על יחצנות ואומנות השקר

Tami me

New member
על יחצנות ואומנות השקר

יחצנות היא אומנות השקר מי שרוצה להאדיר את שמו אבל מודע לכך שיש לו הרבה מוגבלויות ופגמים לוקח יחצן שיספר סיפורי הלל עליו עד שיוצאת דמות וירטואלית המנותקת לגמרי מהאורגינל עצמו יחצן יצביע על עגבניה ויאמר לך - זה מלפפון ואחרי הרצאה של חצי שעה וניפוח שכל תתחיל לחשוב שאולי העגבניה הזו היא באמת מלפפון מי שיודע כי הוא טוב איננו נזקק ליחצנים שיספרו כמה שהוא טוב אבל ראש העיריה שלנו נעזרת בהרבה דוברים ויחצנים שכל הזמן מספרים שהיא עושה הרבה וכמה שטוב לנו איתה האם אכן טוב לנו איתך? אז בשביל מה את צריכה את כל הזבלנים האלו מסביבך? לפורום הזה היא שולחת את כל הילדים המעריצים אין להם מה למכור אבל כל ביקורת על הגברת מנסים בצורה אינפנטילית לסתור הייתם אולי קצת משכנעים אם לפעמים הייתם אומרים - כן, במקרה זה היא טעתה ומתכוונת לתקן בשנה הבאה. אבל היא הרי מושלמת ואומנות השקר אצלכם צועקת לשמים. בהודעה הקודמת שלי אכן שכחתי לספר על העיסקה עם ש"ס (ותודה לקיר שהזכיר). מפלגה זו כידוע היא המושחתת ביותר בתולדות המדינה ובטח יכולה לשפר את מיומנותה של הגברת במה שנקרא מינהל תקין- הכל קומבינות וכסף שמתגלגל מכיס לכיס ללא כל פיקוח. כפי שכבר כתבנו יש לנו עוד חודש ובטח נשמע על עוד כמה קומבינות בחצר האחורית של יעלי - מלכת המינהל התקין

eopeace

New member
ש"ס ועוד

כבר כתבתי לעניין ש"ס - הרי כולם מתרגשים מכל סיפור קטן אבל כש 0.1% מהתקציב מגיע גם לתלמידי ישיבות אז זה אסון לאומי - תקציב התרבות בהרצליה הוא פי 4 מהתקציב לישיבות. להזכירכם, כשיעל גרמן נבחרה לראשות העיר, הקואליציה נבנתה על בסיס רשימתה של יעל גרמן ורשימת העבודה-פלד. כל סיעה אחרת הצטרפה לקואליציה מרצונה וללא תנאים. כך גם ש"ס נכנסה לקואליציה - היה ברור כי יש ראש עיר ישרה ושכך תפעל העיר - וזה לא קשור לדת, אמונה או דעה פוליטית. הקואליציה כזכור כללה את כל סיעות המועצה מלבד סיעת אוריאלי (מספר חברי מועצה פרשו מהקואליציה בהמשך כשנכנסו חברי מועצה חדשים והחליטו שיקבלו תקשורת יותר טובה באופוזיציה). לעניין היחצ"נות. זה דבר אחד לקרוא לי יחצ"ן (זה ממש לא מעניין אותי איך את רוצה לקרוא לי - למרות שיחצ"ן זה ודאי לא תואר המתאים לי). יעל גרמן לא שולחת לכאן אף אחד. מי שכותב כאן כותב מרצונו החופשי וכותב את דעותיו.

אתה לא מדבר לעניין

החלטות בעיר מתקבלות ע"י ראש העירייה. כל דבר טוב או רע שנעשה בעיר - הוא באחריות ראש העירייה. על החינוך הדתי אחראית ראש העירייה, על החילוני, ראש העירייה, ועל ההצלחות ראש העירייה, ועל הכשלונות ראש העירייה. השאלה היא לא מי מאשר, או מי אומר בסוף כן, השאלה היא מי יוזם, מי מגלגל את התהליכים, ומי מביא את הבירוקרטיה היחצנית של עיריית הרצליה לכיוונים הנכונים. אז בהרבה תחומים יש ואקום - ואילו בחינוך יש את ועד ההורים העירוני. ולגבי החינוך הדתי. ועד ההורים העירוני הוא דוגמא ומופת לשיתוף פעולה חריג ובלתי מקובל של חילוניים ודתיים. ועד ההורים העירוני שם עוד בשנת 1996 את נושא החינוך העל יסודי הדתי במקום טוב בצמרת מטרותיו. לאורך שנים נושא ועד ההורים והראל אישית את דגל השיתוף וצו הפיוס עם הציבור המסורתי והדתי, ואין טוב ממנו לגשר של גשר של הפריה הדדית ולא של הפרעה הדדית. בעניין החינוך העל יסודי הדתי מאמצי ועד ההורים התנפצו אל מול אינטרסים צרים של בכירי המפד"ל אשר התאימו מאד למנגנון גרמן - ולכן הייתה אצל גרמן סחבת ארוכה. לאחר סיום נושא המזגנים והנושא התקציבי - העלה ועד ההורים את הנושא למוקד השולחן, נציגי ועד ההורים התגברו קודם כל על הפוליטיקאים מהמפד"ל - שהיו השכפ"ץ של גרמן בנושא זה, ואז נפלו החומות - תוקן עיוות ענק שליווה את הרצליה, עיוות אשר הפך את הציבור הדתי בעיר למנודים מהזכויות המוקנות מחוק לימוד חובה. ולעניין הכוללים - את הקורסי הערב שלי העירייה לא ממנת גם לא ב 3,000 שקל, אך גם אם לימוד תורה נחשב כערך אשר החברה אמורה לשמרו ע"י מימון, הרי שמסתבר שעיריית הרצליה שופכת את הכס, סתם כך, מבלי לבקר שהוא הולך למטרות הנכונות. כשאין בקרה, 600 אלף ש"ח יכולים ללכת לבית יפה של מישהו, או לכמה מכוניות, קצת טיולים בחו"ל. ואגב - מה עם המכתבים?, אני מתחיל להתייאש ממך.

Tami me

New member
תמיד אתם מציגים תמונה מעותת

כשמציגים באחוזים הכל נראה באמת זניח. אז באמת רק 600,000 שקלים - אחוז אפסי מהתקציב. אם ליעלי אין מה לעשות עם הכסף הזה שתיתן לי. עיר חילונית עם קומץ אפסי של חרדים לא צריכה לחלק להם מתנות נדיבות. אני גם בטוחה שכל אחד מהם מחזיק 15 ילדים על חשבון קיצבאות ממשלתיות ותמיכות עירוניות. ארנונה בטח הם לא משלמים. אבל יודעים לקבל (בתמיכת מרצ
. )גם הכביש הפרטי זה אחוז אפסי ובטח עוד אלף ביזבוזים אחרים - ולזה קוראים מינהל לא תקין. אני רוצה להזכיר כי בכל דרשה שלו מאחל הרבי שיוסי שריד יתפגר. אבל זה לא מפריע לאנשיו לארגן עיסקה של מרצ. למה? יעלי בטח גומלת להם היטב - על חשבונה??? מה פתאום - כמובן על חשבוננו (בקרוב תקראו איך יהלי פיתתה את הרב).

ליימן

New member
ש"ס פותרת לנו תעלומה

לפני כשבוע דיברו כאן על כך כי אף אחד לא בונה כבישים פרטיים בתוך גינה סתם. כנראה הפקיד האחראי קיבל משהו ששיכנע אותו. אבל זה לא נראה מושלם כי - כשהנושא יצא החוצה והתלוננו למה גרמן מינהל תקין נתנה לו גיבוי מלא? ואולי סתם ניטפלנו לפקיד? עכשיו כשאנחנו שומעים כי ש"ס בקלחת העירונית התעלומה מתחילה להתבהר. אינפורמציה נוספת - בעל הבית הנהנה הוא גזבר בית כנסת. מתחיל להסתדר לכם? אז הנה תסריט דמיוני שייתכן שהוא מאוד אמתי. הרב עובדיה מרים טלפון לאחד מאנשיו "אדון איקס (השם שמור במערכת) הוא פעיל ותורם יקר שלנו. תפנה למלעונה מהרצליה ותגיד לה כי אני מבקש בשבילו כביש גדול עם שדרה צמודה כמו לבוש" גברת ראש העיר כמובן איננה יכולה לסרב לרב המכובד ובכך לסכן את הקשרים המיוחדים עם החרדים ונותנת הוראה לבנות שם אוטוסטרדה. כולם כמובן מצביעים על הפקיד המסכן.

Tami me

New member
נמשיך לעקוב אחר הפרשה

כפי שכבר הזכירו לנו כל קומבינה עירונית עולה לנו בעוד כמה שברירי אחוז אבל אני חושבת שטעות לראות את הדברים ככה. מי שמפזר בקלות מאות אלפים כנראה גם לא נותן כבוד מיוחד למליונים. חבל שהשיקולים בעיריה הם במונחים של קומבינות ולא מה שטוב לכל התושבים. אתם זוכרים את אימרותיו של הרבי המכובד? בזמנו מישהו שם בדף באינטרנט את כל השטויות שלו. חשבתי באמת לשים בסירטון שלנו איזשהו קטע עם הרב אבל אינני יודעת אם זה יהיה נאה לצחוק ככה על כבוד הרב. הוא פולט כל הזמן שטויות אבל אנחנו צריכים להיזהר בכבודו (זוכרים שאמר פעם כי גבר שהולך בין שתי נשים משול לחמור?) נושא נוסף שאנו עוקבים אחריו הוא פרשת האיומים לעיתונות. אני מאמינה כי גם בתחום זה עוד יהיו עידכונים. ראיתי הודעה חדשה של ידידנו שמסתירים לו את האינטליגנציה עם עוד מעשיה משעשעת (זוכרים את הכיס של יעלי?) ואחרי שתי שורות התעייפתי מהשטויות. אסתפק בכך אם מישהו מוכן להסביר לי מיהו האיש השמן שמוזכר שם. אני מציעה שחברינו לא יגיבו לשטויות שלו וכך הודעותיו תיעלמנה מהר. אמרנו כבר כי יחצנים מתמחים בשקר, ולפעמים צריך קצת אינטליגנציה בשביל לתת שקר משכנע. הברנש הקטן הזה אפילו לא יחצן מתחיל כי הוא פולט רק שטויות.

Tami me

New member
החברים של יעלי

הנה התמונה באדיבות פוטו דרעי (הספיק לצלם לפני שנשלח לסיבוב נוסף במעשיהו)

ליימן

New member
אלו חברים מאוד מסוכנים

הנה תקראי הרב עובדיה - "מותר להרוג מי שמזלזל בתלמידי ישיבה" מי שחושב "מחשבות אוון על בחורי הישיבות וקורא אותם פרזיטים, הוא מנוול, אפיקורוס...מותר להרוג אותו". כך תקף הרב עובדיה יוסף את מי שמקל ראש בלימודי הקודש של תלמידי הישיבות היית בצבא ? אם כן אז הסתבכת עוד יותר מנהיג ש"ס המשיך ותקף גם את השירות בצה"ל. "יעזוב כל זה ויילך לצבא? מה יעשה בצבא? מי שחושב כך זה איש אוון מחשבותיו...גם אם הוא מניח תפילין ומתפלל. מי צריך את התפילה שלו?... יש להם דעות משונות. דעות של כפירה", סיכם http://www.fresh.co.il/dcforum/Scoops/73833.html אלו החברים של יעלי לחמש השנים הבאות. אם תעיזו להגיד מלה לא יפה על תלמידי הישיבות אזי הרבי הקדוש יטיל עליכם חרמות אז תגידו אתם איך ילדי מרץ יסתדרו עם הכנופיה הזו? אבל כל מה שיעלי אומרת זה מה שנקרא - מפי אלוהים. אבל תגידו לי ברצינות - אמנם אצלם מצביעים כמו רובוטים לפי מצוות הרב אבל בכמה קולות מדובר - כמה מאות? אלף? בגללם היא עלולה להפסיד אלפים של תושבים רגילים שתרגיל זה יראה להם מסריח מדי. http://www.hofesh.org.il/articles/shas/ovadia.html http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-855528,00.html http://www.bambili.com/right_asp/speech1h.asp?news_id=509 http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2454454,00.html

mbr10

New member
חברים

כדאי לבחון ולראות אלו הם דברי מי שאיינו בשלטון ואיינו מחוייב לדבר, לכן המציא מישהו חכם משפט שאומר שמה שרואים מכן לא רואים משם. למיטב זכרוני גם טומי לפיד הידוע יושב בממשלה שלא כולם בה חילוניים אסלי לא ראיתי את שמך על הגדרות בארץ יוצאת חוצץ כנגד העברות למוסדות דת או לחילופין על קיצוצים לסטודנטים, אך את מצטטת משניות של אנשים שאינם מכירים את תמונת המצב????? אבל מדברים כאילו??? האם הם לא מפחידים אותך!! אני חושב שהדו קיום בעירנו ראוי שישמש למקומות אחרים דוגמה וגם למדינה שילמדו לחיות אלה לצד אלה אנו היהודים ואז אולי נלמד לחיות גם עם האחרים ויתכן שאז נוכל להשקיע בפיתוח עירנו הרבה יותר ולקיים את כל התוכניות הרבות כולל אולי הורדת ארנונה אבל בתצורת בלוןמסריח של איזה מועמד ועוזרתו.

או שיש לך זכרון מאוד קצר

או שאת פשוט לא מבינה מה זה חופש. איך את ושאר חברי הפורום מעזים לטעון כנגד יעל גרמן דווקא בתחום יחסי דתיים-חילונים? האם באמת יש צורך להזכיר למישהו את העמדות הליברליות של מפלגת שינוי (ההיסטורית, לא הנוכחית!!!). הרי לפני חמש שנים, לפני הבחירות, ניסו המועמדים להסית את הציבור הדתי נגדה בטענות מכל מיני סוגים לדוגמת "יעל גרמן תהפוך את בית הכנסת הגדול לבית זונות של לסביות". טענות פאתטיות לכל הדיעות אבל אנשים באמת קנו את זה. עם הזמן הבינו שיעל גרמן היא אדם ליברלי, אשר מאמין בחופש ושואף לאפשר לכל אדם לשמור על חופש דעה, מצפון, תרבות ודת. מחד, היא שומרת על האינטרסים של הציבור המאמין בעיר (אגב, לא רק דתיים הולכים לבית כנסת, אלא גם שומרי מסורת רבים ואף "חילונים"), ושומרת על מקומות התפילה שלהם, ועל המוסדות שלהם, ומאידך, היא שומרת על האינטרסים של הציבור החילוני/חופשי בעיר והיתה ראש העיר היחידה והראשונה שפתחה קניון בשבת. ובניגוד לקניון ערים בכפר סבא, זה לא היה חצי פתיחה או פתיחה וסגירה. מדובר בענין של קבע. המועמדים האחרים מנסים להכות מכל הכיוונים, פעם אחת ממציאים בתי זונות ללסביות, פעם שנייה ממציאים עסקה עם ש"ס (באותו זמן??), פעם אחת נטפלים לבן שלה ובו זמנית ממציאים טובות הנאה. תנו לי להבין - מכל הבלאגן הזה יוצא שהיא גם בעד דתיים וגם נגד דתיים, שהיא מקימה בתי כנסת וגם מחללת אותם? הפתרון האמיתי והברור הוא שיעל גרמן מחזיקה בדעות ליברליות ופלורליסטיות שלפיהן, כל אדם זכאי לחופש תרבות, דת, פולחן ועוד. עצוב לי לשמוע את הדעות הקיצוניות המכלילות שלכם כלפי ציבור זה או אחר בעיר, חילוני או דתי, או את השקרים האלה לגבי יעל גרמן בעצמה. כנראה שכשם שאת תומכת בהגבלת חופש הבחירה על-ידי צמצום מספר המועמדים האפשרי ל5% מהאוכלוסיה (אני מתכוונת לטענה המגוכחת שיש לאפשר רק למנהלי חברות גדולות להתמודד לראשות העיר), את גם תומכת ברמיסת החופש של האחר, וזכותו לממש את תרבותו, דתו ודעותיו. אולי המסקנה היא שוב, שטוב שאת לא ראש העיר.

למעלה