על ילדים

ניבי1

New member
על ילדים

מה שהכי מטריד אותי בהקשר של הגימגום זה שהילדים שלי יגמגמו. אבא שלי מגמגם וכנראה שירשתי את זה ממנו. נדמה לי שמירב כתבה פה פעם שליד הילד שלה היא לא מגמגמת. שמתי לב שכשהבן שלי היה בן 3 בערך התחלתי קצת לגמגם איתו, אמנם לעיתים רחוקות אבל בכל זאת. אני יודעת שגימגום לא בהכרח עובר בתורשה, אבל ילדים נוטים לחקות את ההורים שלהם. האם יש משהו שאפשר לעשות כדי למנוע זאת מראש?

ניבי,נגעת בנקודה רגישה מאוד . . .

זה אחד הפחדים הגדולים שלי בחיים , אני לא יכולה לפגוש ילדים מגמגמים , זה משגע אותי. הענין של החיקוי הוא באמת מדאיג , אבל אני סומכת על בורא עולם

הו הו הו...גם אני חוששת מזה מאוד../images/Emo70.gif

גם אצלי אבא שלי הוא זה שגמגם ואני ירשתי זאת ממנו , בינתיים אני לא מגמגמת ליד הבן שלי אבל הוא די קטן , הוא עדיין לא מדבר איתי רק אני איתו , מעין מונולוגים , אני באמת פוחדת מהיום שזה יהפוך לדיאלוג , אבל כל דבר בעיתו. אני מקווה שהוא ירש בקטע הזה את הגנים של אבא שלו , טיפוס פתוח ודברן לא קטן , כולי תקווה שזה אכן יהיה כך ואני לא רוצה לחשוב אחרת. אני יודעת שילדים מחקים את הוריהם אבל אל תשכחי שיש זוג הורים ויש עוד דמות בבית לחקות. אני מנסה לא לשבור את הראש בנושא כרגע כי זה עדיין לא רלונטי , כשנגיע לגשר נחצה אותו. ואגב , לאחי יש שלושה ילדים ואף אחד מהם לא מגמגם.

shuky63

New member
מי המציא את המיתוס שילדים מתחילים

לגמגם כי הם מחקים את ההורים שלהם?? ממה שאני יודע אין לזה שום יסוד אם אין להם נטייה גינטית לגמגם הם לא יתחילו לגמגם ואם הורה אחד מגמגם לא חיבת להיות להם הנטיה.מכל המגמגמים שפגשתי עד היום(ופגשתי הרבה במסגרת אמ"בי)שיש להם ילדים,לאף אחד לא היה ילד מגמגם!! לא ראיתי שום מחקר שמאושש את זה שילד יכול לגמגם כתוצאה מחיקוי.בנוסף לנטיה הגינטית צריך להיות טריגר נפשי בדרך כלל שיגרום לגמגום לפרוץ. מה שכן לכל הילדים הקטנים יש נטיה לגמגם במידה זו או אחרת בתהליך רכישת הדיבור.אם לילד יש נטיה גינטית לגמגם וההורה שלו שהוא מגמגם יכנס לפניקה איומה כי יחשוש שהילד שלו הולך לעבור את אותם קשיים שהוא עבר,הפניקה הזאת עלולה לגרום לגימגום להכות שורש ולא לעבור מעצמו כמו אצל רוב הילדים. אז אם הילד מתחיל לגמגם צריך לזכור שהדבר הטוב ביותר שיכול להיות לילד מגמגם זה הורה מגמגם אבל כזה שמבין אותו ולא כזה שנכנס לפניקה. דרך אגב אתם לא חיבים לקחת את הדברים שלי ברצינות כי האמת שבנושא הזה אין לי זכות תגובה כי אין לי ילדים.

DanielT17

New member
הממ לא מטריד אותי ממש

אני לא מתכוון להביא ילדים לעולם.. וגם אם כן אני לא בטוח שיגמגמו.. הרי אני לא ירשתי את זה מאפחד

זה ממש ממש לא נכון

הגמגום עצמו הוא לא ממש תורשתי. הנתייה לגמגום היא כן! כל בן אדם נולד עם נתייות.. נתייה לאלכוהוליזם נתייה לעיוורון נתייה להתמכרות לסמים נתייה לאסטמה וכ"ו וכ"ו וכי"ב. כדי שהנתייה לאלכוהוליזם תהפוך לאלכוהוליזם צריכים לשתות.. אבל מה צריך כדי להפוך נתייה לגמגום.. לגמגום אמיתי? שוב.. אצל כל אדם זה שונה.. יכול להיות שכמה וכמה דורות לא יהיה אף מגמגם במשפחה אבל הנתייה כיימת... ואז יום בהיר אחד לאחד מבני המשפחה קורה משהו שהופך את הנתייה לגמגום. ככה שגם אם אף אחד מבני המשפחה שלך לא מגמגם לא אומר שהגמגום שלך הוא לא תורשתי.

smartstar

New member
קצת הומור לא להיפגע תודה ../images/Emo6.gif

אני מקיר צנחן מחיל צנחנים בא לקורס צניחה המפקד אמר לו לספור עד 10 ולפתוח את המצנח לאחר שקפץ מהמטוס נעלם ביער ונתפס על עץ ניגשו ליראות מה קרה לו למה לא נפתח המצנח ושמעו שהוא עוד סופר 6 .......7 ............8.......

אין שום בושה בלגמגם

זה האנשים שלא יכולים לקבל בן אדם מגמגם גורמים לנו להתבייש בזה! אנחנו בעצמינו גורמים לעצמינו להתבייש בזה! אני חושב שלהיפתר מגמגום זה כמעט בלתי אפשרי.. אבל לחנך אנשים לקבל את זה, זה כבר סיפור אחר

האם יש קשר..?

האם יש קשר בין זה שאני (23) מגמגם לבין זה שגם אחי בן ה-12 מגמגם אף הוא...? (אף אחד ממשפחתי אינו מגמגם חוץ משנינו...)

shuky63

New member
יש קשר.נמצא גורם תורשתי בגימגום

לא חייב להיות שני מגמגמים במישפחה אבל בהרבה מקרים יש. לדעת חוקרים זה אמור להיות המפתח להבנת הבעיה ויש מחקרים רבים על מגמגמים מאותו דור,אחים,בני דודים.

לכל ההורים

חשוב שתדעו שיש שלב טבעי בהתפתחות שפה אצל ילדים במיוחד בגילאי 2-5 שנראה כאילו הם מגמגמים. אבל זהו לא גמגום (!) אלא חוסר שטף נורמלי!. למה חשוב לדעת זאת? כי הסביבה יכולה בקלות להפוך ילד עם חוסר שטף נורמלי לילד עם גמגום פתלוגי. הסביבה יכולה להפוך ילד עם גמגום ראשוני קל לילד עם גמגום כבד שנושא תופעות לוואי ניראות (טיקים, עיוותי שרירי הפנים או הגפיים) ותופעות לוואי רגשיות קשות (עד ממש נכות חברתית). יש להמנע בכל מחיר מלתת תוית של מגמגם לכל ילד! לא לראות בקשיי הדיבור של הילד גמגום, לא להעיר לו על הדיבור, לא להקניט אותו על הדיבור, לא לנסות לתת לו טיפים איך לשפר את הדיבור. כל אלה עלולים להעלות למודעות של הילד את הקושי בדיבור. הוא ינסה להלחם בדיבור שלו והגמגום יתקע ויהיה חריף יותר. כל הטריקים שאולי עובדים טוב אצלכם יכולים להיות תופעות מאוד מכוערות ולא נחוצות אצל הילד שלכם- תופעות שיהיה לו קשה מאוד להפטר מהן אח"כ בטיפול. לגבי תאורית החיקוי שהועלתה כאן. אני לא מאמינה בה, שכן אחרת כל ילד להורה בעל מבטא זר היה מאמץ את המבטא בעצמו, והחיים בארץ מעידים שאין זה כך. גדלו את ילדכם באהבה והרבה הנאה ללא דאגות. זכרו, שהדאגות האלו עלולות לעבור לילד על כך המשתמע מכך.

למעלה