף העונה השישית הוחלט בעונה השביעית שהגיע הזמן להפרד מקימברלי שסיימה תיכון ונשלחה ללמוד בפריס.
השינוי האחרון שבוצע בעונה השמינית והאחרונה היה להחליף את דיקסי קרטר, השחקנית שגילמה את מגי, בשחקנית חדשה בשם מרי אן מובלי. לשחקנית החדשה לא נשאר זמן רב להתרגל לתפקיד מכיוון שהסדרה התדרדרה למקום 75 במדד נילסן ורשת אן.בי.סי, שכבר נהנתה מהצלחות גדולות אחרות כמו "קוסבי" ו"קשרי משפחה" החליטה להפסיק את הסדרה. שמונה העונות ששודרו נחשבו להצלחה, אם כי מעולם לא הגיעו לראש הדירוג. הסדרה עמדה בד"כ במקומות 20-30 כשבשיאה הייתה במקום ה 17 בדירוג.
המשך בהודעה הבאה...
בשנות ה 70' נקלעה N.B.C, שהייתה הרשת הותיקה והגדולה ביותר לצרות כשהיא לא מצליחה לייצר להיטים, בעיקר בתחום קומדיות המצבים. הנפילה למקום האחרון הביאה את הרשת לפנות למפיק נורמן ליר שהיה אחראי על ההצלחות הגדולות של סי.בי.אס כמו "הכל נשאר במשפחה", "משפחת ג'פרסון", "מוד" ועוד סדרות רבות אחרות.