על יזימת קומיקס-סטריפ מקורי

ננסק

New member
על יזימת קומיקס-סטריפ מקורי ../images/Emo77.gif

אני מסתובב בפורום כמה זמן, ושמתי לב שכולם פה עוסקים בקומיקס. הבחנה מדהימה, הא?... אלא שאני מתכוון לפן הספציפי של המדיה הזאת, שהוא הציור ת´כלס. אין פה דיבור רציני על איכות דמויות, סטורי-בורד, בימוי, רעיונות, סטריפים... כל ההפקה שמסביב לציור עצמו. מדי פעם מישהו מעלה איזו הערה בנושא. לי לא היתה ברירה אלא להתעסק יותר בנושאים האלה (האנושות ממשיכה להתקיים רק מכיוון שאני חוסך ממנה את יכולותי המחרידות בציור). אני מטורף חצי פנטי לרעיונות ועולמות חדשים. תיארתי לעצמי שאני לא היחיד, ושכשאני אגיע לפורום שכזה עם רעיון לסטריפ, אני אהיה רק עוד בחור אחד בים של יזמי קומיקס צעירים וחסרי מעוף. לשמחתי, לא! אז נגיע לביזנס: יש לי רעיון (שלדעתי הוא מוצלח, כמובן), לסטריפ קומי שעוסק במשחקי תפקידים מנקודת מבטה של הדמות הבדיונית, באופן פארודי והומוריסטי. משהו כמו Yamara המצויין, למכירים מביניכם, רק מקורי ועם דמויות ודגש שונים. כרגע אני רואה אותו כסטריפ חד-שבועי לאתר או מגזין "דימונס". הרעיון קיים כבר מספר שנים, אז היה לי זמן לפתח אותו, והוא רק אחד מני רבים. הוא עוסק בדמות מאוד מרכזית שלי בשם אריקה, שמשום מה מצאתי שאני תמיד שם אותה בתור ה- Arch-villan של כל סיפור שלי. היא תמיד עומדת מאחורי המזימה, בסופו של דבר. איך היא הגיעה לשם? איך היא נמצאת בכל כך הרבה מימדים שונים? מאיפה היא באה, ואיך היא עלתה לגדולה שכזו? הקומיקס עוסק בה כשהיא עוד היתה קוסמת דרגה 5 של AD&D, מצב עצוב לכל הדיעות, והוא נקרא "אריקה עוד תשתלט על העולם". הרעיון הוא להציג את חייה וחוויותיה של מגלומנטית רצינית להחריד בדיעותיה, שכולם יודעים שהיא באמת תשתלט על העולם (ויותר), אבל רק -בסופו של דבר-. כרגע, המצב לא משהו. הרעיון קיים כבר זמן רב, כמו שאמרתי, ותמיד ניסיתי להרים אותו. בימים האחרונים החלטתי לנסות יותר, וכך גיליתי את הפורום הזה. אולי "ארינאה" הכניסו לי לראש שהגיע הזמן לפתח קצת קומיקס בארץ, ויש מחסור חמור גם בסטריפים. אין תמורה, אין כסף, אין אפילו פידבק אוהד (הקהל הישראלי שתקן ולא טורח להגיב). אבל זה לא הרבה עבודת ציור, ויהיה מגניב, אני מבטיח. אודישנים יתרחשו באמפי תיאטרון "ווהל" בתל-אביב, יש להביא איתכם תיק עבודות ותעודה מוסמכת מבית ספר גבוה לאומנות הציור. או שסתם תשלחו לי אימייל, איך שבא לכם.

*GormE*

New member
אני חושבת שיש הרבה יותר בקומיקס

מלבד ציור, שאני מציירת אני הבמאית השחקנית התפאורנית התיאורנית והכותבת אבל הרעיון לא נראה לי מעניין כל כך... קוסמולוגיה לא עושה לי את זה. אבל תעודה מוסמכת מבית ספר גבוה לאמנות..? לא נסחפת...?

ננסק

New member
לוקחים אותי קשה...

לא אמרתי שאתם מדברים -רק- על ציורים! אני משוכנע שכולם פה חושבים על כל מה שקומיקס אומר. פשוט הבעתי פליאה מכך שאף אחד לא מדבר על זה בפורום! וברור שדיברתי בהומור... בואנ´ה, אל תקחי קשה.
זה בסך הכל רעיון נחמד שיש לי, ואני רוצה מישהו שיעבוד איתי עליו. אולי קצת התפלצנתי בהודעה הראשונה, ואני מצטער על זה. בעקבות מבול הודעות האימייל שלי, אני מבין שההתעניינות בפרוייקטצ´יק שלי שואפת לאפס. טוב, חבל.

chatenoire

New member
דברים אחרים חוץ מציור

הרבה יותר קל להעלות ציורים ולדבר עליהם, כי הם מוחשיים יותר. אם מישהו יעלה עמוד קומיקס אני משוכנעת שיתפתח דיון על עימוד, דינמיקה, פרספקטיבה ומה לא. רוב האנשים בפורום מציירים יותר פינ-אפים ופחות עמודי רצף, היות וחלקם בשלבי לימוד והרבה מהם (כמה כבר יש?..) סתם רוצים לצייר; הרי מובן שפינ-אפ קל ונחמד יותר לציור מאשר להתחיל להתעסק עם תסריטים ומלל ועימוד וכל זה. היו כמה הודעות עם עמודי קומיקס ממש, לאחת מהן לא יצא לי להגיב לצערי והיא כבר עברה עמוד, ובשניה התפתח דיון קצר. אבל אם אנחנו כבר בנושא, הנה עמוד מתוך קומיקס שעבדתי עליו שנה שעברה; אני מאמינה שרוב האנשים כאן כבר ראו אותו, אבל מי שלא (או מי שהחליט שהוא נגמר בעמוד 20) מוזמן להכנס לאתר המשופצר שלי, http://www.geocities.com/chatenoire. בקשר לפרוייקט שלך, הוא נשמע מעניין וחביב, אבל אני עסוקה עד מעל לראש ממש עד יום הגיוס והרבה אחריו, אז אני בחוץ. בהצלחה עם מציאת אמנים, אולי כדאי להציץ גם בפורום אנימנגה.

ננסק

New member
תגובה לעניין, אבל

כן, טוב, בגלל כל עיסוקייך לאחרונה, מראש לא חשבתי שתוכלי...
אבל אני שמח שאת מוצאת את זה לפחות מעניין. אני לא רוצה להיכנס לדיון על מהות הפורום, באמת שאין לי טענות. יש מישהו מעוניין בבלגן שלי? אני לא הולך לאנימנגה, זה לא הסגנון שאני רוצה.

למעלה