על יחסים בין הומואים ולסביות בקהילה

אופק L

New member
על יחסים בין הומואים ולסביות בקהילה

החודש בזמן הוורוד יש מאמר יפה מאוד של גדי ששון על היחסים בין הומואים ולסביות והעובדה שצד אחד לא סובל את הצד השני. הלסביות בטוחות שכל ההומואים רודפים אחרי פאלים (איברי מין זכריים) ומגיבים רק כשמשמיעים להם מקצבי האוס. ההומואים בטוחים שכל הלסביות שעירות, לא מבינות באופנה וחובבות אופנועים. מניסיון אני יכול להגיד שרוב הדברים שנכתבו נכונים - יש דיעות קדומות גם בתוך הקהילה שלנו. עובדה היא שרוב הבחורות בפורום הזה הן סטרייטיות שמחפשות הומואים בתור חברים הכי טובים, עובדה היא שאין בקושי גברים סטרייטים עם חברות לסביות שכן יש להן איזו שהיא רתיעה מהמין הגברי (הלסביות היחידות שאני מכיר הן דרך חברות משותפות, אף אחת מהן לא הכרתי בגוף ראשון). מה אתם חושבים בנושא? בתור הומואים? בתור לסביות?

MARMELAD

New member
יש בעיה. אין מה לאמר.

אנחנו שונים. לכל אחת מהקבוצות יש את צורת החשיבה שלה, מקומות בילוי שונים, צורת בילוי שונה אפילו, התייחסות אחרת לנושא הזוגיות, התייחסות אחרת לחיים בכלל. אבל. אנחנו אחים. אחים, ממש ככה. אנחנו חולקים בסך הכל "משא" משותף. גם הבנים וגם הבנות מבינינו אוהבים את בני מיננו, ונתקלים במליון דעות קדומות בגלל זה. נורא קל לבוא ולאמר שלהיות לסבית זה יותר פשוט כי "החברה מקבלת יותר בקלות לסביות". אני לא קונה את זה. דווקא החברות הלסביות שלי הן לא מאלה שהחברה מקבלת ב"קלות". למה? כי הן לא לובשות שמלות, כי הן מסתפרות קצר. כי הנוכחות שלהן מאיימת על החברה הגברית בעיקרה שאנחנו חיים בה. הן מהוות "תחרות" בעיניי הגברים הסטרייטים, וזה גורם להם לזלזל בהן. אז אני והחברות הלסביות שלי כמו גם החברים ההומואים שלי כולנו גוש אחד, שכל יום נלחם בכל הדעות הקדומות האלו. ואם לא היינו חברים, ולא היינו קבוצה, אז היה לנו פחות כוח. אני בגישה שכל אירגוני ההומואים והלסביות צריכים להתאחד לארגון גג, לאו דווקא האגודה. ושהארגון הזה יטפל בכל מה שקשור לזכויות ההומואים והלסביות. הלסביות רוצות יותר תשומת לב לפוליטיקה ? ארגון הלסביות יכול לטפל בכך. ההומואים רוצים אנא עארף מה שהם רוצים? ארגון ההומואים יטפל בכך. אבל בכל מה שקשור בנישואים חד מיניים, הזכות ללדת ולגדל ילדים עם בן/בת זוג, מצעדי גאווה וראווה, זכויות ידועים בציבור, פרסום ויחסי ציבור - ארגון גג אחד ומקיף. עד כאן. MARMELAD

אופק L

New member
הקטע של לסביות מקובל בחברה

הסטרייטית רק אם הן נשיות וחמודות ונראות בול כמו הנשים האלה בערוץ הפלייבוי. לעומת זאת גייז גברים מקבלים נשים סטרייטיות ללא שום קשר למראה החיצוני. יש לי ידידות מלאות, נמוכות, ובכלל אני מתייחס רק לפנימיות ולאנשים שאני חושב שהם מתאימים לי מבחינת חוש ההומור והרגישות - כך רוב האנשים בסביבה שלי. אני מאוד מקווה שלפורום הזה יהיה רייטינג גבוה גם בקהילה הלסבית
ונוכל לערוך דיונים מעניינים עם נציגות מהצד שלהן

SC

New member
כמה חבל

שבתוך הקהילה שלנו יש דברים כאלה. אז איך אנחנו יכולים לדרוש הכרה וזכויות כשאנחנו בעלי דעות קדומות בתוכנו ? שמעתי הרבה הומואים שאומרים שיש להם פחד מהלסביות והם דיברו עליהן במן ריחוק מסויים. אני באופן אישי לא מכיר אף לסבית,לא הייתי מתנגד שיהיו לי חברות לסביות, זה בכלל לא חשוב מה הן, הן קודם כל בני אדם ובלה בלה בלה. אין לי בעיה איתן ואף פעם לא חשבתי על מה שהועלה כאן, מבחינתי אנחנו כאחד. דרך אגב, לאחרונה יש כתבות מאוד מעניינות בזמן הוורוד.

MARMELAD

New member
זה קרה בגלל ש...

מישהו שם למעלה סופסוף הבין שלא מעניינות אותי בתור הומו כתבות שלמות על ראשי הקהילה והמאבקים הפנימיים ביניהם... הייתה תקופה שכל המגזין דיבר על מיכל עדן VS שבי גטניו VS ליאור מנצ´ר וכו´... והיום לשמחתי יש כתבות על הדברים שכן מעניינים אותי: בילויים דמויות מפתח - גילה גולדשטיין, ההיא שהקימה את קל"ף (שכחתי את שמה) סיפורים דעות וטוב שכך. ומצד שני הגיע ה"קשת" שהפך ממש לעיתון. ובו יש כתבות על כל הנושא הפוליטי ולשם זה באמת מתאים. הזמן - מגזין הקשת - עיתון וטוב שיש לנו את שניהם.

באמת יש הרבה סטיגמות...

למשל שכל הלסביות בוצ´ות ושהומואים רואים אותי הם חושבים שאני לא מבינה כלום שאני לא באמת לסבית.... וזה בולשיט! כנ"ל להומואים הם חייבים להיות עדינים(בעיני החברה) ונראים נשיים כאלה. וזה ממש לא נכון! נמאס מהסטיגמות ובכלל יש עויינות בין הומואים ללסביות באיזשהוא מקום. נראה כאלו יש איזושהיא תחרותיות בין השניים ואין לי ממש מושג למה. אבל תראו, תמיד יש את הכלל ויש גם את היוצא מהכלל ויש גם המון אחווה וכיף בין השניים ואני מקווה שזה רק מה שיהיה, כי עוינות יותר ממה שיש כבר בארץ הזאת אנחנו לא צריכים גם בתוכינו, בתוך הקהילה. אז תחשבו על זה אנשים.

למעלה