על יחסי עבודה ועל גבולות

על יחסי עבודה ועל גבולות

בחורה נחמדה שיתפה בפורום שכן בסוגיה שנתקלה בה במקום עבודתה, ובתחושה האישית שלה לגבי הנושא הזה. סיכום קצר: מדובר בבחורה "פתוחה" שאוהבת לשתף ולהתעניין, ובמקום העבודה שלה אנשים פחות מתחברים לגישה שלה ואחת הקולגות יידעה אותה שאנשים חושבים שהיא חסרת טאקט ונכנסת יותר מדי לחיים הפרטיים של האנשים, והיא קצת מתקשה להבין איך אנשים לא מתחברים לגישה הזאת ומעדיפים "לחיות בבועה הפרטית שלהם".

אני התחברתי לסיפור שלה בתור מי שהייתה בצד השני - עבדתי בעבר עם קולגה או שתיים שנהגו בצורה כזאת ויצרו באופן קבוע תחושה לא נעימה עם החטטנות והחקירות שלהם. בכל מקום שעבדתי בו הייתי ביחסים טובים עם רוב העובדים, כולל יחסים חבריים שחלקם נשארו עד היום, אבל מצב בו במהלך העבודה אני נחקרת על דברים שלא ממש רלוונטיים (לדעתי) כמו העיסוק ומצבם הכלכלי של ההורים שלי, כמו מי מימן לי את שכ"ל באוניברסיטה, כמה שכ"ד אני משלמת, עם מי אני עושה סקס וכמה (אמיתי לגמרי) וכל זה באופן פומבי - כולל המקרה האחרון שהשאיר את הנוכחות דיי מזועזעות. ותיקי הפורום בוודאי זוכרים סיפורים שלי על קולגת עבר שחירפנה את כל הסובבים עם החקירות החטטניות שלה שהתחילו עוד ביומה הראשון במקום - כששבועיים לאחר מכן היא שוחחה עם הבוס ואמרה שרוצה לעזוב כי מרגישה שלא משתלבת חברתית ושאנשים לא נחמדים אליה... מקרה אחר קרה לי עם מתנדבת שלי שנהגה לשאול אותי שאלות אישיות וחסרות טאקט בקול רם לפני אנשי צוות ומתנדבים אחרים, ו/או להעיר הערות לא במקום, וכשהערתי לה על זה היא לא הבינה מה אני רוצה ממנה וטענה שהיא אדם פתוח, שהיא חשבה שאנחנו בקשר ידידותי שמאפשר שיחות אישיות ושהמטרה שלה הייתה בעיקר להחמיא ולכן זה נאמר מול כולם (קטע ממש לא ברור).

מה דעתכם בנושא? איך אתם נוהגים במקום העבודה שלכם? יש לכם סיפורים על קולגות שלא הבינו את הגבולות המקובלים?

a wild rose

New member
קראתי את הדיון

ויצא לי להיתקל בהודעה שלה גם בפורום אחר ולראות תגובות ואת התגובות שלה לתגובות. נראה שהיא מסוג האנשים שלא מודעים לגבולות ולמה הם קיימים, ולפי התגובות שלה בהמשך גם להסביר לה לא יעזור כי מבחינתה זה או לדבר בצורה הכי פתוחה שיש או להיות לא חברותיים. אני לא מבינה אנשים כאלו, לשמחתי לא נתקלתי ברבים כאלו במקום העבודה, אבל יצא לי להיתקל בבודדים, גם במקומות אחרים, וזה תמיד מאוד הפריע לי.

הדיון הזה מזכיר לי דיון שפתחתי בעבר בפורום השני שלך, על אנשים שחקרו אותי כמה שכ"ד אני משלמת, מה שקרה גם בעבודה וגם במקומות אחרים, ואולי את זוכרת שהגיבה שם מישהי שלא הבינה למה זה מפריע לי כי לדעתה זה לגיטימי להתעניין בנתון כזה, וככה חשבו גם אלו שחקרו אותי, שעשו את זה בדרך כלל במסגרת שיחה של כמה אנשים, ככה שגם אם לא מפריע לי לשתף את הבחורה הנחמדה ממשאבי אנוש כמה שכ"ד אני משלמת, לא מתאים לי שכל אנשי המשרד ישמעו ויעירו הערות.

ציפיתי שיהיו יותר תגובות

האם זה אומר שחברי הפורום לא נתקלו בקולגות כאלו? כי זה דיי משמח.

אני זוכרת את הדיון אותו הזכרת, וגם אני נתקלתי ונתקלת בזה לא מעט - אנשים משום מה מאוד מתעניינים כמה שכ"ד אנשים אחרים משלמים, בדגש על אנשים שהם בקושי מכירים ולא מודעים לאורח החיים שלהם, ועוד באים בביקורת. אישית אני לא מבינה את הגישה הכללית של פותחת ההודעה, שלצערי יצא לי להיתקל באנשים בעלי גישה דומה, לפיה מי שלא משתף בפרטי פרטים בחייו האישיים ולא מתלהב מלענות על שאלות שכאלו שמגיעות מאנשים שהם למעשה זרים, הוא סנוב ולא חברותי.

טוב אז זו דעתי...

אני גם חושבת שכל אחד צריך לשמור על הפרטיות שלו, ואם אותו בן אדם רוצה לשתף אותי במשהו אז אני מקשיבה ועונה.
כביכול אני גם שונאת ששואלים אותי כל מיני שאלות וחודרים לי לפרטיות.
הייתה לי מישהי שעשתה את זה ועניתי לה תשובות קצרות בלי הרבה הרחבה וירידה לפרטים ממש אישיים שלמה לי לספר בכלל.
קרה ששאלו אותי יותר מידי שאלות על הלימודים, או כמה אני משלמת שכר דירה ואיך הדירה..
אז איך אני עונה על זה.. "בסדר, נחמד, השכר דירה אממ מחיר סביר מה זה משנה.."
אפשר להתחמק

אבל אם בא לי לשתף משהו מהחיים אין לי בעיה אבל כל עוד זה בא ביוזמה שלי ולא כשמתחילים לחקור אותי.
קראתי את מה שהבחורה רשמה ואני לא מסכימה איתה, צריך לשים גבולות.
הדבר שאני הכי שונאת ששואלים בעבודה זה כמה משכורת נכנס לי כאילו WTF? מה אכפת לכם?! תתעסקו בתלוש שלכם.
זה בכלל דבר מסוכן כי אז מתחילים לעשות השוואות.. אני בחיים לא שאלתי אף אחד כמה יצאה לו המשכורת אז למה אותי שואלים

ומה התשובה שלי לשאלה הזאת: "יצאה לי משכורת בערך כמו שלך.."
או מחזירה שאלה "וכמה משכורת לך יצא?" ואז עונים לי יצא לי משכורת X ואז אני עונה "אה אוקיי יצא לי כמו שלך".

בקיצור זה באמת עניין מציק

קריסטה

New member
אני לא מצליחה להבין

מה הבעיה לשאול מה השכר דירה.
אני אחת הלא חטטניות בעליל, וזו שאלה שיצא לי לשאול ולהישאל עשרות פעמים ומעולם לא נתקלתי בתגובה שלילית.
מה הבעיה להגיד?
ואולי אני אגלה שיש מקום משתלם יותר? ואולי אני אעזור למישהו לעשות בחירה מושכלת יותר?
מי ישמע איזה מידע אינטימי...

לדעתי זו שאלה אישית

ולא רק לדעתי, לפי הדיונים בנושא שעלו בפורום יוצאים מהבית ובמקומות אחרים. מה ההבדל בין השאלה הזאת לבין כמה את משתכרת, למשל?

בנוסף, מניסיוני השאלות האלו לרוב כן נובעות מחטטנות גרידא (המקרה שלך לא נפוץ) ובהתאם השואלים לרוב אינם אנשים בסטטוס דומה לשלך שמתעניינים בשכירות של נכס דומה, ומניסיוני גם לרוב התגובות הן משהו לא סימפטי, כי כשמישהו שהפעם האחרונה ששילם שכ"ד הייתה ב-2005, וגם זה היה בפריפריה, התגובה שלו לרוב זה הלם איך את מוכנה לשלם כל כך הרבה ושמרמים אותך, וזה גם במקרים בהם את משלמת שכ"ד שלא נחשב גבוה יחסית לאזור ולגודל ומצב הדירה.

כשעברתי לדירה הנוכחית החברים שבאו לבקר התעניינו, ולהם אמרתי בלי בעיה כי רובם באמת שאלו מהתעניינות כי הם גרים באזור פחות או יותר ובדירות דומות ואלו שלא כן בודקים אופציות, ובנוסף הם חברים שלי ויכולים לשאול שאלות אישיות, אבל מצב בו מישהי חדשה בעבודה שבקושי יודעת מה שם המשפחה שלי ומי אני שואלת כמה שכ"ד אני משלמת, זה מצב דיי שונה, לדעתי.

a wild rose

New member

ברור שיש מקרים שונים, ואם מישהו שבדיוק מחפש דירה בעיר שאני גרה בה באותו סגנון ישאל כמה שכ"ד אני משלמת זה יהיה לגיטימי לגמרי, אבל נדיר שהשאלות מגיעות מאנשים כאלו, ובדרך כלל זה מגיע כחלק משיחה, מתעניינים איפה אני גרה ועם מי ואז מגיעים לנושא השכ"ד, כאילו זה פרט חיוני לדעת על בנאדם.

הדיון הזה הזכיר לי מישהי שעבדה איתי בעבר בתקופה קצרה, החליפה מזכירה אצלנו שיצאה לחופשת לידה, היא ניסתה להתיידד אבל עשתה את זה בצורה ממש מעצבנת. הגענו לנושא השכ"ד כשהיא גילתה שאני לא גרה אצל ההורים וחקרה למה לא, ואם לא חבל לי על הכסף, ולמה שאני לא אחזור לגור אצל ההורים (הייתי בת קרוב ל-30) ו-כמה שכ"ד אני משלמת? גם היא לא ממש הבינה למה שמרתי ממנה מרחק אחרי השיחה הזאת. מישהי אחרת זכתה ממנה לחקירות איך זה שהיא נשואה כבר שנתיים ואין ילדים ואם לא בא לה ו"בת כמה את בכלל?" יש אנשים בלי גבולות.

למעלה