על טרי פראצ'ט ופנטזיה סאטירית.

Ophel McNeil

New member
על טרי פראצ'ט ופנטזיה סאטירית. ../images/Emo13.gif

שלום, יש לי כמה שאלות, ואני מקווה שתוכלו לעזור לי איתן. קודם כל - כמה ספרים יש בסדרת עולם הדיסק (באנגלית)? אחרי חיפוש ארוך למדי בגוגל הגעתי ל"בערך 30", ובאופן יותר מדויק אבל פחות בטוח - 33. מישהו יודע את המספר המדויק והבטוח של הספרים שיצאו? דבר שני - כמה מן הספרים בסדרה תורגמו לעברית? חיפוש בנט ובאי-בוק העלה רשימה של בסביבות ה11 ספרים, אבל חסרים שם ספרים שתורגמו לעברית כמו צבע הכשף, אז אני לא בטוחה במהימנות הרשימה. דבר שני, למישהו יש מאמרים (באנגלית) על טרי פראצ'ט (בעיקר סגנון הכתיבה שלו) או על פנטזיה סאטירית? תודה מראש, יערה.

ויימס

New member
אני יכולה להגיד לך בוודאות שאלו

הספרים שתורגמו, בכל הנוגע לשאר השאלות איני יודעת: the colour of magic -צבע הכשף the light fantastic -אור מופלא equal rites - פולחני כשף mort -תרועת מוות sourcery - מעשי קסמים wyrd sisters -אחיות הגורל pyramids -פירמידות !guards! guards - שומרים! שומרים! moving pictures - ראינוע reaper man -איש הקציר witches abroad -מכשפות בחו"ל ...דרך אגב, איך הולך עם התרגום?

Ophel McNeil

New member
התרגום הולך אחלה. ../images/Emo3.gif

למרות שאתם הולכים לצלוב אותי, כיוון שאני ככל הנראה אתרגם את rincewind ל"שתפרוח" (או להבדיל, סטפרוח). אבל יש לזה הסבר, באמת.

ויימס

New member
הממ.. לא רעיון טוב (שטפרוח)

אני יודעת למה, בגלל לאוולוס, אבל אם הייתי את הייתי משאירה סתמרוח ומפרשת את לאוולוס כמשהו יותר קרוב לסתמרוח (סותם הרוחות? חוסם הרוחות?) כל עוד הרוח נשארת, זה בסדר... הנקודה היא, יותר הגיוני לשנות את שמו של לאוולוס בהתאם לשמו של סתמרוח, ולא להיפך, לא?

Maladict

New member
אתר לכינרת

יש למישהו מושג אאם יש אתר להוצאת כנרת? ההוצאה שמוציאה את טרי בעברית למי שלא יודע

Athaclena

New member
31 ספרים מהסדרה (ואחד בדרך)

ועוד ספרים נלווים - ספר מתכונים, מפות, ספרי מדע וכד'. ואין לי מושג אם זה מה שאת מחפשת, אבל זה עמוד המאמרים בl-space. בהצלחה!

Athaclena

New member
נצל"ש לbearhelm

מה קורה עם התמונות שסרקתי? איך אתה רוצה אותן (אפויות, צלויות או מבושלות)?

Athaclena

New member
קיבלתי רק חצי מהSMS שלך

אולי בגלל המכשיר המעצבן. בכל מקרה, אולי תכתוב פה במקום?

למעלה